Hanses



Denna gården ägdes av Lennart Edin tills för bara någon månad sedan då han dog.
Lennarts farfars far Jöns Edin kom från Bergvattnet (Dorotea) gift med Greta Gustava Gustavsdotter. De köpte gården på andra sidan vägen och där föddes Gustav, Viktor och Erika. Erika ärvde denna delen av gården, men när hon följde efter sina barns far till Amerika 1918, köpte brodern Viktor hennes gård. Viktor gifte sig med Ingeborg, Mariana, Vexelivia Engström och de fick barnen Viva, Hans August, Erland och Kjell.

Hans gifte sig med Greta Björn från Kronlunne och de fick sonen Lennart. Han gick ur tiden 64 år gammal. Hoppas att gården blir omskött av sin nye ägare och inte förfaller.

En annan bild



Det låg en lätt oro över Bellvik denna morgon i början av juli. Mången hade varit ute under natten för att lätta på trycket och se upp mot sommarhimlen. Skyarna drog lätt förbi och solen torkade upp morgondaggen. Suckar av lättnad hördes bakom många knutar. Vädret var just så som det skulle när slåttanna stod för dörren. Kvinnorna hade varit extra tidiga i lagårn för att hinna göra matsäcken och packa det som skulle ut till slåttesfolket under dagen. Hästarna kände liksom på sig att något särskilt var stundande och de krånglade litet extra när husbonn kom. Slåttesmaskin stod välsmord med knivarna slipade på gården. Liarna, som behövdes för den myckna lislåttern var vassa som rakknivar och alla räfsor hade alla pinnar på plats. Hästarna backade in mellan skacklarna och alla remmar spändes. Så var det då dags.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0