Onsdag 29 juni

Nu ligger två veckor i Bellvik framför oss med massor med jobb! vi skall försöka hinna en del av våra egna måsten innan det är dags att ha sommarkollo för Åsborna.
* Ladugården skall målas. Det blir sprutmålning och bara det vita för hand. Har vi tur kommer JP och hjälper oss med det som är högst upp.
* Flaggstången skall sättas upp. Grävning och gjutning är tungt!!!
* Veden måste in i vedboden. Hoppas att Petters pojkar kan göra det på söndag. Det går ju fort nu sedan vi lånar transportbandet av svåger.
* Gölvet i Hällastugan måste in och en dörr på baksidan.

Direkt efter kollot kommer Doroteaborna hem och skall ha igångsättningshjälp med sitt nya hus. När det är gjort skall vi upp till fjället med helikopter och fiska några dagar. Det ser jag fram emot.

Här kommer de senaste bilderna från dagarna i Borga mm.Vi fortsatte förbi raststugan efter kaffestunden och var strax uppe på platån nordväst. Vi var på ca 1000 m och såg nu bort mot Korpådalen och fjällen runt Stekenjokk och långt in i Norge.

På nervägen gick vi över snöfälten långa bitar. Var frestande att sätta sig ner och åka kana...Ett par dagar till var vi i stugan och bara mådde bra. Gunnar hade lovat hjälpa någon med litet snickerier, så han var borta tidvis. Jag följde med Kari och syskonbarnen till Granatbäcken vid Sannaren. Det var en fin stund med stenletning och matlagning ute. Bilder därifrån kommer.

Nu skall jag se om det går att sova i värmen. Myggfönstret är i och det får bli bara lakan utan täcke i natt.
God natt alla ni och hoppas att ni får en fin dag i morgon. Jag skall gå på Fantastiska Fiket!

Äventyrlig 66-åring...


24 juni Midsommarafton och Gunnars födelsedag (66)

Vadå sommarväder? Det är tur att jag inte har ont av vilket väder det är, för här är verkligen inte som man föreställer sig att det skall vara på midsommar! Termometern visar på 10 grader, det blåser och regnmolnen hänger tunga över Klöverfjället. Nej, jag brukar inte bry mig om att reta mig över sådant jag ändå inte kan göra något åt.
Ikväll skall vi äta middag tillsammans med Kari och Hans och imorgon blir det fiske någonstans. Är vädret vänligare tror jag att jag tar en tur på fjället tillsammans med kameran. Ni får se sedan vilket det blev...
Magnus är i Bellvik och vaktar och tränar sina hundar. Pernilla och pojkarna befinner sig i Mönsterås hos mormor och dansar runt stången. Petter och hans familj är kvar i Vilhelmina eftersom han har jour på räddningstjänsten och Johans delar sin tid mellan vänner i Ås och ett 50-årskalas inom familjen.  GRATULERAR Tomas!!!

Igår kom Gunnars förra födelsedagspresent till gården tack vare Jan-Peter och Lojjen. De hämtade flaggstången i Strömsund och körde hem den. Tusen tack att du finns för mig och morbror, JP! Du är aldrig omöjlig och dessutom är du omtänksam. Det är guld värt.

Nu önskar vi er alla en fin midsommarhelg.


 


Onsdag 22 juni

Nu är det tyst i Bellvik. Pernilla och pojkarna har för ett par timmar sedan startat mot Mönsterås och mormor Solveig. Jag förstår att hon längtar. Gunnar hämtar sig från sin urförkylning och gör inte så mycket idag. Jag har fixat med resematsäcken efter att ha pysslat med pojkarna så att Pernilla fick sova ut innan körandet. Så var vi nere på Fantastiska Fiket och drack elvakaffe innan det var dags för lunch och deras avfärd.
Tänk, när de kommer tillbaka är de bara två mil bort! Då blir det inte svårt att köra in och vara barnvakt för ett sammanträde i två timmar... Det blir lyxigt att ha det så. Men först skall de nog tillbringa nätterna i Bellvik medan de jobbar i sitt hus med restaurering och inflytt av alla grejor.

Igår var pojkarna och jag i Vilhelmina och hälsade på kusinerna i några timmar. Det är så härligt att se dem tillsammans. Olle är så snäll mot de mindre och får beundran i massor tillbaka. Lukas kom hem och hade jobbat litet och det hade gått bra. SÅÅÅÅ skönt att se allt gå åt rätt håll!

Nu kommer de senaste bilderna för er att titta på.
Det skall bli skönt att ta sin bok ikväll och ligga ensam i sängen utan risk att få fötter i ansiktet eller ett huvud i magen.
Ha det bra alla ni som läser. (Ni får gärna kommentera... Det vore kul.)


Måndag 20 juni

Nu är jag hemma en kort tid. Vi får småfolksbesök några dagar för att föräldrarna skall få packa ifred innan det blir sommarlov hos mormor i Mönsterås.
Helgen har vi varit på upplevelseresa till Sundsvall och Östersund. Se på bilderna! Kommer mera senare.

Ha det bra tills vidare.
Först alltså skolavslutning i ett sommarhett Lycksele. Den allra första avslutningen är speciell.Så var det alltså dags för en minisemester för Gunnar och mig. Vi skulle få höra och se EAGLES på deras enda framträdande i Sverige - i Sundsvall! Dessutom tillsammans med våra härliga vänner från Borgastugorna. Det blev en verkligt fantastisk upplevelse!

Gunnar och jag vill verkligen tacka Benke och Carina, Britt och Ante och Kari och Hans för en magisk kväll och för att ni vill vara våra vänner. Tack!Och så till Eagles.


Torsdag 16 juni

Jobb på Strandenskolan
URGÖRförkylning
Packhjälp i Lycksele
Jons första skolavslutning
Släpvagnar och lådor till Bellvik för mellanlandning
Farmor och farfar till Jon och Isak (ensamma i Bellvik medan mor och far jobbar och packar)
Skjuts till Lycksele för kompisens sista barnkalas
  När Pernilla kom och hämtade Jon hade alla barnen godispåsar utom Jon. Han äter ju inte godis!!!! Vilken karaktär - bara   
  sju och ett halvt... Han har snart hållit upp i åtta månader.
Mera packa och tillbaka till Bellvik med ett lass till.

Har inte hunnit med datorn. Kommer bilder och mera surr efter helgen.
Kram allihopa och god natt.

Åskväderstisdag.

Snabbis mitt emellan åskskurarna.

Kolla här
Fredag 3 juni

Jag sitter i köket och känner den svala luften från en mycket liten öppen springa i köksfönstret. Det känns skönt eftersom jag är alldeles för varm. Jag har fått Hannas förkylning och förstår hur grinig hon blev - känns pyton. Har inte tid med sådant nu! Det bröt ut för två timmar sedan... 
Alla tre barnen sover sedan en halvtimme. De fick se på Så skall det låta och bums i säng. Jättetrötta! Johan fick ledigt och följa med en granne ut och fiska med sina flugor. Undrar om det var det han hade i kikaren i går kväll...

Kvällen är vacker och Oviksfjällen tronar i kvällsolen, men termometern visar bara på 7 grader och löven rör sig en del. Det kan nog vara kallt i snålblåsten.

Nu skall jag duscha och vila. Tänk om jag kunde vara bra när jag vaknar i morgon bitti! Är jag inte det åker jag nog hemöver. Inte kul att vara en grinig farmor!!

God natt och sov gott. (I morse väckte en fluga mig klockan sex. Nu skall jag jaga i kväll!!!)Torsdag 2 juni

Hej från Ås utanför Östersund. Jag har varit här i två dagar. Malin är i Oslo och jobbar och Johan hade en dag i Sundsvall igår, som han måste vara på. Alltså fanns farmor för Hjalmar, Hilde och Hanna.
Några bilder från igår och idag - på Malins begäran - får ni att titta på. Kul att ha en svärdotter som gärna tittar på ens blogg! Inte för att ge henne hemlängtan, utan för att hon skall vara glad över vad hon kommer hem till på måndag.

Just NU är det lugnt eftersom det är barnprogram på TVn men snart skall de tre små vildarna i säng och då brukar det bli livat. Hjalmar hade en klasskamrat här idag med medföljande lillasyster och det var jättelyckat. Det är enklare att ha fyra än två... I morgon skall våra åka till kompisen tyckte den mamman. Jättekul för alla!

Nu skall vi gå vidare i dagens program.
Ha det bra! och sov gott! (Vi jagar flugor från bondgården här bredvid innan vi kojar. Annars väcker de oss frampå morgonkröken...)
RSS 2.0