29 juni - snart den 30:e...

Det har varit lika ruskigt varmt idag. Jag tycker inte att det är riktigt skönt. Dessutom har jag suttit inne i köket och målat akvarell till utställningen vi skall ha i Borga. Det är svårt att måla när det är så varmt för färgen torkar så fort! Man måste vara ännu snabbare än vanligt och det blir inte alltid som jag har tänkt mig. Men det blir det det blir. Jag skall hålla på hela dagen i morgon också. Gunnar konsultar hos Mats och det är tyst i huset.

Igår kväll kom Einar över berget och delade vår middag i sommarkvällen. Agneta är på Ulvön med barnbarn och Einar håller ställningarna på Granberget ett tag till. Vi åt jättegod rökt fjällfisk som vi fått av J-P. Underbart god, precis lagom salt och rökt! Tusen tack för den.Mina tavlor är bara halvfärdiga utan gråträramarna omring. Gunnar håller på med dem ute i snickarboa och skall bli klar med dem i morgon. Det är alltid roligt att montera och glasa.

Jag glömde att visa sista dagen när Vilhelminakillarna var här. de fiskade härliga abborrar och tog sig en badstund i det 19-gradiga! vattnet. Välkomna tillbaka killar. Vi gillar Er!Härliga sommardagar

I några dagar har vi haft Magnus familj här och dessutom Lukas och Olle. Superhärligt!
Vi har firat både Gunnar 64 och Isak 2 år. Presenter till båda. Jakttillbehör så klart av Magnus familj. Roligt att se Gunnar så glad. Det känns skönt även när man är stor att bli ihågkommen och att känna omtänksamhet.

Tre dagar i Strandberget. Två dagar var Jan-Peter med och kämpade i knottsvärm, myggmoln och kokhet sol. Tack så ruskigt mycket för hjälpen!  Jon var med uppe en dag, men det var tråkigt att vara ensam medan gubbarna bara jobbade, så han blev glad att Göte hälsade på så att han fick skjuts hem. Men han sprang och skuttade över hygget med sina små ben, så alla var imponerade av ork och uthållighet. Han är ju bara 5½!

Lukas har som sommarjobb att slänga in vår vedhög. Det var helt underbart att få det gjort. Han har verkligen kämpat i värmen tillsammans med mygg och brems. Efter någon timme i morgon behövs det nog bara en dag till - och det är så roligt att han är här, så det gör alls ingenting att det är kvar.

Idag har det varit omöjligt att arbeta hela tiden. En del under parasollen med saft och muffins, en stund hos fåren och en stund med försök att fånga "sommargädda". Fika, mat och D R I C K A är bara ett måste en sådan här dag. Olle och jag bakade muffins till Lukas. de fick vi äta med sked - misslyckade... Alltså fick man äta så många man ville!!

Det är svårt att sova i värmen, men nu skall jag i alla fall försöka få några timmars sömn. Det blev dåligt med sådan eftersom Magnus, Pernilla och pojkarna klev upp klockan halv två och körde söderut mot Mönsterås. Jag har alltid svårt att komma till ro när familjen är på landsvägarna. Vakenstunderna är många och tankarna alltid oroliga. Men de kom lyckligt fram så nu skall jag väl kunna somna...
Midsommardagen

Haft en skön dag! I förmiddags regnade det och vi slöade inne. Eva bjöd på sillunch så god och en trevlig pratstund. Vid sextiden gav vi oss iväg på en kortare fiskesväng med Kari och Hans. Kvällen blev sommarvacker men forfarande kylig. Det passar mig jättebra.
Nu är det läggdags - godnatt!


Midsommarafton i Borga

En härlig midsommarafton i stugan i Borga blev det. Gunnar tog spöet och gick neråt Korpån. Jag läste en bok, pillade med mina bilder vid datorn och plockade midsommarblommor att pryda med. Kari och Hans kom med sillbricka med egengravad röding. Underbart gott. Vi surrade, skrattade och trivdes. Gunnar startade grillandet och vi åt och njöt.

Petter ringde och jag pratade med Olle en stund. Det skall bli så roligt när Lukas och han kommer till Bellvik några dagar. Då skall Lukas hjälpa oss att kasta in veden och vi skall fiska på sjön på kvällarna.
Magnus har jour i natt. De kommer på söndag kväll.
Johan har vi försökt ringa men han har inte telefonen på. De är väl på kalas någonstans. Skönt, det tyder på att han mår bättre från sin förkylning. Kanske vi snart får träffa dem. Då skall vi fira vår lilla Hanna som fyllt 1 år.

Tack Kari och Hans för en jättetrevlig kväll! Hoppas att vi kan fiska i morgon och få stoooora fiskar...Kuldagen med kollegorna 15 juni

Så kom då den sista dagen med kollegorna. Det blir mycket "den sista" i dessa tider... Vi skulle på en resa som jag ordnat i samråd med rektor Mats och med härliga Yvonne som bollplank. I musikens tecken skulle det vara. Jag hade tänkt mera musik från början än vad slutresultatet blev - trots det tror jag att alla som var med trivdes och hade roligt.

TACK alla ni för att ni är så positiva, nyfikna och inställda på att ha trevligt tillsammans. det känns så bra att ha det som minne! Det kändes superbra att nästan alla valde att komma med och låta mig bjuda på avskedsmiddagen. TACK!

Vi började med att hämta guiden i Östersund. Hon visade sig vara otroligt duktig och berättade om Frösön medan Lasse Marcusson körde bussen med suverän säkerhet runt Frösöleden. Frösö kyrka var vårt första mål.
Vi fortsatte från kyrkan nerför backen till Sommarhagen där Vilhelm Petterson-Berger hade sitt hem.


Efter guidningen av ytterligare en duktig flicka på Sommarhagen, hade vi två timmar lång rast på stan - på egen hand.
Resan hem gick bra och i Rörström tog vi björnvägen mot Bellvik och en två timmars mysig samvaro.


Fotbollsskola i kallt ösregn med JonEn snabb tur till Lycksele för att träffa våra killar innan de ställer kosan mot sommarlov i Mönsterås hos mormor Solveig och Göran. Vad vi kommer att sakna dem. Vi älskar Er .

Sommarlovstårta i Vilhelmina med Olle och LukasSom det blivit tradition de senaste åren hade vi firande av sommarlovet hos Olle och Lukas på Bergbacka. det blev onyttigt med hamburgare, klyftpotatis och jordgubbstårta tills magen stod i fyra hörn. denna gången var farfar också
med och njöt. Det var ju Olles första riktiga skolavslutning. Tänk att han går i tvåan nästa år!! Lukas har gjort sitt
första år på Hembergsskolan. Det har han gjort med den äran. "Bra jobbar pojkar!"

En föreställning på studsmattan hann Olle med innan kompisarna kallade och cykelhjälmen försvann bort längs
gatan.


Avslutning i Vilhelmina

Fredag morgon bar det av till Vilhelmina för att vara med på avslutningen där. En härlig tradition!

Skolavslutning - min sista...

Litet vemodigt, litet konstigt, litet svårt att förstå. Så känns det efter min sista examen i tjänst. Det är otroligt att åren gått så snabbt. Minnen av andra avslutningar kommer smygande:
- min första i kyrkan i Tåsjö när Johan var med. Han frågade högt: Vad är det för en konstig gubbe mamma? och pekade  på krusifixet.
- min sista i Hoting, samma år som tvillingarna Ullén gick ut nian. Nu är vi goda vänner inte fröken och elev.
- avslutningarna i Ormsjö med våra pojkar och fröken Eva och magister Erik.
-utflykten till Bäcka med August, vår underbara taxichaufför.
- alla år vi bar in träd och prydde med silkespapperblommor eller vita pappersduvor.
- allt arbete tillsammans med Kerstin Lundström. Åh vad jag saknar det.
- alla fantastiska sångklasser. "Flaggan vajar på sin stång..."
- bra och märkliga tal av alla olika rektorer och präster.  Du gjorde det bra Mats!!
- mina egna söners avslutningar där jag alltid plockade blommor till klassföreståndana här på vår lägda. Ibland var det svårt att finna utslagna blommor. Nu åker jag till barnbarnet Olles första avslutning i Vilhelmina i morgon.

Tack Mats för att du hörsammade min bön om att slippa bli avtackad i kyrkan. Det hade varit plågsamt för mig - och för alla elever, som inte hade förstått mina tårar. Jag har ju så lätt att gråta - lika lätt som att skratta. Jag uppskattar verkligen att du förstod mig.

Skymningen faller och jag har precis tagit ut sockerkakan ur ugnen. Den skall bli SOMMARLOVSTÅRTA för Olle och Lukas i morgon. Eftermiddagen kör vi över bergen till Lycksele för att vara med Jon och Isak två dagar innan de åker med Pernilla till Mönsterås för att ha sommarlov. Vi hörs nog inte förrän på tisdag. Jag kommer att ha fullt upp.

God natt och sov gott.

                                   


                                               


                       

Jag önskar er alla elever en RIKTIGT FIN OCH HÄRLIG SOMMAR !!! Vi ses till hösten när jag kommer och vikarierar.

10 juni

Det blev en grejardag idag. Utanför rutan strilar regnet - ganska kallt. Alltså var det superläge för bakning till måndagens aktiviteter. Skall göra en sista resa (oj så konstigt det lät!) med kollegorna på skolan för att ha trevligt. Jag har fixat fikat och bakat mina brödbullar att bjuda på vid ankomsten. Kan inte berätta vart om någon av dem skulle kolla min blogg. Det skall bli en överraskning - jag tror att det blir trevligt. På hemvägen skall jag med Gunnars hjälp bjuda på middag. det har jag också grejat med.
Bakandet resulterade också i en tårta av ett slag jag aldrig tidigare gjort. Receptet har jag fått av Ingrid Lövgren och av svägerskan Elsa. Jag ber att få slippa jämföras med dem! Kanske det blir en á la Ingrid-modell. Men misslyckade bakverk brukar ju också vara omtyckta...

Finnspetsen Nitra sover på golvet vid vedspisen, Gunnar snarkar sedan ett par timmar och jag skall snart ta en bok och se hur många sidor jag hinner innan jag börjar läsa samma rader flera gånger. Min höft värker efter allt stående idag. Skall bli skönt att inta liggande ställning och ett par tabletter.

Några vackra foton från de gångna veckorna att titta på en stund. Var så goda.  Sov gott!
Det blev en bra dag!Tillbaka från Canada

Det är den 8 juni. Måndag och inget jobb!! Det känns verkligen lyxigt. Jag började dagen med mys vid vedspisen för termometern visade bara 3 grader... Det är tur att vedhögen är stor och inte så långt bort. Afrikakaffe i muggen och tidningen lantliv att njuta av. Det gör ingenting att det är kallt och regnskurarna ibland innehåller snö. Snart nog blir det så varmt att jag kommer att längta efter svalka. (Ingrid, du är så förbaskat positiv! sa en kollega en gång...)

I lördags kom Gunnar, Magnus och Johan tillbaka från Canada - utan björnskinn. Av olika anledningar kom de aldrig i närheten av någon svartbjörn. Terrängen i området var för svår att övervinna med en strid älv i botten på en dalgång med "klippiga-bergen-branta" sluttningar. Det var inte detta område jaktresearrangören hade talat om när han skrev att man fått skjuta 100% i höstas. Låter inte som ärlig marknadsföring!!!
Men trots detta hade de haft härliga dagar med vacker, mäktig och ståtlig natur omkring sig. De hann med en tur till USA och tillbringade åtskilliga timmar i traktens alla jaktaffärer, som i sig var en fantastisk upplevelse.

Här kommer några bilder från resan.
1 juni

Vi har haft en slöardag idag igen. Det har mest handlat om att kasta plupp i sjön och att titta på hönor förutom att äta och fika kaffe. Gunnar, Magnus och Johan ringde från Canada i morse. Allt är väl. Det blir mera berättande därifrån senare. Samtalet var superkort - superdyrt.Telefon från Gunnar i Canada. 1 juni

Gunnar ringde i morse.  Ingen björn... Kände sig lurade av arrangören. Det var SÅ litet björn i området. Men det lät som om far och söner ändå haft en fin vecka tillsammans. Nu var de på väg till en av områdets största jaktaffärer för att handla. Vi lär väl få leva på vatten och bröd resten av sommaren! Kanske vi kan få komma på middag en gång i veckan hos er som läser detta...

På fredag kväll anländer de till Stockholm och är hemma på lördag morgon. Skall bli fantastiskt roligt att se alla deras bilder. Det har varit en otrolig naturupplevelse och alla vill gärna tillbaka dit.
Skriver mera senare.


RSS 2.0