Onsdag 22 september

Hej alla.

Det ekar i mitt hus. Det är jättetomt efter alla barn- och sonbesök. Det är litet konstigt i min skalle också, litet som bomull. Måtte jag inte ha fått barnförkylningen!!!! Men jag laddar med apelsiner och gurglar med saltvatten på kvällen... Idag plockar jag och flyttar högar. Det är märkvärdigt var fort de bildas.

Valet har jag självklart följt och min röst gav jag som vanligt. Jag har samma känsla som massor av svenskar givit uttryck för: skäms över hur människor i vårt land kan vara så inskränkta och egoistiska att de lägger sin röst på SD. Kanske de är människor med oförmåga till empati och ett stort mått av självhävdelsebehov, samtidigt som de är rädda och osäkra.  Jag hoppas verkligen att dagens rösträkning gör att Alliansen får egen majoritet.

De senaste veckorna har varit "farmorveckor". Några bilder från det följer. Vid en promenad genom byn hade jag kameran med mig och dokumenterade litet sorgliga bitar. Tänk om ägarna kunde förstå hur vi som bor här och älskar vår by, känner när vi ser detta. Kanske skulle det få dem att bry sig litet mera, eller?
Magnus gav mig litet bakläxa för hur jag skrev om hans björnjakt. Det han kände var inte rädsla - men respekt för björnen. Det förhållningssättet gör att man reagerar mer rationellt och utan att tappa koncentrationen. Svårt att förstå när man själv inte är jägare.

Nu skall jag fortsätta plocka. Vi hörs.Torsdag 9 september

Kör hem i morgon förmiddag och Pernilla kommer efter med pojkarna när de slutar skolan. Det har varit bra dagar med både litet jobb, lek och promenader för mig själv. Nu blir det hem och ta itu med en del älgkött.

Här är litet bilder från idag. Vi hade picknick efter skola och dagis medan mamma fick ta en träningstur och duscha ensam...

Hoppas att ni har en bra kväll.

Måndag 7 september

Jag är valpvakt. Det kräver sin man. Jag vill inte att Sigge - han heter så fortfarande - skall vara i buren läge itaget, så därför är jag upptagen med att vara ute med jämna mellanrum. Jag har plockat vinbär, promenerat och suttit på däcket och druckit kaffe och läst. Ännu har Sigge inte smitit, trots att han varit lös på gården. Han är gärna borta hos Nitra och rusar runt hennes bur. De pratar väl kan jag tro...

Solen har varit nästan sommarvarm och jag har njutit ordentligt. Bellvikssjön är blank för eftersom vi finns mitt i högtrycket är vinden minimal. Skönt för oss hemmafolk, men inget idealiskt älgjaktsväder.

Magnus och Johan var förbi SENT igår kväll. De hade varit till viltuppköpare med björnen som Magnus sköt igår. Hans hund Epo kom 10 meter efter björnen och Magnus sköt på 15 meter! -Jag hann inte bli rädd, sa han. Det var ett stort djur, 215 kg med ett mycket vackert skinn. Gratulerar Magnus!

I morgon åker jag till Lycksele för att vara farmor och Gunnar och Magnus kommer hem. Vaktombyte alltså.
Nu skall jag packa och gå ut med Sigge sista gången ikväll. Sedan blir det boken en stund.
God natt och sov gott.


Söndag 5 september

En ensam söndag kväll. Gunnar är i Nåsjön för att börja jaga älg i morgon bitti, Magnus kom förbi - packade - och for. Han lämnde valpen, som nu heter Sigge! I morgon går jag alltså upp klockan sex för att kissa honom. Antar att jag lägger mig igen efter att han fått mat...

Dagen har gått åt till att måla en beställningstavla. Det blir aldrig riktigt bra när tiden är knapp och kunden väntar. Men hon köpte den i alla fall. Det blev en slant till i tavelkuvertet.

Veckan som kommer blir fylld av älgjakt,ännu  en resa till Lycksele och en köttjobbarhelg som avslut (om dom skjuter vill säga!). Gunnar tog kameran med på jakten. Vi får väl se om det blir någon bra bild därifrån i slutet på veckan.

Var är alla mina kommentatörer? Nu tigger jag uppmärksamhet igen. Det är så roligt att höra ifrån er ibland.
Skall se på nyheterna och sedan välja en ny bok och krypa till sängs med den.  God natt.Jag längtar till stugan i Borga och lugnet där. Det skall bli en egen vecka i början av oktober. 

Torsdag 2 september

Några fina dagar med Pernilla och pojkarna. Lämnat på dagis och hämtat på dagis och på skolan. Regndag och vacker höstdag. Promenad i värmande sol och skrapat bilrutor på morgonen. Jobbat med bilder från bröllopet i datorn. Köpt med krukväxter hem till tomma fönster i rummet. Lagat mat varje dag till familjen. Skönt att kunna avlasta litet.

Imorgon går jag till optikern och sedan direkt hem. I helgen skall jag städa andra våning! Känns riktigt roligt.

Nu kojar jag. Snart dyker Isak upp och skall skrämma farmor vaken.
Sov gott.


RSS 2.0