Lördag 27 november

NU hänger stjärnorna i fönstren. Ljusstakarna lyser i fönstren och jag eldar.

Idag har varit en bra dag! Först sov jag till jag vaknade - tänk vilken lyx!!! - så drack jag kaffet i värmen på vedlådan och började sedan pyssla med att få allt på plats här hemma. Det gick bra och halv två körde jag in till Dorotea för att vakta på Björn Uglems utställning. Både han och Mariana (hans fru) var där och vi hade en mysig pratstund. Jag känner mig alltid lika upplyft och betydelsefull när jag träffat Björn. Han sprider positiv energi omkring sig och livet känns bättre med hans positiva livssyn som sällskap.

Direkt därifrån körde jag ner till Fantastiska Fiket, som bjöd på en OTROLIGT god potatissoppa och varma mackor. Lussekatterna fick jag med mig som matsäck. Jag var för mätt för efterrätt... Tusen tack för värme och gott i kylan! Du är toppen svägerska!

Nu hörs vi inte på ett tag eftersom Gunnar inte bloggar... och jag släpar inte med mig datorn.
Ha en fin första advent och bry er om varandra. Kolla gärna på www.bjornuglemaventyr.se - så får du veta litet mera.

God natt och sov gott.


Fredag 26 november

Hej. Det var länge sedan det blev några rader här. Jag har varit fullt sysselsatt i Ås och här hemma och inte orkat/hunnit/kännt för att skriva. Nu är jag här i Bellvik och Gunnar i Lycksele en sväng för att hjälpa Magnus med något. På söndag far jag en rundtur till Örebro och Sundsvall (med tåg) - men då är Gunnar tillbaka igen. Det har blivit så att vi avlöser varandra som vedspiseldare och hundmatare en period. Jag tror att det skall bli lugnare om en vecka. Då skall vi bara vara hemma och greja en hel månad!

Det knastrar i spisen. Jag har nyss druckit en kopp te och njutit av Skavlan på TV. På köksbordet ligger två adventstjärnor, som jag inte får ordning på. Det får bli Gs jobb när han kommer. Vårt förråd luktar såpa och är helt fantastiskt fint nu efter musupptäckten i onsdags. ALLT har varit ute i köket - massor genomgånget och kasserat - alla ev musdörrar igenproppade och varje cm skurad. Och så in med allt igen...
Andra våning är snart adventstädat färdigt. Bara pyttelitet kvar. Gardiner skall upp och en stjärna i sovrumsfönstret.

Det känns fridfullt här nu. God natt och sov gott.och så bar det av söderut för att vara hos Hjalmar, Hilde och Hanna medan Johan och Malin for till Oslo och arbetade på Ullevål i fem dagar.


Lördag 13 november

Jag sitter vid datorn och Jon bygger en pärlplatta. Vi har jättemysigt i tystnaden. Talar om allt möjligt, lågmält och inte så mycket. Isak sover, mamma är på personalfest. Pappa Magnus jagar sista helgen?
Jag är bara här i Lycksele över helgen. Är fortfarande trött efter min miniinfluensa. Allt tar emot.

Kul om du gillar böckerna A-E. Cedervall har ju skrivit en innan denna. Försök få tag på den. Handlar om affirmation. Rolig och avkopplande... När kommer ni förbi Bellvik? Både boende och uppehälle ordnas. Kram.

Nu skall jag ordna litet med sortering av mina bilder. Lära mig det nya fotoprogrammet.
God natt.

Tisdag 9 november

Hej alla.
Först var jag på Fantastiska Fiket för att få 11-kaffe, men det var stängt. Så for jag till Dorotea ett par ärenden och hamnade på skolan. De vill ha mig i tre dagar och OK då. 7 - 9an i svenska och engelska. Skall bli kul faktiskt. Men bara denna veckan. Härligt att kunna bestämma själv!

Nu skall jag elda och läsa en stund. Är snart färdig med Nordkapalbumet. Bättre dag idag med fantastiska bilder i solen när jag var ute med Nitra i morse.

Se här. God natt sedan.


Måndag 8 november

Jobbig dag. Trött, ensam och fått ingenting gjort. Skrutt skall det vara ibland också. Har fånstirrat på en massa löjliga TV-program och suttit vid köksbordet och jobbat med Nordkapalbumet. Det är långtifrån färdigt... Är inte vid Nordkap ännu!

Har i alla fall duscat och tvättat håret. I morgon ringer jag min frissa Lollo och frågar om hon har någon akuttid för pensionärer med panik över testarna. Har inte klippt mig sedan 10 augusti och färgen under de ljusa slingorna är inte mörk längre - den är rödbrun!!!

Nu går jag och lägger mig med mitt dåliga humör! Ja, god natt då.

Dessutom kom bilden på fel håll - fast jag har vänt den!! Buuu på er säger Isak och jag.

Måndag 8 november

Isen har lagt på Bellvikssjön i natt. Temperaturen har varit nere på 14 grader och nedanför oss är det blankis utan snö. Nu dröjer det ända till ca 15 maj innan vattnet kommer lös igen. Ett halvt år. Hoppas att det hinner frysa på ordentligt innan snön kommer på allvar så att isarna blir tjocka och säkra.
Idag kör Gunnar upp till Borga för att vara i stugan några dagar och jag orkar inte följa med. Min "kanskeinfluensa" känns i hela kroppen och i huvudet och jag vill inte göra någonting, men eftersom G lovat någon hjälp kan han inte vänta på mitt tillfrisknande. Jag tänker göra färdigt våra album från Nordkapresan och veckan på Mallorca, lära mig min nya kamerahantering på datorn och tycka litet synd om mig. I morgon måste jag ta mig in till Dorotea och fylla på förråden.

Det är så tyst i vårt hus sedan Magnus och pojkarna for. Jag längtar efter dem! Jon är så tänkande och klok och Isak pratar hela tiden. Magnus har hjälpt Gunnar med en del förevinternjobb här på gården och det är vi tacksamma för. Petter och hans familj var här en snabbis och tog rätt på kött. Lukas är bara underbar mot sina små kusiner. Tack för att du är den du är Lukas!Även 37- och 35-åriga kan fajtas om vem som är starkast...

Ha en bra dag ni alla. Vi hörs i morgon.

Busdag i Ås


Onsdag 3 november

Jag har en treåring här, som har sagt farmor  tretusen gånger idag. Just nu har han tillverkat en pappersbössa och skjuter älg på löpande band. Jon frossar i Harry Potter spelet på min gamla dator. Vi lyckades installera det i morse till allas lycka.
Gunnar har varit i skogen och fått hjälp av J-P att hugga ved för år 2012... Den skall köras hem med skoter när det blir mera snö. Då hoppas han att Hasse vill vara med. Tack alla ni som hjälper Gunnar. Hans ben blir så märkbart sämre - men han vill inte erkänna det. Idag har han i alla fall gjort årets andra bad: i isvatten uppe i Djupån. (Det första var på Mallorca i Medelhavet...)

Jon har just skrivit brev till kusin Hjalmar. Nu hoppas jag att farfar skall ta med båda killarna ut och hämta ved, köra fyrhjuling eller något annat. Jag behöver vila öronen.

Några bilder från i måndags.

Måndag 1 november

Ishalt på gården. Har packat upp efter sen hemkomst söndag kväll. Varit med nya barnbarn och hälsat på i Vilhelmina. På två dagar har jag träffat alla mina sju barnbarn. Jag känner mig rik!

Har varit i Hälsingborg - Viken, och gästat kusin Ulf och hans fru kerstin. Jättemysigt! Tusen tack för att ni finns för oss och att vi kan ha så trevligt tillsammans. Direkt därifrån till Ås och barnsällskap medan pappa Johan pluggar (till ambulanssjuksköterska - är inte säker att det kallas det, men ni förstår vad jag menar). Oavlönad utbildning och mamma Malin var i Norge och jobbade några dagar.

Här kommer litet bilder och sedan god natt.Och så stannade jag alltså i Ås hos Hjalmar 6,5  Hilde 4,5  och Hanna 2,5. På lördagen hade flickornas dagis Hjärtat ordnat en vernissage, dit alla föräldrar, syskon och släktingar var välkomna. Vilken underbart duktig och varm personal. Vi är verkligen glada för det.

RSS 2.0