Måndag 30 augusti

Idag har vi haft möte här. Jättetrevligt och jag lyckades prestera en GOD kladdkaka med vinbär i. Alla ville ha reseptet. Den skall jag göra fler gånger.
Orkar inte skriva mycket idag. Skall lägga mig nu. Jag låg och väntade att Magnus skulle komma fram i natt och han kom inte förrän halv två! Han stannade och sov på vägen från Lycksele - men jag sov inte... I morse for vi till Strömsund tidigt och skaffade pass hos polisen där. Enkelt och löpande band, foto (ja, man är väl inte vackrare än så) och fingeravtryck! 400 kronor och det kommer till Dorotea om en vecka! Fort var det gjort.

I morgon drar jag till Lycksele och skall vara hos Jon på skolan klockan halv ett har jag lovat. Skall bli spännande att se hur det är i hans första klass. Efter att han slutat halv två, hämtar vi Isak och åker hem och lagar middag tills Pernilla dyker upp. Gunnar följer inte med denna gången. Han är hemma och jobbar på Huset på hälla.

God natt och sov gott.

Titta in hos mig om du vill.


Söndag 29 augusti

NU skulle ni se första våning hos oss i Bellvik! Jag har jobbat i tolv timmar med att plocka undan, sortera, hänga om tavlor, möblera om, tvätta alla fönster!!! (Gode värld vad DET känns skönt!), putsat kopparplåten framför vedspisen, placerat om krukväxterna och planerat inköp av nya. -Tänk om vi skulle kunna ha det så här fint jämt, sa Gunnar när han kom hem från björnjakten, som inte blev något. Det kommer inte att gå, Om en vecka börjar älgjakten och då är köket fullt med jaktkläder, bössor på tork, termosar och matsäckslådor. Men det är en tjusning i det också. Detta året vet jag ju att det har varit rent och ordning strax innan.
Jag njuter ikväll.

I morgon skall jag ett ärende till Strömsund på morgonen och efter det skall jag baka kaka att bjuda på när styrelsen i Dorotea konstförening har möte vid vårt köksbord i morgon kväll. Nästa helg tar jag itu med andra våning. Kanske skall jag börja med projektet i mitt sovkrypin.

Dit skall jag gå nu och sova gott.

Lördag 28 augusti

Idag kom jägarna från Älmhult på lunch innan de styrde kosan mot Småland igen. Det var en jättetrevlig pratstund och en liten fläkt ifrån världen utifrån. Ibland känns det som om det är grunt i min ankdamm. Det känns som om - och sen då?... När de farit tog vi en tur till Hoting. Gunnar tycker att det är kul att uppliva gamla minnen - då han hade en Chevrolet Impala. En vit med hard top och röd skinnklädsel... De hade träff i metropolen Hoting för ägare av amerikanska bilar. Jag är totalt OINTRESSERAD och satt i vår bil och läste och lyssnade på radio.
Vi avslutade eftermiddagen på Fantastiska Fiket. Tack för kaffe, doppa och en trevlig stund.

I morgon skall jag fortsätta att minimalisera allt som ligger i högar i vårt hus. Det blir nog utförsäljning nästa sommar!!!

God natt och sov så gott.


Fredag 27 augusti

När vi for upp i skogen idag för att plocka hallon, var det kyligt och riktig höstkänsla. Lövträden börjar ta en brunorange färg och det ryker över hyggena av mjölkörtens fröplymer. Jag tycker om hösten. Jag tänder ljus och läser. Mysfaktor 1000!
Ni skall få se litet bilder från mina äventyr de senaste dagarna. Sedan sist var Johan och hans familj här några dagar innan de återvände till Ås.Så packade jaf och hämtade Agneta på Granberget och vi styrde mot Ulvön och underbara, vilsamma dagat utan TV... Vi hade ingen box med oss. Promenader, bad i Östersjön, god mat och dryck och böcker och musik tillsammans med en vän som man trivs jättebra ihop med. Kan man ha det bättre?!

Vi kortade av vistelsen på ön med några dagar, när vi fick veta av Einar att skogen hemma svämmade över av hallon. Det blev två bärplockardagar istället. Så nu ligger 15 liter hallon i frysboxen för att ge oss vitaminer och sommarsmak under mörka vintern.

I morgon kommer vänner från Älmhult på middag efter att ha jagat fågel i Borgafjällen en vecka. Det får bli Gunnars älgskav med nypären (nyupptagna mandelpotatis) och lingonsylt. Till efterrätt blir det mördegskaka med färska hallon på á la Agneta. Jag skall hinna dammsuga av golven också - bara för känsalns skull.

Nu skall jag koja. God natt. (och det är kul när folk ringer och frågar efter min blogg, när jag inte skrivit på ett tag! Tack för uppmuntran och för att ni saknar mina rader ibland.)

Tala om livskvalitet!!!!!!!!

Fredag 20 augusti

Några rader innan Johan med familj anländer från Borga. Johan och pappa Gunnar var ute och fiskade igår kväll och fick visst rätt bra hörde man på den belåtna tonen i telefon för en stund sedan. De små kusinkompisarna sitter och äter frukost i pyjamas framför Boomerang. De har byggt lego och fantiserat sedan de vaknade. Idag är inte lika mysigt att vara ute: grå himmel, blåsigt, bara 12 grader.Nu är vi tillbaka i Bellvik och väntar bara på de andra.
Vi hörs.

Onsdag 18 augusti

Här kommer några bildsidor från vår Norgeresa. Jag orkar inte skriva mycket idag eftersom jag varit farmor hela dagen.Nästa bit kommer en annan dag. God natt igen.

Tisdag 17 augusti

Så var det gjort. Sista sonen bortgift. Magnus och Pernilla gifte sig i lördags i Margaretakyrkan på Gammplatsen i Lycksele. Yr hade spått regn, men det kom inte en droppe! Sol, litet moln och precis lagom värme omslöt bröllopet. Gäster från Småland, några vänner och vi i familjen Oscarsson blev 25 personer som gladdes med brudparet. Gunnar och jag sov hemma hos Jon och Isak, men de hade jätteduktiga ungdomar som barnvakt under kvällen.
Bröllopet var underbart vackert och lagom i alla hänseenden. Jessica sjöng som vanligt med sin fantastiska röst och Jon vågade! I somras när vi åkte bil tillsammans berättade jag för honom att Lukas sjöng för Petter och Mimman i kyrkan på deras bröllop. -Det vill jag göra för min mamma och pappa också, sa han då. Han och jag hade så litet tid tillsammans, så vi hann inte träna in någon ny sång, men efter funderingar kom vi på en Ulf Lundellåt som skulle passa bra: Lilla kärleken. Jon och Jessica sjöng den tillsammans - så vackert!

Kvällen var fantastisk. Största överraskningarna var fyrverkeriet som Pernilla ordnat genom en kollega och spelmannen, jaktkompisen Hans-Göran Rångefors entrè. Maten var underbart god och stämningen på topp.
Telegram i massor hade kommit och de som kändes mest i hjärtat var från Pernillas farmor Lilly  och från Britta och Åke i Örebro.

Nu är det över. Det som vi tänkt på och jobbat för i flera månader är gjort. Det blev bra, det kändes och känns bra, men tomt. Som Petter sa efter en hel dags badutflykt när han var liten: -Vad ska vi göra nu då?
Magnus och Pernilla. Vi är så glada att ni har varandra och vi önskar er massor med fina stunder resten av era liv!


Nu har jag gjort den första bloggen på den nya datorn. Det var litet knöligt att komma på en ny gång, men det gick bra tillslut. Nu skall jag gå upp och lägga mig i sängen bredvid Jon. Hjalmar har krupit ner i sin koja (läs madrass på golvet inne i hörnet bakom öppna spisen) och hämta krafter inför en dags lek till i morgon. Det är underbart att ha två sexåringar som kompisar!

God natt och sov gott!


Söndag 8 augusti

Mörk kväll med gråblå moln. Nu måste man tända lyset tidigt. Sensommaren är på gång och det är härligt tycker jag. Snart är det tändaljustid och bokhögen att läsa växer.

Idag har varit en hektisk dag. Bröllopet på lördag närmar sig och det är många detaljer som skall göras klart.
Jag kom hem från turen till Elvy i går kväll efter att ha kört 95 mil med släpvagn på två dagar! Ganska jobbigt.
Idag vaknade jag inte förrän klockan halv elva!!!!!!! Direkt ner till svägerskan Elsa på elvakaffe. Tack för kaffet och tack för orden att Du saknat mig. Det värmde.
Efter det blev det bakning av tre sorters bröd till kalaset - och en chokladkaka. Så kom Kari och Hans förbi på vägen till Sundsvall. Det är så mysigt med en pratstund och det var skönt att sitta litet. Vi är så glada att ha er som vänner. Gunnar for till skogen och plockade pynt till kalaset. Jag fortsatte att jobba med placeringskorten.
Ikväll har jag lyckats ändra frissantiden till i morgon kväll istället för tisdag - jag kör upp till Lycksele och passar barn eftersom brudparet måste en sväng till Umeå. Sedan tillbaka till Bellvik igen. Gunnar stannar hemma.

I morgon skall jag handla i Doro, hämta paket på posten, baka tunnbröd på Näset och sedan till min frissa i Hoting. Kanske tar jag mig till Lycksele direkt efter det.

Jag tror att du förstår att jag inte hinner så mycket vid datorn resten av veckan....

Kolla mina godingar vid mötet i Lödöse. Sedan god natt.och så Elvy och jag.RSS 2.0