Söndag 28 februari

Det har varit en lugn dag. Vi sov länge i morse i ett tyst och tomt hus. Våra gäster från Mönsterås, Pernillas bror Percy med familj, reste i går kväll. De har kommit fram trots snöväder och dåliga vägar. Skönt!

Utanför fönstret har vinden tagit i ordentligt hela dagen. det har nog kommit en decimeter snö och termometern har hållit sig ungefär 5 grader under strecket. Det sved i kinderna när vi gav oss iväg på skidorna Eva och jag, för att avverka dagens motionstur. Det blev en skön tur inne i skogen ner mot Korpån. En och en halv timma trampade vi på och våra kinder var friskt röda när vi gick i mål hos Eva för en kopp kaffe.

Efter en skön dusch läste jag, stickade på Lovikkavantarna till Hanna och Hilde och såg så klart på OS. Så tomt det kommer att bli näs allat är över. Nu hurrar vi för Johan Olsson och hans bronsmedalj på femmilen - och för Anders Södergrens 9ondeplats!! En stund skall jag se på hockeymatchen mellan USA och Canada.

Här får ni se hur vi hade det igår. Idag har vi inte sett upp till trädgränsen ens...

 En stund vid Lappvallarna med Percy, Helen, Evelina med kompis Elin.och på kvällen syntes Klöverfjället genom rumsfönstret i gudomigt vackert skimmer.Nu orkar jag inte längre. Tid att krypa till kojs. Tyvärr läste jag ut min bok igår. Den var superbra, så jag saknar den! Berättar mera om den i morgon.
Jag tar en jakttidning... God natt.


Söndag 21 februari

Ja, nu sitter vi här och eldar i vedspisen och kakelugnen. Utanför är det 20 grader kallt och det "snår" säger Gunnar som varit ut efter ved och ute med hundarna. Det blir en påpälsad promenad idag. Jag sov länge efter en sen OS-kväll. Helt otroligt fantastiskt att se loppet igårkväll! Skall bli kul att se det i repris idag och slippa vara rädd att det skall gå fel. Anders Södergren är den av åkarna som jag har närmast hjärtat. Han är så otroligt ödmjuk och fin. Det är så roligt att se honom tillbaka efter allt elände han varit med om. Jag är precis som Per Elofsson - tårarna rinner när de går över mållinjen. Jag kan ju förstå hur det känns efter alla timmar av slit i alla väder för att nå målet, och så är de där! Jag beundrar deras målmedvetenhet och fantastiska vilja. Tänk om jag hade litet av det...

Idag skall jag sortera deklarationspapper. Skall försöka plocka fram litet vilja - men det är svårt! Inte det kuligaste jag sysslar med precis. Emellanåt blir det plock med foton till nya albumet. Absolut roligare.

Sedan sist har jag varit farmor i Lycksele några dagar med barn och hund. Han är snäll Epo - men så stor och stark. Men vi kom bra överens och han uppförde sig riktigt OK. Inga långa promenader förståss.
Pernillas bror Percy med familj kom körande från Mönsterås i fredags, åt lunch och fortsatte till Borga för en vecka i stugan. Magnus, Pernilla och pojkarna följde med över helgen.

Igår var vi först på Fantastiska Fiket och åt härliga semlor (så klart!) och efter det for vi till Vilhelmina, där vi handlade vinterskor och presenter till kommande födelsedagsbarn och firade LUKAS som fyllde 15 år. Kan inte riktigt fatta att det är så länge sedan han var liten. Nu är han i alla fall längre än jag och världens goaste tonåring. Inget tufft och hårt där inte. Jag beundrar Dig Lukas! Fortsätt att vara den Du är - Du är toppen!

Nu skall jag sätta mig vid OSsändningarna igen och ta en kopp kaffe och en kubb. Efter det blir det albumjobb. En skön eftermiddag väntar innan vi skall åka skidskytte ikväll.
Hej på er alla. Jag är ledig i morgon!!! Då skall jag städa litet tror jag...


Torsdag 11 februari

Känner mig lika dimmig och suddig som fotot blev! Jag har fått en annan förkylning nu. Tål inte tonårsbaciller tydligen. Igår kväll lovade jag att jobba idag för en förkyld kollega - i morse vaknade jag ordentligt förkyld. men då hade jag ju lovat, så det var bara att åka in. Ingen höjdardag vill jag lova.
Ikväll har jag inte gjort någonting annat än slöat. Nu blir det en kopp varmt te och så skall jag försöka kurera mig i sängen. Vi åker till Borga i morgon förmiddag. Får väl fortsätta ligga där. Katten också - jag ville ju åka skidor!
Skall ta med mig målargrejorna och tillverka minitavlor som skall säljas hos Eva B. Det blir nog lagom energikrävande sysselsättning i helgen...

Men jag kommer igen. På söndag pinnar jag på till Lycksele för att vara där för "vård av sjuk hund". Det blir nog litet leka med bilar också skulle jag tro och ett besök på Jons arbetsplats (förskolan).

Jag har datorn med i Borga, så ni får gärna skriva några rader alla ni där ute i etern. Nu skickar jag kramar till er alla och säger GOD NATT!Det bara rinner och rinner. Kan ingen hitta på botemedel mot förkylning?Jag skall ta med mig mina anteckningar om husens historia till Borga och berätta för er om den gården som nu Ingvald bor på. Han är äldst i Bellvik med sina 93 år och man ser honom på sparktur eller promenad varje dag.


Onsdag 10 februari

En BRA dag!  I skolan tittade 9orna, Gunnar och jag på filmen från Hemavan. Vår lägerskola där lämnade spår hos undomarna och de tyckte att det var jättekul att se sig själva som tolvåringar. Vi såg oss vid Ruttjebäckens jättegrytor, uppe på Oxtindanglaciären, nere vid de norska fjordarna och i Kåtavikens grottor. Vad roligt vi hade och vad mycket vi lärde oss!

Efter lektionerna körde jag till Oves sport i Rossön och köpte skidor till Isak. Roligt att se tvåochetthalvtåringen åka på dem. Han tycker att det är jättekul och är så stolt att han har lika som storebror.

En vilostund i Bellvik innan jag körde tillbaka till Dorotea för att vara vakt vid sista kvällen av konstutställningen. Nu är jag hemma igen och tar sats för att gå till kojs. En kopp te och sedan God natt!

 


Tisdag 9 februari

Det blev en bra dag i skolan idag också! Vi har allt rasande trevliga och "snälla" elever här i södra Lappland. Kul att se sina gamla äta så många bullar de orkar! Kul att se dem jobba hårt för sin framtid. Jag önskar Er alla verkligen Lycka till i livet. Jag är övertygad om att Ni kommer att hitta något att göra som ni trivs med. Det är viktigare än pengar.

Idag när jag handlat på ICA skulle jag låsa upp bilen. Kassarna stod på marken och jag satte nyckeln i låset. Då såg jag underverken. Folk som gick förbi började snegla på mig och undrade nog vad som var fel. Jag böjde mig fram över framdörren och tittade på riktigt nära håll. Länge. Jag har aldrig sett så perfekta snöflingor någon gång! De var otroligt tydliga och alla var olika. Mönstren var fantastiska! Sååå vackert att tårarna kom. Oh vad jag skulle velat ha möjligheten att fotografera dem - eller rita, måla av dem. Ett ögonblick av beundran inför naturens mästerverk.

Det snöar fortfarande och Gunnar skottar och skottar. Ibland blir det för hand och ibland med traktorn. En del dagar hinner vår goda granne Sigge före med sin traktor. Han är ingen ungdom, men hjälper oss ändå. Det känns bra att veta att han och Aina bor där nedanför landsvägen. Vi håller koll på att lampor tänds och att allt verkar OK.
Sedan en bra stund är det alldeles mörkt utanför våra fönster. Sigge och Aina har släckt, väglyset gör sitt nattuppehåll och så också vår lampa på lagårdsknuten. Nu skall jag göra likt. God natt.

Måndag 8 februari

Idag har vi ringt och hurrat för Pernilla som fyller år. Även våra ungdomar blir äldre och innan de vet ordet av är de också pensionärer... Jag tycker inte alls att det var länge sedan jag var som Pernilla är nu. Då var Johan 11 år, Magnus 9 och Petter 8. Vi hade nyss köpt tomten i Borga och laddade för att börja bygga stugan på våren. Gunnar stod uppe vid lagårn och täljde av planken, så att det skulle se ut som timmer på stugan. Han högg av kanterna på varje planka vilket gjorde 1500 meter! Dessutom hade han sågat allt virke på vår såg efter att ha fällt träden i skogen...
Jag arbetade på skolan för fullt och skjutsade killarna till aktiviteter: skidträning, fotboll, gymnastik, bad och allt möjligt annat. Det var en intensiv tid. Men fort försvann den! Tänk att det är över 25 år sedan...
Vi önskar dig fina år framöver tillsammans med din familj! Kramar från Gunnar och mig i massor.

En dag med undervisning i svenska och engelska i 7 - 9an. Det VAR roligt att möta mina gamla elever igen. De är tre år äldre och m y c k e t lugnare och klokare. Vi hade en trevlig timma tillsammans och jag beslutade mig för att bjuda dem på fika under timmen i morgon. Den har de direkt efter nationella provet och är nog jättetrötta. Så nu har jag nyss tagit ut sista plåten med bullar ur spisen. Ser riktigt goda ut faktiskt.

Jag börjar tidigt i morgon, så nu skall jag sova fem kvart i timmen. God natt!Här är födelsedagsbarnet nedbrottad av sina söner. Hur skall hon klara sig om 10 år ?????

Söndag 7 februari

GRATULERAR till er underbara lille kille, Malin och Lars-Gunnar! Han var otroligt fin med sin stora mörka kalufs.
Kommer till er när ni kommit hem och hunnit lära känna varandra litet bättre. Tag det med ro och säg nej till allt spring hos er i början. Jag tror att en nybliven liten familj behöver egen tid - utan kompisar, släktingar och nyfikna. Och OM de vill komma - tipsa dem om att det är bra att ha fikabröd och kaffetermos med sig och bjuda mamma och pappa på, istället för tvärt om!

Nu är jag tillbaka i Bellvik. Veckan har varit intensiv, rolig, spännande och trevlig. Jon och jag har planterats in på Forsdalaskolan. Han går i en härlig sexårsgrupp med två jätteduktiga förskollärare. Jag blir hela tiden imponerad av hur de har sina snurriga och studsiga barn i sin hand. Sexåringar är ju ett släkte för sig och det är ibland tur om de hör vad man säger och agerar efter det. Men fröken Eivor och fröken Margareta är bestämda men snälla, kräver och tillåter, "lurar" barnen att lära sig och reflektera. Det är fantastiskt att se och höra. 
Fritids är också en varm plats. Personalen ser verkligen alla barnen och har koll på deras önskemål och behov. Underbart att se att Jon trivs så bra.

Isak är glad-arg som bara den. Två och ett halvt!!!! Han är världens charmigaste och kan vara riktigt envis. Ordförrådet är alldeles otroligt, så det är stor risk att man inte tänker på att han är liten utan kräver för mycket av honom. 

Nu skall jag vikariera på Strandenskolan i tre dagar. Svenska och engelska i 7 - 9an. Det skall bli riktigt trevligt att träffa sina gamla elever igen - tror jag... Vi får väl se vad jag skriver i morgon kväll. Alltså ingen sovmorgon i morgon. Det betyder tidig kväll. Skall bara se litet på TV och läsa litet, sedan blunda.

God natt.RSS 2.0