Onsdag 30 juni

Det är myggor i sovrummet på natten! Hilde är alldeles rödflammig på benen och till och med under foten finns en stor bula som kliar varje steg! Det är inte lätt att stå ut med som fyraåring. Just nu sitter hon och tittar på Bolibompa och kliar bara litet...

Sundsvallsresan var jättehärlig. Morgonen startade med en motionspromenad på en timma innan frukost i strålande sol och klar, sval luft. Efter dusch åt jag frukost ute i verandan utan brådska. En dag tillbringade jag ute i Birsta och gick flera varv på IKEA. Ingen väntade och ingen tyckte att jag borde vara färdig snart. På kvällen tog Kari och jag en kort promenad och vilade resten. Andra dagen gick jag runt på stan. Jag hittade min klänning till den 14 augusti! Underbart! och skor, som jag inte trodde att det fanns till mina knöliga fötter. Kvällen for vi ut till Carinas sommarslott och hade en mysig stund med fruktsallad i glasen, havet inpå och mysigt prat.Så fort jag kom hem till Bellvik var det ompackning för en midsommar i Borga med Gunnar, Magnus, nyvalpen och Epo. Vi skulle ha midsommarmiddag med Kari och Hans, Carina och Benke. En rabarberpaj blev snabbt klar och vi körde de tio milen till fjället. Härligt att ha en stor, varm stuga att vara i när termometern visar bara på 5-9 grader. Arne och Birgit kom förbi på elvakaffe med sin valp, som är lika gammal som "Gustav".Efter sjutton mil med Björn Skifs som sällskap på söndag kväll, en natt med tusen flugor i sällskap och en skön morgon körde vi norrut, Hilde och jag.Idag skall vi försöka undvika myggen, kanske ta en tur på sjön och vänta på pappa Johan och Hjalmar och Hanna som kommer ikväll. Ha det bra så länge alla Ni där ute.
Söndag 20 juni

Det är tyst. Det är tomt överallt. Johan och hans familj har åkt för en stund sedan. Då blir det tvärtyst!
Titta på bilderna, så förstår ni varför. Vi saknar dem redan.

Denna helgen har alltså familjen Oscarsson från Ås varit på besök. Vi har försökt att ha kul trots ÖSREGN och ishavsvindar. Inne har det blivit rita, se på TV, läsa böcker och bygga lego. Ute har vi försökt att fiska litet, (men det var för ruggigt) eldat och grillat korv, hälsat på Elsa och Göte på Näset och pratat med hundarna. En träningspromenad med Hanna sovande i vagnen har det blivit varje dag.
Hanna fyllde två år samma dag de kom och vi hade presentutdelning och tårta efter middagen. Hon är en pratsam tvååring, som ger mycket till sin omgivning av glädje och ömhet.

I morgon skall jag till frissan Lollo i Hoting och bli sommarkort och efter det styr jag kosan mot Sundsvall för att hälsa på i Kvissleby. Skall bli jättekul! IKEA, klädaffärer, skoaffärer, sportaffärer  och IKEA - inga järnhandlar, inget Jula, inget ClasOhlssons... Kanske kan jag hitta något snyggt att ha den 14 augusti.

Rapport följer över mina äventyr söderut.
Nu kojar jag och i morgon väcks jag inte av något -Fajmoj, nu ka du vakna!

God natt.

  


Onsdag 17 juni

En dag utan arbete. Vi har inte hunnit fixa broms för tjurkalvarna ännu. Kanske det blir i helgen. Inte så noga förresten för vi får besök av Hjalmar, Hilde och Hanna med föräldrar. De kommer efter Hjalmars fotbollsskola i morgon. Antagligen är det ösregn - om man får tro TV - och vi får ha Hannas 2-årsdag inomhus. Ja, det skall väl gå. Jag har då laddat upp med barnkalasattiraljer och vi skall göra jordgubbstårta och ha det mysigt.

 Igår kom Magnus, Pernilla, Jon och Isak förbi på väg mot Dalarna och övernattning. De for via Örebro och stannade till hos Åke och Britta en stund. Nu lär de vara framme hos mormor och Göran i Mönsterås. Sommarlov.

På kvällen igår åkte Gunnar och Einar upp till Borga och båda fick god fångst! Jättelyckliga tillbaka klockan tre!

Idag gjorde jag ärende i Dorotea och fortsatte ut till Svanabyn för att hälsa på Ingrid L. Där fick jag jättegod lunch. Tusen tack! Jag ångrar bara att jag inte kollade hur du lagade till grytan så att jag kunde göra om den här hos Gunnar någon dag. Avslöjar du?

Nu skall jag lägga mig och läsa min bok om Anders Zorn och hans Emma.    God natt.

 Och så Einars fiskelycka. Visst är detta livskvalitet?!


Tisdag 15 juni

Sabla kossor - jag menar tjurkalvar! De är inte söta och inte mysiga och inte gulliga... De är bara ivägen.
Idag skulle jag släpa ris och hade köpt en ny fin Fiskars klippsax för att ta bort ALLT. Jo pyttsan: När jag kom bort till morfars väg, låg kalvarna mitt ivägen och ville inte röra sig alls. De är inte små. Jag fick traska hem och be Gunnar komma med fyrhjulingen och jaga iväg dem.
Det räckte en stund och snart var de tillbaka. Jag försökte vispa bort dem med en käpp, men de bara stirrade oförstående på mig och kom ännu närmare. Min nonchalans påverkade dem inte och snart stod de på de risruskor, som jag skulle lyfta och lägga på högen. Bara att sluta!

I morgon skall jag åka bort till Katarina och säga till henne att snöra av mitt arbetsområde med en tråd med ström i. Jag måste ju få jobba, annars växer riset ner i allt det gröna. Sabla tjurar!!!!
De fick höra många svordomar idag men brydde sig inte...

Idag kom Agneta och Einar på middag som en för tidig Gunnarfödelsedag. Vi grillade och åt jordgubbar efter Karis supergoda svampstuvning på macka. Kom hit kan ni också få smaka.

Nu skall jag lägga mig och läsa slutet på Viveka Stens I grunden utan skuld. Inte så bra tycker jag. Påminner för mycket om Fyrvaktaren. Men lätt att läsa och fort gick det. Nu bara måste jag hitta en ny. Åker in till Dorotea i morgon och besöker biblioteket.

God natt.

 


Måndag 14 juni

NU skall jag lägga ut mina bildcollage från helgen i Borga. De talar mycket för sig själva - och är många!!

Idag har vi handlat mat och gräsklippare i Dorotea. Det blev en NY klippare, så att Gunnar inte behöver skruva varje gång gräset har vuxit och det slutat regna...
När vi kom hem var det dags att stöpa en tunnbrödsdeg och ge sig iväg ner på Näset och baka. Det känns mysigt att ha några påsar till midsommar. Det gick bara bra och vi hade gjort 44 kakor på en timma och tjugo minuter.  Precis när vi var klara hade Elsa och Göte fixat middag! Visst är det ganska fantastiskt. Tusen tack, mange tacker, tack, tack! sa man i Värmland. Gäller här också.

Här kommer första bilderna.

 


Som vanligt åkte vi till Petters barn i Vilhelmina för att vara med på deras examen. Lukas har avslutning i Folkets Hus nu när han gått ut åttan, men Olle är i kyrkan och där kan vi delta.
Grattis till väl genomförda skolår pojkar! Farmor och farfar är stolta över er båda. Grattis Lukas till ditt fina betyg! dessutom är ni så otroligt fina och goa killar. Det är värt allra mest! Vi älskar er!

Så förflyttar vi oss till Borgafjäll.


Kari och jag gick sakta upp mot foten av Klöverfjället. Himlen var underbart sommarblå, vinden lagom kylig för att svalka våra uppvärmda muskler. Naturens oerhörda krafter imponerade, skrämde och kittlade fantasin. Hur såg det ut de sekunder detta hände? En oerhörd massa blöt snö, forsande vatten och grus och sten i ravinen i en oerhörd fart. Bara en vecka innan hade skidåkare njutit ravinens sidor...Vi trivs i Borgafjällen och har kul tillsammans. Det kändes som om vi inte ville gå tillbaka ner. Men det var tur att vi gjorde det, för morgonen därpå var det låga moln och regndroppar.Nästa dag var en mer vanlig dag. Gunnar och jag plockade i stugan, ordnade till det utanför och var upp till Arne och Birgit på kaffe och pratstund. Vi tog en tur ner under Borgahälla för att kanske få se vilka märken i skogen forsen/lavinen från Luspen gjort. Kari hörde och såg den när den dundrade ner efter bäcken söder om Hällan.
Vi kom inte så långt...Så fick vi reda på ett Hans hade varit ner och dragit upp ett par fina firrar innan de vände mot Sundsvall... Det blev avgörande för vår kväll. Kan Hans så kan jag, sa Gunnar och tog mask och spö med sig och försvann.

-Kommer du med kaffe sedan? hörde jag. Jag packade lillryggsäcken och begav mig ut på en timmas vandring runt i byn. Kameran åkte med. Både fina och mindre fina motiv hamnade framför linsen. Se här.

 och vidare mot västeroch så slutade kvällen med stooooor fiskelycka!
Nu skall jag ta en kopp te och läsa en stund. I morgon är det dags för risdragning igen. Nu är oxkalvarna i risområdet, så det blir extra spännande. Tur att det finns många träd kvar att gömma sig bakom om jag skulle bli anfallen.
God natt.


Söndag 13 juni

En underbar helg har det varit. Vi har tillbringat den i Borga och upplevt massor. Jag skall berätta och visa mera bilder i morgon. Här kommer ett smakprov.
God natt.

 

- Så många pilar du har i ansiktet farmor, sa Isak, 3 år. Kan han mena
rynkor tro...

God natt en gång till.


Torsdag 10 juni

Vilket underbart väder det varit idag! Jag har jobbat och druckit elvakaffe, jobbat igen och somnat en stund i solstolen på däcket med boken i knät. Ni hör ju att jag latar mig och njuter på ett annat sätt än i skogen också. Jo det är sant! Jag njuter faktiskt av att jobba med riset - fast jag gnäller litet. Jag är tacksam och glad att min höft håller och fungerar så bra. Det är ju tack vare de fantastiska människor i Lycksele, som opererade mig i september förra året. Tänk att KUNNA jobba så här hårt! Underbart! Det är det pysiska (som Petter sa när han var liten) som är värst - att lyfta blicken och se hur mycket det är kvar.

I morgon är vi på skolavslutning i Vilhelmina kyrka och därefter gör vi sommarlovstårta på Slåttervägen. På kvällen styr vi mot Borga med ett lass ved för att träffa våra Sundsvallsvänner och koppla av från allt här hemma som behöver göras. Där skall jag ta mig upp till raset på Klöverfjället och titta. Blir spännande.

Nu får ni se mitt arbetsfält och de underbara violerna jag såg på vägen dit uppe vid Hälla.
Och jag går till sängs. God natt.
Onsdag 9 juni

Det blev två och en halv timma med mitt ris idag. Först en och en halv före elvakaffet på Fantastiska Fiket och så en timma tills posten kom med brev som skulle svaras på och returneras idag. Alltså snabb åtgärd och in till Dorotea och brevlådan innan klockan 15. Så är det att bo på landet. Och tänk nu om posten skall dra ner, då får vi inte post varje dag! Det blir till att anpassa sig och gilla läget...

Efter ärendena gjorde jag en tur till Granberget och blev bjuden på middag hos Agneta och Einar. Gott och mysigt. Tack för det mina vänner.

I morgon skall jag börja på den delen av min djungel som är mellan vägen upp till morfars stuga och Gamhälla. DET är snår! Jag får ta med mig "bagasågen" för att ta ner en del asp- eller sälgstånd och samla rishögen ovanpå.
Det tar längre tid innan det börjar växa i stubbarna om man eldat ovanpå. Jag skall fota i morgon, så får ni se hur det ser ut.
Nu skall jag gå och lägga mig. God natt.


7 juni

Det har tagit 6! timmar att ladda ner bilder som jag skall beställa!!!!!  Detta var värre än risdragningen.
Nu får ni se mina nyinflyttade kompisar. Just nu regnar det på dem - och på mitt ris. Kanske måste jag ta en viloförmiddag i morgon, så att det hinner torka upp.

Tack för middagen Elsa! Det var guld värt efter jobbet. Och gott var det också! Som vanligt!!!

Och tack JP för kapandet av mina stora "stockar". Nu orkar jag fortsätta.

Hjälp vad klockan blivit mycket!  God natt.

6 juni

Massor med motion idag!!!  Först en timmas stavgång efter besök på Näset, så 2x60 minuter risdragning! Nu är jag nyduschad och skall strax koja. Skall bara ta ett glas mjölk först. Johan ringde idag och Hilde berättade att hon kan cykla utan stödhjul! En stor händelse när man är fyra! En stund senare ringde Britta från Örebro och ville höra hur det är med Gunnar. Ganska OK idag kunde jag glädja henne med. (Men jag går med hjärtat i halsgropen, och vågar inte åka långt hemifrån). Hon tackade för bloggen. Jättekul att få respons och att nå fram till sina vänner.

Risdragningen blev för tung idag. Riset var sälg som är 6 - 7 meter långt och 10 cm tjockt vid roten. Orkade inte lyfta. JP kanske kan hjälpa mig att kapa dem - bara så där 700 st...

På lägdan nedanför smedjan går våra nya inhysningar. Helt fantastiskt att Epo och Nitra inte skäller. Jag satt uppe vid Epos bur och läste min bok medan Katarina kom med dem idag, och varje gång han öppnade munnen för att skälla sa jag tyst och berömde honom sedan. Rena rama hundcoachtakter, eller!? I morgon skall jag fota dem, så att ni får se.

Nu lägger jag mig. God natt.


Onsdag 2 juni

Nu är denna dagen slut. Den har varit litet rörig, inte alls som jag tänkt mig. Gunnar åkte tidigt till Dorotea för att ta prover på sjukstugan. Han har känningar av sitt hjärta. Inte kul alls. Han känner ju stressen över allt som behöver göras (risdragningen, fortsätta med huset på Hälla, få dit ränndalarna på ladugården mm, mm) och som vi vill göra (resa till Ulfs kalas, köra upp till Ishavet, fiska i Norge mm, mm).
Mest har han legat på soffan och vilat, men verkar piggare nu. Med Magnus hemma känns det ändå tryggt.
Kanske blir det en tur till Lycksele för att få klarhet.

Risdragning i en och en halv timma tillsammans med Jon.
Vi åkte in till Dorotea för att handla och titta på en ny gräsklippare. Det blir en Husqvarna som kommer i slutet av nästa vecka. Glad Jon, vår gräsklipparfantast! Hemma igen var det bara att sätta igång med maten som skulle vara klar när Magnus kom hem.
Efter maten risdragning igen. Jag får gratis träning i massor innan allt detta är klart. Ingen mygg ännu.

NU skall jag sova. God natt.          Kan ni inte skicka en liten kommentar någon gång???                                      I morgon kväll åker jag en sväng till Kvissleby. Härliga vänner finns där.

Tisdag 1 juni

Det har varit en fin dag. Solen kom helt fram efter en något mulen förmiddag. Gunnar har varit och hjälpt goda vänner i Dorotea och Jon och jag var först på Näset och sedan lunchade vi med Magnus på Hotellet i Dorotea.
Ikväll har jag dragit ris i en och en halv timma. Varm och trött.

Är inte på jätteskrivarhumör. Fortsätter en annan dag.
Ha det bra alla ni andra. God natt för denna gången.RSS 2.0