Torsdag 25 mars

Dagen har varit lugn. Jag är snart klar med alla tre (dvs sex - två per man) Canadaalbumen. Bara litet kompletteringar och en del kartor och egna målningar återstår. Kanske kan jag få tid i påsk att göra helt klart. Utanför fönstren har snön vräkt ner så att jag knappt sett Gunnar på vedbacken. Mitt i dan ringde telefonen och ElsaFantastiska Fiket bjöd in oss på VÅFFLOR!!! med hjortronsylt och grädde. Klart vi tackade ja och körde ner på direkten. Supergott så klart. Tack, tack, tack!

I morgon skall jag jobba på Strandenskolan så därför blir klockan inte över midnatt ikväll. Väckning sex i morgon bitti. Fyyyy katten. Räven smög över gården under lampan vid snickarboa på väg mot lagårdsporten. Gunnar såg den från sitt sovrumsfönster, så nu sover han med bössan bredvid sig. Jag blir inte förvånad om det smäller någon gång i natt...
Nu tar jag ett glas C-vitamin för att bromsa förkylningen och sedan går jag och Stieg Larsson till sängs. God natt.


Onsdag 24 mars

Det är så roligt att få kommentarer till bloggen! Tack Jessica (vem du nu är?), Ida och Kerstin. dessutom ringde kusin Ulf från Helsingborg och frågade hur jag kunde vara morfars moster. Han tyckte det inte stämde men det är alldeles riktigt: lille Tims mamma är dotter till Jan-Peter - han är alltså morfar. Jag är gift med hans morbror. Alltså är jag hans moster! Hängde ni med?

Idag har jag inte varit så mycket i farten. Jag känner i näsan och kroppen att kanske en förkylning ligger och väntar. Jag har suttit vid köksbordet och fixat med fotoalbumet nästan hela dagen. En kort stund for jag in till Dorotea med kött som skulle med en sjukstugepersonal till Magnus i Lycksele. Frysboxen var tom. Så var jag och handlade såklart. Middagen var snabbmiddag (kräftfisk á la Ulla). Vedhuggarna lät sig väl smaka.

När kusin Ulf ringer blir jag bara jätteglad. Han har den inverkan på mig. Vi trivs så bra tillsammans - i telefonen också. men jag får också längtan efter att vara nära mina egna släktingar. Jag har ju inte så många. I sommar måste det bli besök i Värmland där Claes (lillekusin) bor och Ulf har stugan. Då skall vi planera nästa Nepalresa, som kommer att bli våren 2011. Jomsom, Muktinath, Annapurna.Här är Tim och hans morfarsmoster Ingrid.

Nu skall jag läsa en bit till i min bok. God natt.


Tisdag 23 marsDagboksdagen idag. I Dorotea kommun har man uppmanat oss doroteabor att skriva dagbok idag och skicka in den för att så småningom kunna dokumentera en dag i början på 2010 i en glesbyggdskommun i Norrlands inland. En fin idé tycker jag. Jag skall sätta mig och summera dagen när solen gör uppehåll i sitt strålande. Nu KAN jag bara inte sitta inne. Som du ser är det full aktivitet på vedbacken och arbetarna måste servas med fika och mat. Det är mitt bidrag till vedhögsarbetet.

Mina mornar är underbara. Jag sover tills jag vaknar (=utan väckarklocka!) och det är tyst i huset. Gunnar är för det mesta redan ute. Jag kokar kaffe, lägger in i vedspisen och sätter mig vid köksbordet med kopp och något läsbart. Bara njuter.
Efter det börjar jag med något av mina projekt. Just nu syr jag på gardiner av hemvävt tyg från Storbäck. Det har legat i min skrubb i åtta år och väntat på att hamna för fönstren. NU blir det av. Det blir nog jättevackert tror jag. Parallellt med det är det Johans Canadaalbum och när det är klart skall jag röja ur min sovskrubb och måla väggar och tak vita. Jag längtar efter rent, ljust och nytt mitt i det gamla.

Kvällen är slut. Jag har nyss börjat med Stig Larssons Män som hatar kvinnor. Den skall jag läsa i en stund innan ögonlocken faller ner ikväll.
God natt.

Söndag 21 mars

Vilken underbar dag! Första riktiga vårdagen och tid till att njuta. Man kan inte ha det bättre. Först en stund på vedbacken och sedan tvärs över sjön till Lappvikudden och korvgrillning. Detta är livskvalitet till hundra procent!I morgon skall vi baka mjukbröd nere på Näset efter Elsa och Göte. Vi har det beviljat, som får använda deras fina bakestuga - och dessutom direkt efter dem. Det skall bli påskbröd till alla våra familjer har jag tänkt. Måste kliva upp litet tidigare i morgon och åka in till Dorotea och handla mjölk och mjöl, mm.

På väg till Näset passerar vi en vacker tavla. Tänk om två månader hur det skimrar av ljusgröna slöjor mellan stammarna då. Jag skall komma ihåg att fota då också, men nu alltså i vårvinterskrud.Nu måste jag sova en stund. God natt!

Lördag 20 mars

Jag har inte försvunnit! Jag har bara varit sysselsatt med att städa förrådet i andra våning... Så på fredag kom Magnus med killarna och då blir det inte "lek" med datorn så mycket.
Det har snöat här i tre dagar! Gunnar har omväxlande stått på vedbacken och skottat snö med styra, fyrhjulingen och traktorn. Det är tur att vedspisen finns att torka snöoch svettblöta jackor, tröjor, skjortor och byxor över.
I morgon skall det visst bli sol och härligt vårväder. det ser vi fram emot för då grillar vi korv ute till lunch.
Orkar inga bilder ikväll. Tar det i morgon.

En Göteborgsresa stundar ganska snart. Jag gruvar, men det känns ändå skönt att allt elände  ser ut att kanske vara över inom en inte alltför lång framtid. Jag skall ringa Elvy i morgon och be om husrum. När allt är utrett skall jag fira på något jätteovanligt sätt. Måste fundera ut hur.

Önskar alla en god natt. Jag går till sängs med slutet av Åsa Larssons Till dess din vrede upphör. Klurig och litet annorlunda upplägg. Läsvärd. Tipsa mig gärna om böcker du tyckt var bra! Tack och god natt igen.

Söndag 14 mars

                                GRATULERAR  MALIN på din 37årsdag!

Idag befinner sin Johan med sin födelsedagsfirande fru i husvagnen i Edsåsdalen. Jag hoppas att de har det bra och kan njuta av fjällvärlden även om det blåser och inte her hunnit bli riktig vår ännu. Härifrån Borga och Gunnar och mig kommer i alla fall gratulationer flygande över Gäddedefjällen och Åreskutan.

Idag skall vi åka hem till Bellvik. Där skall vi städa huset, skotta bort snön framför snickarbodööra och allt möjligt annat som är ogjort. En dag i veckan skall Gunnar och Sven-Bertil åka till jaktkojan och skotta tak. Jag skall promenera till Näset och dricka elvakaffe på Fantastiska Fiket flera dagar och njuta av att mitt sportlov inte är slut!

Några bilder från gårdagen. Var så goda.Fredag 12 mars

Nu är det som vanligt igen. Regnet har slutat och temperaturen sjunkit till minus 5 ungefär. Solen har kikat fram litet då och då idag. En stund när vi fikade uppe vid Rödingsjön var det riktigt skönt. Bakom en lund med granar nådde den västliga vinden oss inte. Gunnar eldade och gjorde varma mackor åt oss. Småpojkarna "fiskade" ett par minuter och fick, som tur var, upp var sin liten röding. Det blir förrätt till middagen i morgon - 2 cm fisk per man...
När vi kom hem kom Anders, Laila, Lovisa och Norton och hälsade på oss. Vi drack kaffe och hade en trevlig stund. Roligt när folk bara kommer och tittar förbi. Det blir anspråkslöst och otvunget då och alla tar det som det är. Alla ni andra är också välkomna!
På kvällskvisten tog jag skidorna och åkte en runda på drygt en timma ner efter Korpån och mot Oxsjöleden och nästan tvärs över Avasjön. Det var så vackert och bara Klöverfjället hade mössa på sig. Det är (med risk för att bli tjatig) nså härligt att kunna åka utan att det gör ont!

Nu skall vi snart titta och höra på Skavlan. Charlotte Kalla skall ju vara där ikväll! I morgon ser vi på 5-milen i Holmenkollen. Håller självklart på Anders Södergren i första hand och resten av de våra i andra hand.

Innan jag säger god natt skall ni få dagens Isakhistoria: När vi satt i pulkan och Gunnar just skulle starta skotern, tittade Isak upp på mig och sa: - Jag är beredd nu farmor. (Han är alltså bara två och ett halvt!!!)

Nu säger jag God natt.

 

Onsdag 10 mars

Det regnar!!!! på tvären och har gjort det hela dagen. Inget kul alls och tänk så tråkigt för de sportlovsfirare som har hyrt stuga. Men vädret kan man ju inte göra något åt som vanligt.
Vi eldar, läser, leker och läser. Emellanåt stoppar vi i oss någonting. Har det ganska bra. Nu skall jag gå över till Eva och få mig en kopp.

Vi hörs framöver.

Söndag 7 mars                           GRATULERAR   HJALMAR    6 ÅR !

Idag fyller vår goa Hjalmar alltså 6 år. Stora karlen har du blivit. Jag pratade med dig i telefonen länge medan du åkte ett sagospår i skogen borta i Edsåsdalen. Jag skulle så gärna velat vara med och upplevt det du berättade för mig. Men vi träffas säkert snart. Farfar och jag hurrade i alla fall för dig och vi har firat dig med fruktsallad och glass på din stora dag.
-Om Jon är där, sa Hjalmar, så kan du väl berätta att nu har jag blivit lika gammal som han!
Du är världens goaste kille, Hjalmar. Jag skall berätta det för Jon, när han kommer hit till Borga i morgom kväll. Jag lovar.

Det har gått en vecka sedan sist och vi har hunnit med massor:
- bilen på verkstan
- Ingrid till tandläkaren
- bilen på besiktning
- Gunnar till doktorn i Umeå (Nu med i ett forskningsprojekt Umeå - USA som handlar om att odla G´s stamceller som skall kunna ersätta sjuka celler. Något i den stilen. Kanske litet hopp om att det går mindre fort.)
I Umeå hälsade vi på Kerstin och David som vanligt. Gunilla och Olle kom förbi. Jätteroligt att träffas igen. TACK kära vänner för god mat och en mysig stund! Vi saknar Er varje dag.
- skottning av lagårdstaket med superhjälp av Jan-Peter. Du är som vanligt vår fantastiska hjälp. TACK för att du finns för oss!

- middag på Näsudden inbjudna av Tim, Malin och Lars-Gunnar. TACK för god mat och mys med lillplutten!

- Två dagar nu med vår goda vänner Agneta och Einar här i stugan i Borga med god middag i går kväll och blåbärssoppa och Vasalopp i morse. Roligt att Jörgen Brink vann. Jag gillar honom.

Någon liten mer bild skall ni få innan jag säger god natt (Gunnar snarkar redan som vanligt...)


 NU skall jag krypa under täcket och läsa en stund. God natt.


Måndag 1 mars

Nu är vi tillbaka i Bellvik. Två timmar skidåkning i vacker sol men snåig vind gav skön känsla. Jag städade stugan ordentligt för det är så skönt att komma tillbaka till rena rum och god lukt. Vi kom hem till 20 cm oskottat framför huset, men tar det i morgon. Då skall Gunnar till verkstan med sin bil och jag till tandläkaren. Onsdag är det besiktning av Berlingon i Vilhelmina och på torsdag pinnar vi på till Umeå över dagen.

Några bilder från idag och så direkt i säng. Jag tar en bok av Nicolas Sparks med mig. Han är underbar att läsa. Nu har jag bara en kvar av det han skrivit och det är Drömmarnas väg.

Både Bjässan och hennes matte är trevligt sällskap på turen. Skönt att vi inte var på fjället! det såg ut som riktiga jetvindar omkring Jenjen. Nordvästliga. Huvva!!!!

God natt alla mina vänner och läsare.RSS 2.0