Första maj

Idag har himlen varit lika blå. Solen ännu varmare och vi har njutit som allra mest.

Ulf och Kerstin for litet tidigare än vi andra för att ta sig uppför till platån. De ville se fjällen litet mer på nära håll. Natten hade frusit det översta snölagret och de fick en ganska fin tur. Vi andra masade oss upp till samma höjd som i går och Gunnar och Einar grävde en hörnsoffa att mysa i. Vi hade kaffe på termos och matsäck - såklart!
Efter en stund anslöt "toppbestigarna".

Tre timmar i gropen - prat och skratt - gott fika. Kan inte vara bättre.
Afterski igen utanför stugan. +27 grader!!!!! 
Det blev Ingrids köttfärssoppa till middag och efter den gav sig Einar och Agneta iväg mot Granberget igen.

Nu sitter jag vid bordet och skriver. Genom fönstret ser jag månen på väg mot full. Granarna vaktar ljudlöst oss från fjälltrollen i väster. Norrut syns de knivskarpa siluetterna av Klöverfjället och Jenjenjetjem. Hoppas att fjällrävarna har en natt ifred. Borgahällan ser ut som en stor svart klump just under månskäran.
Besöket på Borgagården och utställningen var trevligt. Ulf bjöd på litet drickbart ute på altanen i kvällsolen. Det var så varmt att vi inte kände behov av ytterkläder. Framför oss låg Borgasjön, Hällan och Borkantjakk i trolskt majestät. Så for vi ner under Hällan till dammen. Så vackert att det är obeskrivbart. Se själva på bilderna.

Nu skall mitt josa ansikte få vila till i morgon. Risk att vädret inte blir solarväder - då styr vi nog kosan mot Bellvik igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0