Iljas gården. Där bor Ulla-Britt Henriksson nu.



Detta är gården som nu bebos av Ulla-Britt. Hennes man Sven Henriksson, som var en mycket duktig pianostämmare och dragspelare gick ur tiden för några år sedan, men Ulla-Britt bor till vår glädje kvar. Det är fint när det lyser i fönstren och omgivningarna hålls välvårdade. Ofta hör vi röjsåg och motorsåg surra i lägdkanterna. Det skall hon ha en stor eloge för!
Kristina Wiklund var dotter till Lars Samuel Wiklund på gården ovanför. Hon gifte sig med Göran Engström som byggde detta huset i slutet på 1800-talet. Efter ett tag såldes det till Kramfors skogsbolag och hamnade så småningom genom köp eller byte hos Elias Rönnberg, som kallades Iljas och hans hustru Margareta Erika. Hon omnämndes alltid Iljas Greta.
Gården övertogs av dottern Vera som gifte sig med Adolf Näslund och deras dotter Ulla-Britt och make Sven Henriksson bodde alltså kvar efter Veras dagar.

Kortfattat som jag sa. Vill du veta mera skall du läsa Bellviksboken, som Elsa har skrivit. (Det finns nog kvar i lager på Näset om du inte kommit dig för att köpa en ännu...)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0