...mera söndag 10 april.

Vilken grådag! Det regnar ordentligt ute och man kan nästan se hur det tar på snön. Skall det verkligen gå att åka skidor och köra skoter till påsk? Igår körde Gunnar fast med skotern i skumsnön bakom lagårn. Han fick fundera och jobba en hel del innan han kom loss. SMHI talar om mera värme under den kommande veckan. Skall slalombackarna hålla? Skall isarna försvinna fort i år?

Jag håller på att planera matsedel för besöken runt påsk. Skall försöka laga litet mat denna veckan, så att det inte behöver bli så mycket tid vid spisen sedan. Dessutom har jag lovat Petter och Olle, som är kvar i Vilhelmina denna veckan, att de skall slippa tänka på maten. Alltså fyra, fem färdiga middagar skall dit i morgon eftermiddag. Tre är snart färdiga.
Matsedel (om du vill ha tips...): älgrostbiff m pot.gratäng, fjällfisk i långpanna, kycklingfiléer från Gunnel i Åsele (kolla på hennes receptsida "kokaihop"), älgköttfärssoppa, stekt torsk, älgskav, Pernillas fisksoppa (gör hon själv - tack och lov), palt, plankstek med fläskfilé och pot.mos, älgfärsbiffar, kycklingklubbor i ugn och såklart påskägg att måla, köttbullar och prinskorvar. Jag tror att alla skall bli mätta och nöjda.


Kommentarer
Postat av: Bodil

Så synd att ni inte kunde vara här och njuta sol, 20 grader och vindstilla!! Det var precis läge för fika i solen och prat, prat, prat!

- Och oj så god mat du lagar till!!

Kram B

2011-04-11 @ 17:49:09
Postat av: Anonym

Jag pratade med Gunnar om en tur till Danmark i sommar. Vi har varit gifta i 40 år då! Han tyckte att det lät kul. Ni i D., kusin Ulf i Helsingborg och goda vänner i Älmhult i Småland. Låter som en fin runda. Då skall vi prata, prata, prata, prata...

2011-04-12 @ 19:13:26
Postat av: Ingrid såklart!

Se ovan

2011-04-12 @ 19:14:36
Postat av: Bodil

Ni är SÅÅÅÅÅÅ välkomna!

2011-04-13 @ 07:42:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0