Måndag 27 juli

En trevlig dag med bara litet regn blev det. Kylskåpet lyste tomt i morse, så det blev en snabb tur till Dorotea och affären. När vi kom hem var Kari och Hans och hämtade sista vi åt lunch tillsammans och hade en mysig stund.
Magnus åkte hem till Lycksele i går kväll för att börja jobba idag igen så det är tomt i hundburen efter Epo. Jag tror att Nitra saknar honom väldigt. Nu står hon vänd åt Ivan och småbjäbbar och skäller.

Vi var bjudna till Aina och Sigge på middag i eftermiddag. Oh så gott det var och trevligt! Tusen tack våra goda grannar. Vi skall be Er komma uppför backen en annan dag. Vi skulle äta tillsammans oftare.

Jag har bestämt mig att rensa och städa upp i "fammas" hus. det kommer att bli mycket på tippen och en del att försöka SÄLJA eftersom det är bra grejor. Just nu har jag ute på Blocket den RYGGBÄNK vi köpte för en del år sedan och som Gunnar aldrig använde. Likaså ligger BRA BÖCKERS LEXIKON till salu billigt. Nästa grej som skall ut till försäljning är en nästan oanvänd BABYSITTER från Babyproffsen. Den är helt ren och fin, bara använd litet av våra barnbarn på besök. den skall jag sälja för 250 kronor (det kostar 500 kr ny). Sedan kan jag nästan skänka bort en nätt liten (ljusbeige, ren och snygg) bäddsoffa också, som jag inte har användning för (500 kr).
Vet du någon som vill köpa - berätta för dem.I morgon åker jag till Ås för att bli fri min Hanna-Hilde-Hjalmar-abstinens innan de ger sig iväg på semester. När de kommer tillbaka vet jag ju aldrig hur jag har det. Jag väntar på och längtar efter att få operera höften. Hoppas på ett återbud!!! Hoppas att Jon och Isak också snart dyker upp på norrländsk mark. Saknar dem jättemycket! Men jag unnar mormor Solveig att få ha dem hos sig. (Fast jag är litet avundsjuk...)
Blir inget i bloggen förrän till helgen. Ha det så bra. God natt.

Lördag 25 juli


Utanför i mörkret doftar min lukttobaksplanta underbart. Jag öppnar fönstret och en liten vindfläkt tar med sig den fantastiska blomdoften in. Det är en märklig växt. På dagen när det är ljust kan man krypa med näsan in i blommklasarna och det finns inte tillstymmelse till doft, men så kommer mörkret och då...  Det är otroligt.

Gunnar, Magnus och Göte for upp i fjället för att fiska och fylla frysboxarna med nyttig fet fisk. Det är inte kul att vara ensam - men det är bra att ha mat på bordet i höst. Kvällen tillbringade jag med att sitta hos Elsa på Näset och se Mamma Mia (för tredje gången). Jag tycker att musiken är underbar och njuter av skådespelarna. Under tiden knåpade jag med Hannas födelsedagspresent. I morgon skall jag måla en tavla - en beställning till Lyckselefolk.Nu är klockan mitt i natten och jag går och lägger mig igen. Nu med en ny bok: Jan Guillou, Men inte om det gäller din dotter. En ny Hamiltonbok. skall bli spännande att jämföra med de andra.
(Nora Robertsboken var inte så bra! Det var hennes första, skriven 1993. De hon skrivit senare är mycket bättre.)


Snart fredag 24 juli...


23 juliNej, jag har inte rymt och jag är inte sjuk igen. Jag har bara varit ensam i tre dagar och passat på att ta rätt på sådant som inte tar rätt på sig själv. Jag har tvättat, vikit och strukit litet. Det gör jag framför TVn för att få litet underhållning samtidigt. Så nu är jag insatt i amerikanska doctorer, nästan boende i en engelsk liten by, engagerad i flygande doktorer i Austaralien och idag tyckte jag synd om hysteriska unga flickor från USA, som alla ville bli modeller...
Men tvätten är avklarad.

I går satt jag länge i sol och perfekt vind ute på altanen och bara njöt. Jag har börjat på en ny bok av Nora Roberts som heter Sanna lögner. Den är som alla hennes böcker både spännande och lättläst. Man skall inte luras att köpa de pocketböcker skrivna av Nora Roberts, som ofta finns på ICA eller på mackarna. Det kan inte vara samma N R! De är för enkla och för dåligt språk i och är bara skräp - tycker jag. Denna N R har skrivit en hel del från Irland och en massa helt sanslöst spännande böcker: Farliga vidder - Vid avgrundens rand - Flammande skyar - Systrarna i Clare m. fl.
Tips om Ni vill bara läsa utan att anstränga Er.

Lördag hoppas jag att vi skall åka upp till Borga på Fjällets dag. I alla fall över dagen. Det ser inte ut som om vädret skall bli toppenfint, men tar man på sig regnrock och stövlar kan man ju i alla fall dricka kaffe och prata med folk. Med vatten i luften går det ju inte varken för Kari eller mig att stå ute och sälja våra bilder...

Agneta och Kerstin ringde för att höra hur läget är. Känns så bra att Ni vill veta att jag finns! Jag längtar till dagarna på Ulvön med bara Du och jag Agneta. Det var lisa för själen förra sommaren. Skönt med vänner som man bara kan vara med - inte behöva anstränga sig någonting. Men först skall vi meta på Bellvikssjön med Dina barnbarn. Skall också bli roligt.

Ha det bra alla våra vänner. Var rädda om Er var än Ni är.  Kramar i sommarkvällen.

Lördag 18 juli

För 38 år sedan var Gunnar och jag nygifta. Den 17 juli gifte vi oss i Fatmomakke lappkapell. Mitt i slåttanna... Vi körde snabbt över Brännåkerfjället efter att frissan och fotografen Karl-Otto Bohm tagit god tid på sig. Våra släktingar väntade vid kyrkan. Prästen syntes inte till. Efter en stunds väntande knackade vi på i en av stugorna och fann honom snarkande med tjänsteskruden på! Han fick fart när han såg oss och allt förlöpte sedan som det skulle. Enda avvikelsen var att snickaren Gunnar under vigselakten fick syn på att golvlisten fattades bakom altarringen. Han funderade på det så att mina namn kom i fel ordning när han skulle avge löftet: - Jag tager dig Christina, Ingrid... blev det. Jag undrar om det är mig han varit gift med i 38 år?
Det brukar vara svårt för Gunnar att minnas vår dag - så även denna gång. Men jag minns jag. Så 2009 års firande blev i goda vänners lag i Borga med knytis och i frisk vind (blev myggfritt men kallt). Jättetrevligt!
Jag avslöjar min present: En flygtur in i fjället för att fiska några dagar tillsammans med likasinnade. Hoppas att Petter kan vara med.

 Nu skall jag koja. Det känns allt att det är en bit kvar tills jag är OK igen. Jag känner mig pigg - men bara en liten stund i taget. Huvudet dunkar och jag har svårt att sova på förnatten. Men i morgon skall jag sova länge. Nu när vi är tillbaka i Bellvik får Gunnar ta hand om hundarna.  God natt alla mina vänner.


Onsdag 15 juli

Jag känner mig bättre!! Det var till och med riktigt roligt att orka städa idag - och maten smakade bra för första gången sedan förra söndagen. Så ruskigt skönt. Nu hoppas jag att allt skall gå åt rätt håll ett bra tag framåt.

Igår kom Kari och hämtade mig och vi åkte bort till Borgagården för att göra färdigt utställningen. Den blev jättefin med pappa Kurts gamla ryggsäck som central punkt. Det känns vemodigt men fint att ha minnet av en pappa, som gav mig de största intressen jag har - fjällen med skidåkning och vandring. Jag har två tavlor kvar att måla för att det skall se riktigt bra ut. Ännu har inte lusten infunnit sig - kanske det blir i morgon. Det ser ut som om himlen skall vattna oss en stund mitt på dagen. det är lättare att sitta inne och peta med färger om det inte är uteväder.
På hemvägen tittade vi in till Britt och Anders, som just kommit från Sundsvall för ett par veckors semester. Kul att träffa dem igen!

Kvällen kom och därmed den största åskskur vi fått på länge. Jag är inte särskilt förtjust i åska. Jag känner oro i kroppen och inser hur utlämnad jag är. Som tur var var Gunnar hemkommen från Dabbnäs, där han hjälpt systerson Anders med något. Konstigt att det känns bättre när han är hemma. Han kan ju inte göra något åt åskan...

Idag blev jag orolig när mörka moln hopade sig på eftermiddagen. Gunnar hade inte kommit hem. Med min höft klarar jag inte att ta in Epo om det börjar knalla. Gunnar ringde Hans, som dök upp direkt med Kari. De är världens snällaste! Det slutade med att Hans gick en lång promenad med Epo och Kari fixade i min dator. Underbart.
Vi åt Gunnars goda älgskav tillsammans och hade en trevlig kväll.
Det är fantastiskt att ha sådana vänner som Ni!
Allsång på Näset 12 juli

Idag skall jag bli tidigt i säng! Bara sätta in dessa bilderna, borsta tänderna och koja. Det har varit en "jobbig" dag med sitta och vakta konstutställningen nere på Näset i flera timmar... Hör hur jag låter. Bäst att inte fortsätta. Det gör ont i hela kroppen av trötthet. Vi hörs i morgon. God Natt.


Fortsättning på 10 juli

Oj vad det vräker ner ute! Ur stupröret borta vid snickarbodörren står vattnet som en kvast! Hundarna sticker minsann inte ut näsan - nosen - och jag går upp och lägger mig med en bok igen...

10 juli


På söndag packade vi ihop i Borga och styrde kosan mot Bellvik igen, jagade av alla sorters ohyra: bremsen, myggen, knotten och svemya! INGEN tyckte att det var kul. Vi skulle hem och fiska från båten i Bellvikssjön istället.
I fåtöljen hemma började jag frysa. På natten mådde jag riktigt dåligt och kroppen reagerade mycket starkt under måndagen vilket gjorde att Johan helt enkelt beordrade mig till Dorotea, där de skickade mig vidare till Lycksele.

Tre dagar i sjuksäng blev det innan de konstaterat att eländet var på väg att ge sig och rätt medicin var utsedd.
Nu går allt ått rätt håll, men min "stackars" 65-åriga kropp är TRÖTT!

Två underbara personer räddade min tillvaro på salen med inte så många att prata med

TACK TACK TACK     ÅSA och LARS som ridderligt ryckte ut och först köpte läsglasögon (och dessutom tidningar och korsord i massor!), så att jag kunde klara seendet. Mina riktiga låg kvar hemma i Bellvik... och dagen efter levererade batterier till mina hörapparater, så att jag slapp säga va? så många gånger till personalen. TACK TACK TACK!

Så är det så skönt och varmt i hjärtat när ens tre vuxna söner ringer till telefonen vid sjukhussängen och hör sig för hur det är. Tack för att ni finns för mig när jag är orolig och rädd (för det var jag) Johan, Petter och Magnus.

Skall berätta om resten av gårdagen om en stund. NU faller ögonlocken igen. Dags för en powernap. Sover redan z

zz

4 juliIdag börjar vår temautställning Fiske och vandringBorgagården. Vi skall ha den uppe till den 20 augusti då vi byter tema inför fågel- och älgjakten. Kari och jag kämpade i värmen och fick till det bra tycker vi. Allt är inte riktigt klart. En del kompletteringar skall göras nästa helg.

Min del tillägnar jag pappa Kurt, som gav mig mitt intresse för fjällen och var min ständiga läromästare och följeslagare under min uppväxt. Vi tillbringade många dagar i olika delar av fjällkedjan: Härjedalsfjällen och Marsfjällen, Oxtindan och Hemavan. Han gav oss tomten i Borgafjäll och var med och byggde stugan för 25 år sedan.

Nu går solen just ner bakomfjällen i väster. Klöverfjället och Jenjenjetjem ligger i trolskt ljus och väntar på sin korta julislummer. Jag skall snart gå och lägga mig i andra våning hos Hjalmar, Hilde och Hanna. Hoppas att de sover bättre i natt än i går natt - att myggbetten kliar mindre. Pappa Johan kommer säkert att få massor ikväll för inte ett löv rör sig utanför fönstret. Usch bara jag tänker på alla stickande, bitande hemskheter som bara väntar på att kasta sig över en.

Det blir bara en liten stund i min bok, sedan god natt.


3 juli


2 juli

Igår kväll kom Johan med Hjalmar, Hilde och Hanna. Så kul att träffa dem igen! Håll igång hela dagen - verkligen...

Petter har varit här och hjälpt Gunnar att lägga om taket på tillbygget. Det var så härligt att få det gjort. Men de stackarna hade det FRUKTANSVÄRT varmt på det svarta plåttaket. Under tiden har Johan skrapat och målat vindskivorna på rökbastun och på lillstugan. Gissa om det känns fint att se byggnaderna fina. Nästa sommar skall vi satsa på det stora taket.

Jan-Peter (eller Janson-Peter, som Hilde kallar honom) har slagit lägdan bakom veboa och litet av gräset i fårens hage. De kommer aldrig att hinna äta upp allt. Jag tror att detta var bra. Det växer så rasande fort överallt. TACK ännu mera JP!!

Hans och Kari kom förbi på väg till Borga. Jag fick VG på tavlorna och Hans tog en promenad med Epo som vanligt. Tackar vi också för!

Nu sitter jag i skymningen i köket och njuter av den svala kvällsluften som kommer in genom myggfönstret bredvid mig. Johan, hjalmar och Gunnar tog en metartur med båten. Hanna och Hilde sover. Hilde ville inte somna - så klart. Hon var inte min kompis - hon ville inte vara med mig - hon var inte sömnig - hon kramade mig - hon somnade på två minuter... Jag älskar dig lilla underbara trollungen min!

Nu är jag trött!! Går och lägger mig fast de inte har kommit hem.  God natt. Zzzzzzzz

RSS 2.0