Vilken fantastisk dag - 29 april !

När vi klev upp i morse hade molnen försvunnit över fjällen. Vi åt härlig frukost i lugn och ro och packade sedan för en dag uppe under Klövern. Det var inget vidare skoterföre, så alla tog skidorna. Fy hundan vad svårt det var att ta sig fram över/genom/under den superporösa snön. Det var som att ha skum under skidorna. Trots det tog vi oss en bit upp mot trädgränsen och grävde hålet. Sol, värme så att vi tog av oss västarna, mackor, tjälknöl och nukokt kaffe. Vi kan inte ha det bättre!!!

Nu har vi ätit Gunnars goda älgskav och hjortron till efterrätt. Läggdags. I morgon kommer Einar och Agneta för att fira Valborg med oss. Skall bli trevligt. Först ut på fjället - äta gott - bort till brasan och så trevlig samvaro.
Vad vi har det bra.

28 april

Nu har vi kommit til Borga. Vi njuter i stugan med fjällen utanför fönstret. alla moln har lyft och den isblå himlen förebådar en underbar morgondag med bara sol... Det blir nog ingen skoterkörning med tanke på hur bäckarna slagit igenom och hus tjärnar och mossar ser ut. Men vi gräver en grop och bara har det bra med lunch ur ryggsäcken och massa härliga prat med kusin Ulf och hans Kerstin. Detta är en försmak av all ledighet jag skall ha nästa år! Avundsjuka?

Verk av konstnären Gunnar O


Vårdagen 26 aprilSå var denna helgen slut. Det har varit en jobbig helg, men det känns skönt att ha all städning gjord. Det är inte precis det roligaste jag gör... Men nu hänger de tunna vita vårgardinerna i köket, nytt enris står i hörnet vid vedspisen, det luktar såpa i hela huset och i alla sängar ligger nytvättade lakan. Skööönt!
I morgon kommer Ulf. Jag är jätteglad för det. Han är som den bror jag inte hade. Vi har fått en jättefin kontakt på äldre dar. 17 dagar med ordentliga strapatser i Nepal, trötta ben, sov i tält eller iskalla rum, samsades om maten - allt utan en enda kontrovers - bevisar att det är något speciellt eller hur.

Nu arbetar jag i 6an i morgon och far direkt hem sedan. Gunnar hämtar Ulf och Kerstin på Frösön. De åker hem till Johan i Ås och får lunch där innan de styr norrut. Hyggligt Johan, det är aldrig svårt att be dig om hjälp med något. Därför är det också roligt att hjälpa dig. Jag älskar dig min store pojk.

Våren på väg...

En underbar dag! Vi åkte tidigt till Borga. Några små regndroppar träffade vindrutan när vi körde igenom Lövstrand. Himlen såg mörk ut. Bra dag att städa i, tänkte jag. Men, i Storbäck försvann alla moln och en strålande vårdag mötte oss. Det kändes INTE kul att börja jobba inomhus. Men en timme med ansiktet i solen och kaffe med nybakad äpplekaka blev det hos Eva och Bengt. Så skönt!
I morgon skall vi fixa huset här hemma. Det behövs verkligen! men en stund i solen på däcket skall vi också hinna.

Min nya design på startsidan

Jag är jättenöjd med min första sida! Den speglar mig tror jag: snö, berg, äventyr och vilja att gå framåt - uppåt. Tack ni som hjälpt mig. Nu skall jag fortsätta att lära mig mera om allt.

Jag hann med en stund i solskenet efter skolan idag. Det var skönt att sitta med kaffekoppen och boken och känna våren. Ikväll skall jag inte göra något, bara vara. I morgon kör vi till stugan i Borga för att städa och på söndag går tornadon i huset här i Bellvik. Litet lätt vårstädning innan Ulf och Kerstin kommer.

Jag köpte en resetidning igår. Det är farligt. Nu önskar jag mig resechecker vid alla bemärkelsedagar ett tag framöver. En tur med Rosa Bussarna lockar verkligen. Tänk att få uppleva Anderna, Peru, Titikakasjön och Machu Pichu! Hösten 2011 skall det bli av.

Nu skall vi äta Gundes blodpudding. Inte som Elsas middagar, men gott ändå.
Vi hörs.


23 april

Här ser du vår Nitra. Hon ser hemskt farlig ut - och tror att hon är det också... Hon är en finnspetsvalp på 7 månader och är så lekfull att det är jobbigt. Gunnar och Magnus skall tillsammans göra en fantastisk fågelhund av henne!!


Idag har jag haft kontakt med Sara i Göteborg, som hjälper mig att utforma min blogg trevligare. Hon är verkligen duktig. Jag beundrar dessa duktiga ungdomar, som lär sig detta nya medium så otroligt fort och blir så skickliga!
Det var kul att byta litet ord om Göteborg. Jag känner ibland att det skulle vara roligt att vara där ett tag så här på våren, känna dofterna av havet, av alla tulpaner och påskliljor i parkerna längs Vallgraven, vandra bland människorna på Avenyn och dricka en kaffe latte på ett utefik. Nästa år får jag åka dit - då är jag ju pensionär och behöver inte vänta på ett lov.

Nu väntar jag på den nya modellen av min förstasida.

22 april

Det har varit en bra dag. Klassen är jättetrevlig och jag känner varje dag att det är så bra att avsluta sin verksamma tid som lärare tillsammans med så här fina ungdomar. Efter skolan blev det en stund hos tandhygienisten. Jag älskar ju inte tandläkaren, men Eva-Britt är så duktig, mjuk och tillmötesgåeende att det inte alls är så obehagligt. Skönt att det är gjort ändå.

Sol och -4 i morse gav en underbart vacker resa till Dorotea. Mitt på dagen kom värmen och på hemvägen kom några regnstänk mot vindrutan. Vårregn känns rätt och luktar härligt.

Nu skall jag gå till sängs med min bok. God natt!

Småkillar i Borga

Isak 10 månader:
- Gunna kom åka RRRR.
Ingen annan fick komma fram och sitta på farfars skoter.Jon åkte med Kevin upp i liften och till mamma Pernillas förskräckelse bara försvann de två på ett skogsspår innan hon
hunnit av kroken bakom.
-Ni måste vänta! Ni får inte åka ensamma
förmanade hon.
När de kom ner ropade Jon på pappa
Magnus:
-Kom pappa kom och åk! Vi måste ha någon
att vänta på.

Det kommer om Hilde och


God nattHär är kusin Ulf Mossberg och jag i sherpabyn Namche Bazar i Nepal i mars 2006. Ovanför våra huvuden skymtar världens högsta berg Mont Everest. Ulf och jag vandrade upp till baslägret på 5400 meters höjd. Luften var tunn och det var inte helt lätt att lyfta benen. Men vi klarade det.
På måndag kommer Ulf med fru Kerstin hit till Bellvik och Borga ifrån Helsingborg, där de bor. De stannar en vecka.

Det skall bli så jättekul att träffas hos oss!!!

NU skall jag lägga mig. Arbetsdag i morgon också.

Mera från 60-talet

Jag kom 1967 in på folkskoleseminariet i Kristianstad. Där var lärarutbildningen för sista gången bara 2 år. Jag minns inte så mycket från undervisningen i salarna, men praktiken var det roliga och det jag lärde mig massor på. Jag hade ju arbetat som lärare ett år i Tibro innan och visste vilka fallgroparna var. Det var nyttigt.
Vi hade mycket roligt på idrottsplatsen, på fester med kamrater, i huset som sju flickor delade sista året. Det var ibland svårt att få tiden att räcka till pluggande och förberedelser. Mamma stickade provlapparna hemma i Göteborg och skickade ner. Jag varken kunde eller hann. (Det är nog preskriberat nu...) Diana hjälpte mig att plugga in alla konstiga namn på sjukdomar - hade vi prov på! Till vad nytta? Vi älskade att vara med vår idrottslärare - jag tror att hon hette Moberg- och dansa jazzdans. På lördag kväll köpte vi en flaska rödvin av billigaste sort och lade ner två sockerbitar. Så hällde vi över vinet i en flaska med "fin" etikett, som en flicka fått med hemifrån. Många lät sig luras. Vi hade inte råd med mera, för vårt studielån var bara 4500 kronor per termin.
Jag tjänade extraslantar som servitris på rektor Wictorins privata bjudningar där hans fru lärde mig mycket om etikett i den högre skånska sociteten. Det var påfrestande men ekonomiskt givande.

Så kom jag ut från seminariet en dag i juni 1969 Mamma och pappa  kom ner för att se mig få min pekpinne och mitt yrkesdiplom. Det var en härlig dag. På kvällen höll jag talet till mannen. Jag har det liggande kvar i en låda fortfarande. Tänk att det är precis 40 år sedan nu i vår. Nu har jag gjort mitt arbetsliv färdigt.

Nu skall jag fortsätta upp på toppen...

Tisdag 21 april - tankar om pensionen

Bara 
Renarna flyttas över Avasjön. Så vackert.

Nio ! arbetsdagar kvar denna terminen...  Sedan vid pensionen. (Ja, Mats jag vet att jag skall vikariera en del nästa läsår. Det är en bra tanke.)
Det känns märkligt. Både skönt, tomt och konstigt nog överraskande! Trots att jag arbetat halvtid i ett år och smakat på lång ledighet, är det ändå en epok som närmar sig sitt slut. En del av livet är gjort och en ny börjar. Det gäller att fixa det bästa av den. Jag läste några kloka ord:

En grupp människor gick mot bergets topp. Nät de kom just över mitten tog de en paus och tänkte över hur fortsättningen skulle bli. De flesta vände ansiktet ner mot dalen och började gå utför - men några tittade uppåt och bestämde sig för att fortsätta mot toppen.
Där vid pausen är jag nu, och jag har bestämt mig för att fortsätta upp till toppen! På vägen dit skall jag njuta av utsikten och den rena klara luften. Jag skall beundra alla små underverk jag får ögonen på och gjädjas åt det jag är med om.


I kväll skall jag berätta mera om påsken i Borga.
Nu skall jag arbeta med bilder i ett annat prokram. Det är svårt att få dem riktigt bra. Jag behärskar det inte ännu. Men jag tänker lära mig.

Borgadraget på långfredagen

Långfredagen blev en höjdare med underbart vårväder och riktigt varm sol och minimal vind. Arne och Birgit måste ha tumme med Vår Herre. Alla fiskare njöt av stunden vid hålet även om det var glest med napp. Vi som jobbade tyckte också att tillvaron var behaglig. Bengt och Uno körde folk ner till sjön med skoter och släde, Eva och Anette skrev startkort, Arne och Gunnar kokade kaffe i storsvartkaffepannan och Monika, Pelle och jag sålde kaffet, korv och dricka.
Timmarna gick snabbt med en massa nöjda människor runt oss.

GRATTIS  Lars-Gunnar till vinsten!  Så jättekul att det blev du! Det är litet vår förtjänst, för vi höll tummen i nästan två timmar att ingen skulle slå din vikt. Det var jättesvårt att servera korv med en "hållen tumme"...
Du som inte vet hur vinnaren ser ut kan titta på länken till Malin här på min blogg.

Efter fisketävlingen snabbade vi oss till backen för att se Hjalmar och Hilde åka utför. De har tränat så mycket i år och blivit så bra på att både åka lift upp och skidor ner. Tala om stolta farföräldrar!!!!

Påsk i Borgafjäll


Positivt idag

Afrikanskt ordspråk

Människans tankar formar hennes värld.

                              Börjar vi dagen med positiva tankar, kanske det är större chans att vi får en bra dag!

Måndag 6 april

Det blev inte av att vi åkte till Borga idag. För mycket kvar att göra och inget mysigt vårväder. Snö och regn i massor. Det blir i morgon istället. Denna dagen har jag gjort piroger att frysa ner och ta med ut på fjället i veckan. Det blev tekakor och fröbrödbullar också när ugnen ändå var varm. Skönt att ha det gjort. Även om jag inte äter just något bröd, är det bra att ha att ta fram till kaffet när någon kommer.
Gunnar har knappt synts till för projektet i snickarboa - bara när det varit dags för kaffe eller mat.

Nu är jag trött. Skall slökolla på TV en stund och sedan koja.
Måste maila till några av mina vänner och tala om att jag har en blogg. Inget kul om ingen läser och kommenterar...

GOD  NATT !


Den unga IngridJag föddes 22 oktober 1944 på KK i Göteborg. Det var krig i Europa och det påverkade också Göteborg, som var porten mot väster. Mamma berättade att mörkläggningsgardinerna drogs för fönstren den natten hon födde mig. Alla väntade sig att jag skulle vara en pojke och mitt namn skulle vara Anders. Så kom då jag - Ingrid. Det blev bara ett barn i vår familj, varför vet jag inte, men jag hade det bra ändå. Mamma och pappa hade inte råd att skämma bort mig med saker. Mamma arbetade på bibliotek och pappa var tulltjänstman.
Mina första år bodde vi i andra våning på farfars hus på Skjutbanegatan 28. Min farmor Anna minns jag inte eftersom hon dog när jag var bara ett år. Men farfar minns jag väl. Han hade PomPom chokladbitar i lådorna högst upp i den mörkbruna ekbyrån. Det var där jag smakade godis - inte hos mamma och pappa. Som granne hade vi på ena sidan tant Filip utan barn och på andra sidan Rasmussons med min bästa kompis Marianne. Bredvid tant Filip bodde Holméns och ett år äldre Claes. Våra trädgårdar var underbara lekplatser för indianer och vita, gömme i mörkret och mycket mera.

Jag skall så småningom berätta mera om hur det var att vara liten på 40-talet och ung på 50-talet.

Positivt - början...


Mot stugan i BorgafjällI morgon, måndag, åker Gunnar och jag till vår härliga stuga i Borgafjäll. Den byggde vi sommaren 1984. Det är alltså dags för 25årsfirande till sommaren. Vi kommer att bjuda in alla våra vänner, som hjälpt oss och som varit våra gäster under åren till jubileumsfest någon gång före älgjakten. Inbjudningskort dyker upp i era brevlådor under våren. Vore kul om många kunde komma och ha roligt tillsammans!

Så här ser stugan ut.

Mina bästa bilderJag kommer att lägga ut mina bästa eller vackraste bilder i en kategori för er att se på och kanske njuta av. Bild nr 1.  Visst längtar vi...Bild 2.     Borga. Dimman lyfter.

Hanna Oscarsson - yngst i gänget

Yngst i gänget.Här är Hanna Klara Oscarsson från Ås.
Hanna föddes 18 juni 2008 i Östersund. Hon är alltså pappa Johans och mamma Malins tredje solstråle. Hon kryper och drar upp sig till stående och vill vara med överallt där de stora syskonen är. Hanna är en glad och harmonisk liten dam, som inte är sen till leenden.
Vi känner inte Hanna så väl ännu. Det har mest varit mamma som gällt och de stora barnen har lagt beslag på farfar och mig. Det skall bli roligt när vi börjar märka att hon känner igen oss och hon själv kommer krypande.

Just nu är familjen i sin husvagn i Storhågna, men de kommer till oss i Borga på onsdag kväll.
Välkommen Hanna

Jon och Isak i Lycksele

Nu skall ni få träffa Jon och hans lillebror Isak.                          
Jon är fem och ett halvt. Han tycker mycket om att vara med farfar i Bellvik och jobba. Det har han gjort sedan han var liten. Jag tror att det finns en särskild kontakt mellan Jon och hans farfar. Det bästa som finns är naturligtvis att åka skoter och fyrhjuling. Farfar tycker att det är lika roligt.
Jon är en liten klok man, som har börjat bli intresserad av bokstäver och av att skriva. Han är mjuk och go och en jättebra storebror till Isak.Pappa Magnus och mamma Pernilla presenterar jag en annan gång.

Söndag 5 april

Gårdagen var en toppendag!
Vi började med att baka mjukbröd nere på Näset. Det blev påskbröd till oss själva och sedan en liten stöpa till Elsa, Göte och Anders o JP´s familjer. Vi fick god hjälp av Lovisa (Anders och Lailas dotter). Hon är så intresserad och duktig på att se vad som behöver göras. Härligt med 10-åringar som vill vara med och vill lära sig. Det märks att hon varit mycket med farmor Elsa och att hon fått mycket förtroende av mamma och pappa.
Isak ringde från Lycksele för att tala med Gunna. Vi längtar efter våra charmtroll. Blir härligt när de kommer till oss i Borga till påsk.

Så bjöd Elsa på världens godaste korvgryta till middag och efter det sov vi en stund framför TV´n...

Kvällen kom och JP och Ann-Catrin bjöd in oss till några blöta timmar - i BADTUNNAN! Vilken härlig känsla att sitta i det 38gradiga vattnet med halvmetern snö omkring. Ute på isen skrek några rävar efter varandra och ovanför oss bröt månen igenom ibland. TACK för den upplevelsen! Underbart.

Tog på krafterna att bada varmbad! Vi sov och låg länge idag. Skönt! Nu håller Gunnar på med ett projekt i Snickarboa och jag skall göra färdigt i andra våning. Alla "loppisfynd" skall bäras ner till "fammas" och förvaras där tills det är dags att ha försäljning.

Nästa gång jag skriver skall jag presentera Jon och Isak från Lycksele. Kanske gör vi också ett besök i Snickarboa...
och
Ha det! Så här hade vi det. Gunnar kröp också i !!!!!!!!

Fredag 3 april

En lugn dag. Plockar fortfarande med grejorna och börjar se slutet. Det har regnat utanför fönstren och allt mer av gräsmattan tinar fram. Jag fixar detta rätt bra nu, men jag är inte nöjd med hur bilderna presenteras. Måste fråga Malin hur man gör för att få ramar omkring och hur man placerar dem där man vill ha dem. Mycket kvar att lära ännu.

I morgon skall vi baka mjukbröd på Näset. En stöpa för oss, en för Elsa, som bara skall sitta bredvid och kommendera och så skall Ann-Catrin lära sig kavla. Kunde jag, så kan hon!!
Skall bli en mysig lördag.

Får jag presentera Hilde Oscarsson

Julen gick i josa i Bellvik i år. Lika intensiv i allt: glädje, lek, ilska, rörelse, kärlek och omtanke.
-Farmor, jag älskaj josa och ojange och lila. Jag skall bli pjinsessa när jag blir stoj och jaga älg med farfar. Precis så är vår Hilde. Hon är mycket bestämd med vad hon vill och hennes storebror Hjalmar får nog ofta ge med sig i lekarna. Trots det leker de jättebra tillsammans för det mesta.
Hilde ringer ofta till mig och talar om att hon älskaj mig. Det är helt underbart att vara farmor sådana stunder!

Nu till påsk skall vi fira hennes treårsdag i stugan i Borga. jag har köpt klänningar.
Gissa vilken färg?

Josa skidor - total lycka!.
När Hilde föddes på Ullevål sjukhus i Oslo var jag i Nepal och vandrade mot Everests basläger. Vi, kusin Ulf och jag, hade några dagar höjdanpassning i sherpabyn Namch Bazar och jag letade upp ett internetcafé för att maila hem och tala om att vi mådde bra. När jag kollade mina inkommande mail fanns där ett från Johan. Ditt sjätte barnbarn blev en flicka - Hilde! Jag fick veta det bara en timma efter hon kommit till världen - mitt uppe i Himalayas berg. Alla sherpapojkarna vid datorera hurrade för Hilde och farmor när jag förklarade mitt glädjetjut och mina tårar.
Såklart Hilde att du måste bli något alldeles särskilt!

Skall bli kul att se dig i slalombacken i Borga!

Mustig älgfärsgryta supergod!

Prova gärna denna soppan. Jag hämtade receptet på Recept.nu. Det är Börje Andersson som är kocken bakom den härliga, heta soppan.

Ingredienser                                                         Antal portioner  6

400 g älgfärs                                                        1. Skala och hacka löken. Hacka paprikan och fräs allt i en kastrull
1 stor lök                                                                    i litet smör.
4 större potatisar
morötter                                                                2. Skala och skär potatisen och morötterna i småbitar.
1 gul och 1 röd paprika                                          Koka dem tillsammans med fonden, tomatpurén och paprikapulvret
3 msk viltfond                                                           ca 15 minuter. Känn på hårdheten. Litet tuggmotstånd.
15 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver                                          3. Bryn älgfärsen i en stekpanna.
2 msk soja
kajennpeppar                                                      4. Lägg i färsen, lök-och paprikaröran och smaka av hur du vill krydda med
vitlökssalt                                                                  de övriga kryddorna. Vi vill ju ha olika starkt...
ca 3 msk Relish Ajvar stark (om du har)
salt                                                                        5. Servera gärna med en klick Creme fraiche och nybakat bröd.
smör till stekning
                                                                               Bjud in dina vänner och ha en trevlig stund.

Hjalmar 5 årHär är Riddar Hjalmar af Ås på sin födelsedag den 10 mars. Han har just fått svärd och sköld, som pappa Johan gjort i snickarboa i Bellvik. Farmor sydde en mantel.
Jag vet ingen som har en sådan underbar lekfantasi som vår Hjalmar. I ett par år har han varit brandman och hjälmen han fick av farbror Petter (vid räddningstjänsten i Vilhelmina) har följt med överallt. Han har byggt brandbilar och släckt bränder i alla tänkbara situationer. det har säkert ibland varit påfrestande för lillasyster Hilde att vara passagerare i ambulansen och nästan innebränd för att bli "räddad"...
Hjalmar är en underbar kille som alltid har en kram kvar för oss, farmor och farfar.

Boktips nr 1.

Välkommen till himlen av Fannie Flagg.

Den gamla damen E. klättrar upp i sitt fikonträd för att plocka ner fikon som hon skall lägga in och ge bort till någon hon uppskattar. Hon har många vänner eftersom hon finner något fint och trevligt hos de allra flesta människor omkring sig. Hon har verkligen förmågan att se positivt på sina grannar och bekanta. Uppe i trädet råkar hon stöta till ett getingbo och blir stucken. Hon ramlar ner och på sjukhuset dör hon trots personalens ansträngningar. Hennes systerdotter, som beskrivs som den mest hysteriska människa man kan tänka sig börjar planera begravningen och sörjer sin moster ärligt.
Vi får följa E. när hon träffar sin skapare, som inte alls är den hon tror. De har ett mycket givande samtal och E blir så glad när hon också får möta skaparens hustru. Samtalen är inte givande bara för E. Det är inte utan att E blir besviken när Skaparen säger att hon skall tillbaka till jorden och till sina släktingar en tid till innan hon för gott får träffa sin sedan länge döde man.

Detta låter jättekonstigt, men det är en av de finaste berättelser jag läst. Den är varm och finstämd. den bara flödar av kloka och eftertänksamma tankar och det känns inte det minsta otroligt. Författarinnans språk är enkelt och helt underbart. Det är en lättläst bok, som lämnar en saknad efter sig när man hunnit till sista sidan.
När jag tagit farväl av E. tänkte jag att "Ja, så är det alldeles säkert. Ingenting att oroa sig över."

Så ljuvlig bok av författarinnan till Stekta gröna tomater på Whistlestop Café. Läs den!    (2/4 09)

Torsdag 2 april

Idag har jag talat med både Hjalmar och Hilde i telefon. De är i sin husvagn i Storhågna och åker skidor. Vår äldste som Johan med Hjalmar 5 år och Hilde 3 år. Jag talade med båda barnen i telefon idag. De är i sin husvagn i Storhågna och åker skidor. Mamma Malin och yngsta Hanna är litet förkylda och tar det litet lugnt. Alla kommer till oss i vår stuga i Borga i påsk och jag lovade Hjalmar att vi skulle måla de riktiga äggen och Hilde att hon skulle få josa ljus i sin födelsedagstårta. Hon blir tre den 10 april. Jag längtar efter dem.

Idag har jag haft Elsa, Gunnars syster och hennes man Göte på middag. Det blev den senaste rätten: Mustig älgfärssoppa. Grannen Sigvard kom också men hans fru  Aina stannade hemma med sin förkylning. Med oss var också Jan-Peter, Elsa och Götes äldste son. Han är världens snällaste, som hjälper Gunnar med så mycket. Idag körde de golvåsarna som skall läggas in i Strandbergboern upp genom berget till boern. Jag är så tacksam att han finns för Gunnar.

Det har regnat idag och ett tag var det 9 grader varmt. Våren är på väg.

I morgon skall jag fortsätta att sortera bort massor av prylar som jag inte behöver, men har sparat ändå... Mitt grejserum i andra våning ser nästan ödsligt ut nu. Sköööönt!!


Olle och kusin Jon har kul tillsammans.

Olle är en jättesnäll kusin och spelar gärna litet TVspel med kusin Jon när han är på besök från Lycksele. De trivs så bra tillsammans.

Onsdag 1 april

Vi är nyss hemkomna från Vilhelmina, där vi varit och besiktigat bil och gratulerat barbarn nummer två som är Olle. Han är bliven 8 år och en underbart mjuk och härlig kille. I paketen fanns det ett Star Wore-lego och så klart eftersom det är från farmor - några böcker. Lego är en fantastisk uppfinning, som kan bli allt i små skapande händer. Det kan inspirera, stimulera fantasin och träna koncentrationen. Dessutom är det kul att själv delta i byggandet trots att det är 56 år emellan oss.
En liten stund vid TVn såg vi reprisen från gårdagens Gokväll från Umeå och intervjun med läkaren och optimisten Nisse Simonson från Strömsund/Östersund. Han är så uppiggande och tankeväckande. Jag kan verkligen rekommendera hans senaste bok Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra? Den gav mig en spark i ändan, en positiv upplevelse och funderingar på att ändra på mitt sätt att se på livet. Läs den!
Nästa gång skall jag berätta för Er om en av de bästa och finaste böcker jag läst.

Nu längtar jag till sängen. Nisse Simonson sa att man skall ha ha åtta timmars sömn för att må riktigt bra. Alltså skall jag sova till klockan sju... Jag tror att jag kanske tar en timma till...
God natt.RSS 2.0