Tisdag 14 december

Ännu en kall dag. Här har det varit ca 22 grader idag. Men vi smet iväg till Borga och stugan med sofflasten och där var bara 13.

Vi har jobbat hela dagen med att få bort den gamla och ihop den nya soffan. Tur att Bengt kom och hjälpte oss. Men det blev så jättefint, så det skulle varit underbart att krypa upp och njuta framför en brasa i öppna spisen. Denna gången gick det inte eftersom tre hundar väntade hemma i Bellvik. De har visserligen värme i sin koja (läs lilla hus) men man vill ändå inte lämna dem för länge.

I Borga var vi in och hälsade på Björeqvists små lapphundsvalpar. De har två som måste säljas. Det känns hemskt att tänka på vad som händer om de inte hittar köpare. De kan ju inte ha fyra hundar själva. En valp skall de behålla.  Så snälla ni - du som läser detta - tänk efter om du vet någon som vill köpa en valp. Det är en trevlig ras. Jag känner mamman väl och hon är lugn och jättefin. Du hittar tel.nr i katalogen.

Nu säger jag god natt. I morgon fortsätter städandet och pyntandet.


Kommentarer
Postat av: Ulf

Hej på Er!



Vad läcker soffan ser ut. Nu vill Ni väl sitta inne, när vi andra vill sitta i solen vid stugväggen efter avslutat skidtur.



Hundvalparna ser riktigt trevliga ut. Tyvärr tror jag inte att de passar att bli skåningar. Inte ens om de får bo hos en göteborgare.



Till och med i Skåne har vi nu haft vinter i flera veckor. Har inte hänt så tidigt, sedan vi flyttade hit för 23 år sedan. Det är väl den globala uppvärmningens fel. Vår herre tycks ha ett distributionsproblem. När vi i norden har det lite för kallt (jag vill ju i och för sig ha en vit vinter i Skåne), så har andra det för varmt. När vissa har fått en extrem torka, så har andra fått översvämningar. Och att tro, att vi stackars människor, skall kunna komma överens och fixa detta genom att sänka koldioxidutsläppen, är kanske för opptimistiskt. Nej, om Du har kontakt med vår herre kan Du väl snacka med honom och säga att han nog får fixa detta själv.

Hälsn. Ulf

2010-12-16 @ 23:06:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0