Lördag 31 juli

Jag sitter vid köksbordet i Ås - alldeles ensam. Det är konstigt att det är tyst i detta huset. Men jag gör bara en övernattning här på väg söderut och just denna natten är familjen på äventyr.
Efter Fjällets dag i Borgafjäll satte jag mig i bilen och har nu kört hit. I morgon, tidigt, styr jag kosan söderut för att innan kvällen är slut träffa Elvy. Jag vet inte riktigt vad årets äventyr kommer att bli. Vi skall prata ihop oss i morgon kväll.

Här får ni ett par bilder från Norgeresan. Efter det blir det God natt.


Fredag 30 juli

Hej alla.
Nu är vi på hemmaplan igen efter en härlig resa i Norge. Jag kommer att visa er bilder därifrån när jag fått landat från nästa tripp. Jag åker ner till södra Sverige i morgon en tur. Min kompis Elvy och jag skall göra årets tripp tillsammans. Denna gången blir Gunnar hemma och håller ställningarna.

Har bråttom idag att få klart med datorn mellan åskskurarna, så detta blir kort. Måste hinna betala räkningar innan nästa avbrott. Vi hörs senare.


Söndag 18 juli

Det har varit en regnochåskdag med blixtar, knallar och strömavbrott mitt på dagen. Magnus kom hem i förmiddags och har haft massor av göra hela dagen. Lukas och Olle åkte hem till Vilhelmina - usch vad tomt det blev!
Igår kastade killarna in ALL ved! De jobbade och slet trots transportbandet och innan middag var allt inne. Underbart härligt. TACK Lukas, Olle och JP (som kom och hjälpte - som vanligt)! Efteråt fixade vi snabbt middag, packade den och gick ut med Christers båt. Det var så fint att ligga för ankar och äta middagen: stekt korv och Gunnars biffar i tunnbröd, juice, mjölk och kaffe på det. Det var sämre med fiskelyckan. Bara Olle fick en liten abborre, som fick fortsätta att simma omkring i Bellvikssjön. Men vi hade en underbar kväll. 

Min datordoktor har varit här idag och lovat ordna nydatorn. Därför kommer det inte att höras och synas något från mig på 10 dagar - men då... Jag kommer att ha bloggabstinens och skriva massor.

Vi hörs då. Kram och God natt från både Gunnar och mig.

Och så kommer en bild på en nioåring, som är verkligt sugen på att få en hund! Han älskar dem och gör allt för att de skall ha det bra. När åskknallarna var som värst låg Olle bredvid Epo och klappade honom hela tiden, så att han inte skulle vara rädd. Olle, du är så himla go!!!!


Fredag 16 juli

Idag har jag hämtat Olle och Lukas i Vilhelmina. Nu skall vedhögen in. I år har vi lånat ett transportband, så jobbet blir inte riktigt lika tungt som i fjol - men högen är större... Pappa Petter kommer antagligen i morgon och kanske tar ett handtag. Just nu är killarna med farfar ute på en sommarsjö och fiskar abborre. Det är sommarlov. det är sommarminnen att ha med sig in i framtiden både för pojkarna och för oss.

Gurra vilar i hundburen bredvid Epo efter att ha busat och lekt med Olle. Bollarna och mina skor är höjdarleksaker.

Jag packar för vår semester, som börjar när Magnus kommer hem. Då bor han här och sköter hus och hundar. Det känns jättespännande att styra kosan mot norr - kanske ända till ishavet. (Jag har packat dunjacka och långkalsonger!) Kanske tar jag med datorn och bildrapporterar - om jag klarar det tekniska i Norge?!..??

Nu skall jag plocka undan i andra våning, så att pojkarna har någonstans att sova. Osh så blir det att ladda med oboy och Hönökaka när de kommer hem från sjön. Vi hörs i morgon.

God natt.

 


Onsdag 14 juli

- Alla talar om den otroliga värmeböljan och om hur folk blir sjuka och håller på att dö... Tänk om någon skulle berätta om oss, som håller på att frysa ihjäl! sa Eva när jag mötte henne i morse. Vi var i Borga och fixade i stugan eftersom vi skall ha gäster till helgen. Gode värld vad kallt det var!!! Iskall nordvästlig, kraftig vind och bara 12 grader varmt. Vadå sommarvärmebölja?
Inte ens "bremsen" orkade hålla sig i luften idag. Den låg säkert i höggräset och bidade sin tid.

Vi hade i alla fall en mysig ostochkexstund hos Eva igår kväll. Tack för den. Men det bästa var ändå resultatet av hennes kreativa verksamhet i verkstan. Ni kan inte ana vad jag skall ha om halsen den 14. Helt otroligt fränt! och snyggt! och ovanligt! Skall visa bild på det en annan gång.

Nu är vi tillbaka i Bellvik. Kaffepannan står på om ni kommer.
Men nu skall jag koja. God natt.

(Förlåt dålig svenska! För trött!! Skall vara "lyfts det grå täcket och toppen syns". I nästa stycke naturligtvis:
"Ljuset förtrollar...")


Söndag 11 juli - allsångsdagen

En timma snabb gång på landsvägen i sval morgonluft - innan frukost, en timma med grushögen vid lagårn = superbilligt pass på mitt eget gym!

Om en timma börjar dagen nere på Näset. Vi äter tidig middag hos Elsa och vid fyra börjar underhållning med kusin Matti och hans gäng. Senare kommer folk för att sjunga och fika. Hoppas att vädret håller i sig.
Nu skall jag duscha. Vi hörs.


Fredag 9 juli

Nu är jag hemma igen hos Gunnar och hundarna. En tur till Borga utan kamera... I alla fall har jag gått en timma i morse innan frukost och dessutom öst, grävt, kämpat med, osv en del av grus?högen vid lagårdsporten. Alt skall in. Allt skall upp på spaden, ner i skottkärran och kärras in på marken=golvet. Gunnar orkar inte så bra och vågar inte jobba så tungt innan undersökningen i Lycksele (Han väntar på remissvar!). Alltså är det min uppgift.
Så här på kvällen går det inte att vara där på grund av all mygg och svemy (svier). Mera i morgon.

Nu skall jag visa er bilder från när Lukas och Olle var hos oss. Härliga bilder tycker jag.

 Nu har klockan hunnit bli mycket. Jag längtar till sängen och min bok. I morgon skall vi göra i ordning för söndagens ALLSÅNG på NÄSET. Det tar inte så lång stund och resten av dagen blir det grus och städning av andra våning. Städningen är eftersatt!!!! Gunnar har dammsugit och tvättat golv, men allt ovanför golvlisterna finns inte i hans städbegrepp. Det skall jag ta i morgon.

God natt och sov gott.


Onsdag 7 juli

Hej alla.

Idag hjälpte Petter oss med att lägga en ny ränndal på lagårdstaket. Så skönt att ha det tätt så att inte vattnet droppar in på lagårdsbotten. Han är så duktig och vi är så tacksamma! GOA Petter, vi är så glada att du finns!
Jan-Peter kom och pratade och vips hade det fixat sig med markmatta och beställning av singel till "golvet" som Johan och Gunnar jobbade med. Häääärligt. Det känns så bra att ha bra förråd inför kommande år.

Lukas, Olle och jag har sysslat med annat: bakat rabarberkaka, badat nere på Näsudden (i morgon skall ni få se en rolig serie på olika dykstilar!), läst för mopedkortet, passat lillhunden och stekt abborrfiléer. Det har varit en jättebra dag. Jag ser fram emot när ni kommer nästa gång!

Nu sitter jag ensam i stugan i Borga. Gunnar är hemma med hundarna. Kari och jag skall sätta upp utställningen på Borgagården i morgon bitti. Regnmoln har stannat upp just ovanför byn och det skvittrar litet. När jag tittar ut genom fönstret och ser lövskogen runt stugan, kan jag lätt föreställa mig mygg-knott-svemyanfallet, som skulle komma om jag gick ut dit. Glad att det finns en skön soffa att krypa upp i och en åtfri säng att sova i inatt!
Nu är Spanien i VM-final. Jättekul tycker jag. Synd bara att deras motståndare inte blir Paraguay.

Jag skall titta i min telefon nu och längta efter de två på bilden, som Pernilla skickade, Isak och Jon. Sedan skall jag sova en stund. God natt.

Måndag 5 juli

Hej därute.
Idag for först Magnus mot Mönsterås och sin familj. Han längtar allt efter dem. Men här på hemmaplan har han gjort ett FANTASTISKT ARBETE uppe på ett av hyggena. Vi är nog dåliga att uttrycka vår uppskattning men det är så fint att se resultatet av hans jobb. Det är som att se pappa Gunnar gå fram i unga dar. Tack för att du finns för oss och för att du bryr dig.

På eftermiddagen dök Hans, Kari och Teo (K´s systerson) upp. Vi fikade hade en trevlig pratsund och de körde vidare till Borga för att fiska några dagar.

Så kom Petter, Lukas och Olle för att stanna några dagar. De skall fiska, bada och kanske jobba litet. Petter har lovat att lägga en ny ränndal på lagårdstaket. Skall bli skönt att få det gjort!

Och till sist packade Johan och han och barnen stryrde kosan mot Ås. Gode värld vad tyst och tomt det blev!!!!

Nu väntar jag hem Gunnar, Petter, Lukas och Olle från deras fisketur på Bellvikssjön. Det har börjat tokregna och en åskknall hördes. Petter ringde just och beställde te.
Vi hörs i morgon. God natt!
Torsdag 1 juli

Det har varit en vanlig, bra dag. Magnus har röjt uppe på ett av våra hyggen och varit inom hörhåll för en björn. Johan har hjälpt Gunnar med att börja lyfta lagårn. Känns skönt med två killar (karlar!) som hjälper oss nu på gamla dar... och nästa vecka kommer Petter också.

Hjalmar, Hilde och Hanna har rumlat omkring i sommaren med allt vad som hör till. Som tur är har det blåst litet idag, så myggen har haft svårt att sätta sig fast.
I morgon väntar en ny dag.  Magnus har påpekat att det är dumt att skriva att och när vi skall lämna gården och bege oss någon annanstans. Det finns ju folk som läser bloggar för att få veta när kusten är klar för inbrott!!! Jag är ju så godtrogen. Nu vet ni alla att jag kommer att skriva i "bakskott" som Lukas sa. I sommar blir det litet ojämnt skrivande för att förvilla... Om bara jag åker iväg kan jag ju berätta, för då är ju Gunnar kvar med de andra vakthundarna.
Nu skall jag ta en kopp te och sedan koja med min nya bok. Orkar faktiskt inte många sidor innan ögonen ramlar ihop. God natt.RSS 2.0