Snart 67...

Hej alla ni därute, släktingar, vänner och andra läsare.
Nu kommer det att bli tyst och orörligt här i ca tre veckor. Det beror på att jag försvinner till Nepal på söndag och inte återvänder förrän den 9 november. Jag är förväntansfull och har nästan packat färdigt. Behöver en stund till i morgon förmiddag för att bli helt klar.
Idag har jag bakat bullar och äpplekaka till Gunnar. Så se till att hälsa på honom de här veckorna och säg att ni är kaffesugna.

Jag lovar att fota massor och dela med mig av bilder och uppleveslser när jag är tillbaka.
Ha det så bra under tiden. Kramar.

Söndag 16 oktober

OJ, oj, oj vad det ekar mellan tomma väggar i Bellvik i kväll! Alla åkte samtidigt efter maten (nio runt vårt bord!). Men det är ganska vilsamt också... Jag har sett på TV en stund (inte Bolibompa!!!), kollat litet bilder på datorn och bara snurrat på i största allmänhet.
Johan har just sms´at och sagt att de är hemma, alla barnen ligger i sina sängar och att de vuxna är på samma väg. Gunnar snarkar sedan ett par timmar och detsamma gör väl antagligen Magnus och Pojkarna. Pernilla är i Lycksele för en jobbardag imorgon.

Nu är det måndag och det är den 17 oktober. Sex dagar kvar tills vi ger oss iväg. Imorgon gör jag klar packningen. Skall baka bullar också har jag lovat Gunnar, som tror att han skall få mycket främmande när jag är borta!!!

God natt.


Lördag 15 oktober

En fantastisk dag! Höstsol, klar, kall luft och vindstilla. Hilde, Hanna och jag började med att bara vara i flera timmar. Vi fikade och pratade, myste framför Bolibompa en stund och hade bara skönt. Så körde vi igång med att göra mos av de äpplen som var kvar. Jag skalade och tog ur kärnhusen och flickorna delade och lade i grytan. När de var uppmjukade körde vi det genom köttkvarnen och så kokade jag upp det med litet socker.
Lunchen åt vi ute på däcket och det dröjde inte länge innan Pernilla kom med pojkgänget: Hjalmar, Jon och Isak. Grilla på Hälla och leka på gården.
När de farit till Dorotea åt flickorna och jag lax och efter det var det dags för filmen "Mary Poppins" och lördagsgodis.

Så plötsligt dök pappa Johan upp efter en förkortad jakthelg. Han kojade med flickorna och de kör hem litet tidigare imorgon.
Jag skall lägga mig nu med min bok en stund. God natt.


Fredag 14 oktober

Jag skall ¨å och lägga mig direkt efter Skavlan! Det blev bara fem timmar sömn i natt för Johan blev sen... Klockan 01.30 körde han upp på gården och efter att han burit in barnen och fixat sin packning var klockan två!!!
I morse for han till Gunnar och Magnus uppe i Nåsjön för att jaga älg.

Vi har haft en bra dag och körde in till Jon med Hjalmar på eftermiddagen. Han tycker att det är jättespännande att sova över hos kusinen i kompissängen. Hoppas att det går bra.

God natt nu alla.


Måndag 10 oktober

TRÅKDAG!
Jag har börjat sortera ut böcker jag inte tagit i på tio år ur bokhyllan inne i TV. rummet. Då blev det dammsugning också. Ingen fönsterputs för solen var framme.
Gunnar har mest varit ute och jobbat, jobbat, jobbat, jobbat..........  Inte mycket vi träffas på dagen. En kort stund vid fika och matbord - sedan jobba igen. Idag har han huggit ved borta i hägna. Igentligen orkar han inte, men gör det ändå. Nu sover han dåligt inatt.

Hör ni att jag är på grinigt humör? Skall sova tidigt och vakna till en trevligare dag imorgon. Så det så.
God natt.

Söndag 9 oktober

Tystnaden lägrar sig. magnus har nyss hämtat Jon och Isak. Jag har kört igång en tvättmaskin och Gunnar sitter vid TVn. Helgen har varit jättetrevlig. Vi stannade hemma till lördag morgon, då vi satte oss i bilen och körde till Borga i solskenet. En otroligt vacker syn mötte oss: den första snön på topparna. Det är det absolut finaste jag kan se. 
petter kom strax efter oss för att hjälpa oss att gräva vid den trasiga stoppochlänskranen. De fick ge sig efter ca en meter! Vattnet bara rann till. Marken är så vattenmättad att det inte går att gräva djupare innan man möter grundvattnet. Vi får ha det som tidigare - att vi stänger av inne till i vår när allt stabiliserat sig. men det var i alla fall trevligt att rå om Petter en stund. Tyvärr var resten av familjen hemma och hade övertagit Petters förkylning.

På kvällen träffades vi uppe hos Kari och Hans. Med var också Britt och Ante och dessutom Matte. TACK vänner för en jättetrevlig kväll och tack karlarna för att ni var så härliga med våra pojkar! - Nu har jag tre kompisar till, sa Jon när vi körde hem. Vilka vänner ni är alla!

Nu skall jag se på aktuellt medan tvättmaskinen snurrar färdigt. Tur att det inte var förr när man "gatt" tvätta för hand...

God natt!


Onsdag 5 oktober

Nu känns det att nedräkningen har börjat. Imorgon skall jag till reskamraten Lollo och bli klippt och "stylad". Det är bara 17 dagar kvar...
En del saker fattas: ett par tunna LillSporthandskar (skidhandskar), en hård resväska som inte väger för mycket (vi får bara ha med oss 28 kilo). Förutom vår egen packning skall vi ha med oss skänkta idrottskläder och var sin laptop till skolan. Extra batteri till kamerorna och pannlamporna skall köpas och nya skosnören till vandrarkängorna...

Jag har arbetat på Strandenskolan i två dagar. Det är roligt att träffa elever och kollegor en kort tid så här, men jag tycker ärligt talat att det är skönt att inte vara där varje dag!
Gunnar och jag var uppe i Frostberget ett par timmar i söndags och hittade litet trattkantareller.
(Nej inte dessa. De är bara vackra!) Idag fick vi höra att den otroligt vackra skogen där skall jämnas med marken. Det är hemskt att ALLT tas ner. Var skall man nu kunna plocka trattisar? Fy på er SCA!!!

Nu skall jag lägga mig. Inatt sov jag inget vidare. Jag bara funderade på skolan och alla små trasiga och oharmoniska barn som sliter ont och som vi inte kan hjälpa.
God natt och sov gott. 

Söndag 2 oktober

Ett par dagar i Ås blev det när vi skulle köpa skivor och isolering till Hällastugan. Johan fick litet hjälp med panelen i vardagsrummet. Det var dessutom härligt att träffa barnen igen. Vi har ju inte setts sedan vi var i Bohuslän för snart två månader sedan.

Det blev en kort helg i Borga. Vi hade fått löfte om hjälp av Petter med att gräva för att laga stoppochlänskranen. men Petter åkte på en riktig förkylning och blev liggande. Vi stannade bara en natt och körde hem igår kväll. Han skall hjälpa oss när han blir frisk. Det är ju inte bra att kroppsjobba med feber och halsont!

Jag har jobbat med ett fotoalbum som jag skall ge bort, så har jag städat förrådet (vilken lättnad!) och idag blev det ett par timmar i skogen med Gunnar. Vi traskade runt och hittade faktiskt litet trattisar vi också. De har jag gjort i ordning ikväll och dessutom kokat äpplemos att frysa in. Guuud vad gott hemgjort mos är! Måste köpa fler äpplen i morgon när jag kör till Dorotea.
Imorgon kväll sover jag hos Jon och Isak eftersom både mor och far är på kurs och inte kommer hem förrän sent. Kul att kunna göra så - med bara 2 mil emellan oss är det ju enkelt.

Var är alla mina läsare? Är det ingen som hittar mig längre?
Nu skall jag läsa en stund med en kopp te och sedan sova. God natt!RSS 2.0