Måndag 31 maj

Juni - sommarmånad! Bara några timmar kvar. Solen lyser över Fågelberget på andra sidan sjön, men vinden blåser kall fortfarande. Jag tycker att det är bra - för myggorna dröjer! Det är så hemskt att dra allt röjt ris om det surrar runt öronen, knotten kryper in i ögonen och myggorna sticks i nacken. Jag önskar att jag vore som Mary Poppins som kunde peka med sitt finger och få saker att röra sig. Då skulle jag fixa allt ris det första jag gjorde. Det är sanslöst mycket!!!
Men det blir såå fint där vi gått fram. Se här.Med Jon i huset är dagen fokuserad på arbete. Han älskar att vara med Gunnar och jobba med allt möjligt. Till och med cykeln får stå. Idag började de med att såga ner några dödförklarade aspar bort i hägna. Efter det var det litet vedsågning och när vi just hade fikat, ringde Elsa och väntade med kaffe och kakaor på Fantastiska Fiket. Vi åkte dit så klart och "tryckte ner" hennes harliga chokladrutor och bullar. Farfar och Jon hämtade grus till gjutande av plitar i huset på Hälla medan jag lagade lunch, som vi intog i solen på däcket. Disk, gräsklippning, risdragning, middagslagning, disk igen (nu SKALL det bli en diskmaskin!!!!) och så hjälpa Gunnar vid gjutandet.

Nu är dagen slut. Kvar är bara att klippa håret på Gunnar. Nu får det bli sommarkort!
Jag längtar till sängen och till min egen stund med boken.

God natt alla där ute och sov gott.


Söndag 30 maj

Helgen blev ingen vilohelg. Det visade sig att våra vänner från Sundsvall inte kunde komma på grund av billagarbekymmer, så vi siktade på att vila hela helgen tills dopet. Men så blev det inte. Pernilla och Magnus ringde och bjöd oss till Lycksele på Mors Dags middag. Det kändes så bra att bli ihågkommen, att vi kastade oss i bilen lördag morgon och pinnade på de 17 milen till  Bärstigen. Vi fick jättegod lax med Pernillas underbara romsås till. Det var underbart trevligt!  TACK skall ni ha för kvällen!

Söndag morgon åt vi frukost tillsammans och mitt under den ringde Johan och alla i den familjen gratulerade mig också - med så fina bilder! Titta själva. Kvällen innan hade Petter ringt och likaså gratulerat. Visst är jag lyckligt lottad med tre så härliga och omtänksamma killar! Tacksam och glad är jag, pojkar, att ni finns för mig och bryr er om mig.

Så var det dags att bevista Tims dop i Dorotea kyrka. Det var vårfint och stämningsfullt och han skötte sig med den äran. Fyra generationer fanns på plats i flera versioner. Tim kommer att få känna mycket kärlek - det är jag övertygad om.

När vi kom hem till Bellvik, bytte vi om och släpade ris i två timmar. Har du hört det förut? Det blir jättefint hitom morfars stuga nu. Hela diket och slänten är tom på sly - men det finns fyra stora högar att bränna vid lämpligt väder.

Här kommer helgens bilder. Efter det går jag till kojs. Gunnar ligger redan.

God natt.Här är bilderna från Ås, som Johan har tagit.Så är vi tillbaka i Dorotea med familjerna Mårtensson och Sörell.


Torsdag 27 maj

Hej där. Mitt lilla pratmonster har återvänt till Lycksele med pappa Magnus.Jag har tagit ur hörapparaterna och varit ute med sekatören i två timmar i tystnaden. Jag gick nerböjd och klippte bort 27000 skott av rönn, björk, sälg och asp på kullen nedanför oss. Det blir fint. JP hade tagit det allra mesta och det samlade jag ihop till högar att eldas. Det duggar litet från en blygrå himmel. Sjön är spegelblank.Tur att det är tidigt på våren, annars hade det inte gått att sticka ut näsan för all mygg en sådan här kväll.
Minns du Bodil, den fantastiska sommaren, då det knappt var en mygga? Vi låg ute på Långön en natt och eldade, kokade kaffe och pratade medan våra barn fiskade och lekte vid sjökanten innan de somnade. Jag har aldrig upplevt en sådan sommar efter det. Den har ett skimmer över sig.

I morgon skall jag jobba på Strandenskolan igen. Kanske sista vikariatet för i år. Hoppas att de vill ha mig en och annan gång nästa läsår också. Jag tycker fortfarande att det är kul att gästspela.
Nu skall jag nyduschad gå till sängs.
God natt.
Onsdag 26 maj

En ovanligt tyst stund kastar sig över mig. Isak ramlade ihop av trötthet klockan sju efter: prat med pappa från sex, lek med farmor till nio, ute i röjningen med "motorsåg" (läs pinne) till elva, fika hos Elsa på Näset där tre! kakor med choklad på försvann i magen, göra fläskpannkaka till Gunnar och JP, klockan ett handlartur till Dorotea och med farmor in på fem affärer!! hem och åka fyrhjuling och traktor med farfar, laga mat tills pappa kom hem, äta middag och sitta i pappas knä en stund... Dödstrött och somnade på tre minuter.
Gunnar och Magnus gick ut i snickarboa för att jobba på knivar = TYST. 

Magnus har jour och jag får vara beredd att vara sovkompis i natt om han skulle behöva rycka ut och åka in till Dorotea, så nu skall jag strax koja. Skall bara prata med kusin Ulf om en liten stund först.

Vi hörs i morgon. God natt.

 


Det är fortfarande måndag kväll.

Magnus och Isak kom iväg senare än jag trodde, så i väntan på dem fortsätter jag att visa litet bilder från dagarna som gått.Nu är jag ikapp. Nästa gång jag skriver här blir det med bilder av Isak med. Vi kommer att ha mycket prat i tre dagar nu och jag blir nog en trött Ingrid på kvällarna.
Idag har Jan-Peter jobbat hela dagen och mera därtill med att röja på våra ägor. Röjsågen surrar oavbrutet. Han är otrolig. Vi är så tacksamma att han finns för oss. Nu kommer en vecka då vi skall dra en massa ris i högar för att elda när vädret passar för det. Det är härligt att se hur fint det blir när slyn kommer bort.

TACK JAN-PETER! 

NU säger jag godnatt igen med ett tack till Fantastiska Fiket för en god kopp te och en kaka i eftermiddags.


Samma kväll

Klockan är halv nio. Nu kommer snart vår treåring. Nu sätter jag mig en stund i TV-stolen. God natt.

Måndag 24 maj

Tidigt ikväll. Isak är på väg hit med Magnus. Nu är det hans tur att vara här i Bellvik "ensam" i tre dagar. Det blir jättekul att få hit vår lille vilde. När han ringde förut körde Gunnar traktor utanför. Isak blev rent vild och frågade pappa: - Kan vi åka nu? De är här om en timma. Till dess skall jag slöa framför TVn.

Men först några bilder från västra sidan Sverige och vår resa norrut. Var så goda.

Så var vi i Östersund och Ås. Johan och Malin hade tidigt på morgonen rest via Trondheim till Oslo för att arbeta en vecka på Akers sjukhus och på Ullevål. Mormor Sigrid och jag skulle vara barnskötare. Det gick jättebra! Vi kommer bra överens och kompletterar varandra. Det var bara Hanna som var litet krasslig och var hemma två halva dagar från dagis. Kr.Him.dag r e g n a d e det nästan hela dagen. Till slut fick vi gå ut i blötan för att våra öron skulle orka med.
En tur på Jamtli med de två stora medan mormor var hemma med Hanna blev jättetrevlig. Solen sken, vi sprang och lekte och gick på fik. (Tack kirurgen i Lycksele som fixade min höft i höstas! Utan er hade jag inte kunnat göra detta!)

Gunnar kom ner för att hämta mig och JON fick följa med. Hjalmar blev alldeles vild av förtjusning och hans småsyskon nästan klättrade på sin kusin. Det var riktigt rörande att se. När Jon och Hjalmar fikade varm Oboy och bulle ute på altanen i regnet sa Jon: - Malin, kan inte Hjalmar få följa med oss till Bellvik ikväll?

När vi sedan sade adjö, gick Hjalmar för sig själv litet och Johan undrade vad det var. - Det är så sorgligt pappa, när Jon skall åka, sa han och en tår föll.
Söndag 23 maj

Nu är jag tillbaka i etern. Hej alla ni därute.
Jag skall strax koja. Är jättetrött efter allt som varit, men har ändå plockat ihop ett par collage. Det får bli från Sveriges östra del nu först, så får vi ta den västra och norra framöver. Egentligen skulle ni fått se hur vårt "högvattenstånd" ter sig nere vid sjön allra först men det blir i morgon. Gunnar och jag hade världens konststycke för oss i går - med båt utan åror. Både de och årtullarna låg inne i båthuset, som var låst i dörret ut emot sjön. Dörren var till hälften under vatten - och vattnet är ca 7 grader varmt... Inne i båthuset låg min canadensare med risk för att bli klämd och skadad om sjön skulle stiga mera. Motorn var upphängd därinne på en bräda - alldeles för lågt! 
Vi lyckades - men utan kamera.

Här kommer bilderna från Stockholm och Örebro. Efter dem är det direkt God natt. Kramar från mig.Dagen därpå körde vi ut ur huvudstaden mot väster. Vi ringde till Åke och Britta och till vår glädje var de hemma och vi kunde räkna med ett par timmar hos dem.

Nu är det alltså GOD NATT. Det är bara 4 grader ute.
Vi hörs i morgon. Då skall ni få bilder från Lödöse och på resan tillbaka till norr.

Onsdag 12 maj

Hej.
Idag utan bilder. Jag har alla sladdar och datorn hemma. Snyltar på Johans. Vi har kommit hit till Ås nu och hær blir jag till tisdag. Gunnar har åkt hem.
Stockholm visade en vacker sida och førestællningen med Bjørn Skifs helt fantastisk. Mera om det senare. Våra vænner Agneta och Einar och deras flickor med familjer ær så hærliga. Skønt med sådana vænner.
I Ørebro fick vi lunch hos Britta och Åke. Alltid lika roligt och mysigt. En snabb tur till Torpet med alla vitsippor helt underbart.
Lødøse hos Elvy så hemma och skønt. Besøk i Kungælv hos Elvys Ida med familj gav oss en FANTASTISK frukost innan vi åkte till Pixbo. Dær tillbringade jag några riktigt tunga timmar med att ta reda på och packa det sista från mitt førældrahem, som nu definitivt ær splittrat. Det var det svåraste jag gjort någon gång tror jag.
Så ær också mammas gravplats uppsagd och stenen som åkt med oss till Bellvik, skall ligga i skogskanten hemma. Jag tror att hon skulle tyckt om det.
Tur att Elvy finns så att banden med Gøteborg finns kvar.

Nu ær jag alltså barnvakt tillsammans med mormor Sigrid tills førældrarna kommer hem på måndag kvæll.
Næsta vecka får jag besøk av min gamla klasskamrat från flickskolan. Skall bli jættekul - vi har inte setts på 48! år...

Jag berættar mera och visar bilder efter helgerna.
Nu skall jag lægga mig. Våra tre små busungar kommer snart...
God natt.

måndag 3 maj

Några rader innan vi ger oss iväg.

"O hur härligt majsol ler..." sjöng vi på första maj. Se hur det såg ut här hos oss!!!!Nu har det blivit bättre med sol och snösmältning i två dagar. Våren kommer nog såsmåningom.
Dagen har jag ägnat åt att hjälpa Kari att sätta upp hennes utställning i Dorotea.
Alla ni som kan - GÅ OCH TITTA! Det är otroligt fina bilder med motiv som renar, fåglar, is och snö. Där är höstfärger och bubblande, forsande fjällbäckar jämte gyllene solstrålar som använder is- och snövidder som landningsbana. Jag har redan bestämt några som jag skall köpa...

Johan med familj har varit här i helgen. Mina hörapparater har fått förslitningsskador! Jag vet inte hur många "Farmor" som har gått igenom dem. Jag har haft jätteroligt, men jag är ganska trött.
Magnus jobbar i Dorotea medan vi är borta och ser till att gården är bebodd. Kanske Bellvikssjön har gått upp när jag är här igen. Då är vi ju framme i den 18 maj.

Nu skall jag bara klippa till några skinnbitar som skall bli kaffepåsar medan Gunnar kör - han brukar vilja göra det. Sedan blir det direkt i säng och få sex timmars sömn innan Gunnar hojtar.
God natt alla mina vänner.
Jo, förresten -tack för kaffestunden på Fantastiska Fiket i kvällningen. Mysigt att prata en stund och JP, glöm inte vad du lovade att du skulle göra under morgondagen! Vi tycker om dig, uppskattar dig och är rädda om dig!

God natt igen.


RSS 2.0