Måndag 28 februari

En underbar dag! Sol, svag vind, takdropp redan klockan åtta... Familjen Magnus pojkar har varit här i helgen och åkte hem i förmiddags. Pernilla har åkt Öppet spår - med den äran. Jättebra genomfört på en mycket bra tid! Grattis sonhustru!!! De kom sent i natt och sov över här. Magnus och pojkarna förkylda. Nu äter jag C-vitaminer.

Gårdagen blev ett Vilhelminabesök. Jon ville lämna en present till Lukas och Isak en till Olle. De förkylda småkillarna var ute och spelade bandy i trädgården för att inte riskera att smitta ner Lukas. Vi stannade bara en kort stund efter att ha tittat på hockeycupen Vilhelmina - Storuman - Lycksele.

Dagen har annars varit lugn. Vi var en tur ner till Näset och fick oss elvakaffe och en pratstund. Solen värmde riktigt ordentligt och förvarnade om kommande vårdagar på däcket. Efter handlartur till Dorotea har vi bara latat oss. TV, bok, fotbad och restmat känns faktiskt bra efter ett par ganska hektiska veckor.

Nu skall jag se det vackra programmet om Nordkalotten och norrmannen och sedan krypa till kojs. God natt.


Torsdag då skid-VM börjar

Nu är vi hemma igen. Det knastrar i vedspisen och TVn är igång. Alla svenskar har tagit sig igenom kvalet i sprinten och skall köra kvartsfinal i eftermiddag. Jättekul start!

Skriver mera ikväll.


Onsdag 23 februari

Denna veckan är våra tankar inte hemma. De är med några av dem vi älskar mest - hela tiden.
Det är svårt att vara i vardagen, men det måste man ju. Det gäller att se sig om och hitta positiva saker runt omkring. Det finns det ju. Jag vet det.

Jag är hemma från Ås och har nu samlat några bilder från dagarna där. Dessutom är gratulationerna med till vårt äldsta barnbarn Lukas. Han fyllde 16 - skoterålder - i söndags. Jag har alltså varit farmor i Ås tillsammans med mormor Sigrid, medan mamma och pappa jobbat i Oslo. Det var intensivt och jättetrevligt. Barnen var superbussiga och skötte sig bra på dagis, skidträning inomhus, gympaträning, kyrkbesök, skidtävling, lek utanför huset, gömma sig i mörkret inne, picknick under bordet och alla gröttallrikar och pannkakor.
På dagarna var vi gamlingar på stan och uträttade ärenden (läs shoppade...). TACK Sigrid för den otroligt goda lunchen på thairestaurangen Lilla Siam. Rekommenderas.
Det kändes ledsamt att säga adjö till dem fastän jag vet att vi skall ses ganska snart igen. De är så goa!

Här får ni se litet bilder därifrån.Just nu sitter jag i Borga och njuter av tystnaden. I morgon är det Bellvik igen. Jag ser fram emot en framtid när vi kan vara här en hel vecka och bara vara ute bland fjällen. Jag vill få sol i ansiktet, laga mat på Murikkan och koka kaffe i svartkaffepannan. Det blir nog snart. Jag vill se småkillarna på skidor och Lukas på sin röda skoter. Den tiden kommer Ingrid. Nu skall jag gå in i mitt rum - bättre temperatur i kväll - och läsa en stund innan jag somnar.  God natt ni alla våra vänner därute. Tänk på oss och håll tummen att allt går bra.


Onsdag 16 februari

Idag har det verkligen varit otrevligt, svinkallt! Termometern har bara visat på -11 grader, men vinden från öster sveper över Ås by och letar sig in i varje liten vrå av klädseln. En liten stund mitt på dagen trängde några vilsna solstrålar genom molnen, men förlorade i kraft i drivande snö.

I morse efter att ha följt Hjallis till skolan, skjutsade jag in Johan och Hilde, som hade ett ärende i stan. Jag väntade på dem sittande i bilen med min bok. När min son återgått till sitt ambulansgäng, for Hilde och jag (som belöning) till Max och hon fick en hamburgerlunch. Åter till dagis.
Mormor och jag gav oss iväg på inhandlingstur till Krokom och hann med en snabbkaffekopp innan det var dags att hämta barnen.
Hilde hade gympa på Jämthallen och jag skjutsade dit henne efter att ha lagat kycklinggryta. När vi kom hem åt vi. Johan blev sen från jobb och plugg och alla tre barnen sov när han åt sin middag.

I morgon skjutsar jag Johan till flyget. Då ger han sig iväg till Oslo och jobbande.

Nu är det godnatt igen. Inga bilderför kabeln mellan kamera och datorn är i Bellvik...

Söndag 13 februari

Köldens månad?! Det har varit ganska bra temperatur i helgen, sådär -7 till - 12. Det har kännts skönt att sparka och gå med Nitra.( Idag sprang hon ca 7 km och det tog oss en timma. Vi stannade och tränade annat också under tiden. Hon är duktig.) Men ikväll kryper kvicksilvret sakta neråt. Just nu gick det under -16.

Igår kom Hans för att hjälpa till med den sista vedhuggningen. Det var ganska fort bortgjort och däremellan hade vi en mysig kväll, trevligt prat och skidskytte. Jag har haft symaskinen på köksbordet hela helgen och sytt gardiner, som skall upp i Borga nästa gång jag kommer dit. Bra att ha det gjort!

Veckan som kommer skall jag vara farmor i Ås. Malin är redan i Oslo och arbetar och på torsdag reser Johan också dit. Jag får sällskap med mormor Sigrid och vi tänker ha mysigt och gå kylslagna promenader på dagarna. På kvällar är vi barnsällskap, vilket brukar gå bra. Vi kompletterar varandra.

Det blir alltså tyst här nu en vecka. Gunnar kan inte blogga...
God natt och sov gott till nästa måndag kväll.


Fredag 11 februari

Igår körde vi iväg till Vilhelmina för att besiktiga en släpvagn (det gick bra) och för att hälsa på Petters familj. Vi åt middag tillsammans och hade en trevlig stund. Man känner sig inte som en gammal farmor när Lukas kramar mig inför sina kompisar. Vi älskar dig så Lukas. Vår spelevink Olle är lika kramgo och lika mysig. Tack Petter och Mimman för att ni hjälpt era killar att bli de de är.

Det snöade igår när vi körde hem, men i morse när vi vaknade var vintersolen på väg upp. Det hade blivit kallt och idag klarade inte solstrålarna att smälta droppar på taket. Men det blev en skön dag i alla fall.
I morgon skall jag ta långa svängen som promenad och efter det blir det sortering av papper och städning i andra våning. Måste hinna det innan jag åker till Ås nästa vecka.

Har läst klart Sverker Sörlins bok idag. Superintressant för mig som älskar skidor på längden. Nu vet jag inte vad jag skall ta för mig i bokväg. Har någon ett tips? Måste ha något innan John Blund sveper bort mig. Jag har en svårtattsovaperiod just nu.
Hoppas att ni får en bra natt med mycket sova och avkoppling. God natt.


Onsdag 9 februari

Nu är vi hemma igen. Det var en trevlig tur till Lycksele och Pernillas födelsedag. Maten jag fixat på måndagen föll i smaken och det känns jätteroligt. Elsas tårta blev verkligen uppskattad - det var bara en pyttebit kvar när folket gick hem. Några riktigt fina timmar alltså, en vanlig vardagkväll!

På hemvägen idag tog vi in på "vägfiket" i Åsele. Där fick vi tack och lov kaffe. En supergod macka på hembakat bröd med lingon i (finns på Kokaihop, säger Gunnel). TACK!

En tur genom byn med Nitra blev det när vi kommit hem. Vi tränade "stanna och sitt så länge JAG vill". Inte lätt alltid. En liten hund blir trött av det, så nu ligger hon vid vedspisen och bara njuter. Jag skall också lägga mig nu.

God natt och sov gott.
Måndag 7 februari

Idag kommer bilder efter ett kämpande för att få dem från mailet till fotoprogrammet!!!! Ibland blir jag heltokig för att jag inte kan mera om datorer. Det retar mig. Bildkvaliten är inte den bästa, men det kanske inte syns på collaget. Det är Karis bilder hon skickat till mig.

Visst syns det att vi hade en fin helg i alla fall. Idag har jag jobbat hela dagen med mat till Pernillas 40-årskalas. Det är roligt, men jag är trött nu. I förmiddags var jag i alla fall ute och sparkade i 50 minuter med Nitra. Vi hann 6 km för hon sprang som bara den - i härlig glädje. Nu skall jag ut med henne en stund varje dag. Nyttigt för oss båda.
Som tur var blev vi bjudna på middagsrester på Näset. Sparade tid och ork. Tack svägerska!

Jag skall ta en kopp te nu och sedan krypa i säng. God natt.


Söndag 6 februari

Det blir ingen bild idag. Jag har haft massor av tillfällen i helgen, men det blev aldrig av. Hans och Kari kom i fredags för att stanna och hjälpa oss med vedhuggning och för att ge oss en myshelg. Det blev det verkligen. Karlarna jobbade heldag i skogen på lördag, medan Kari och jag tog långpromenad med Nitra och lagade mat. På kvällen kom Agneta och Einar också och vi åt gott och hade JÄTTETREVLIGT!!!

Idag har Gunnar och Hans satt in våra nya element - tack för det. Kari och jag har gått samma runda. Dessutom har Hans varit hundman och motionerat Epo båda dagarna. Det känns jättebra. Tack för att ni finns för oss våra vänner.

Ikväll stack vi ner till Fantastiska Fiket och lämnade tårtattiraljer. Jag har "beställt" en tårta där till en av mina bästa vänner, som fyller år på tisdag. Skönt att det finns experter! Morgondagen skall jag sparka landsvägen med Nitra och sedan förbereda födelsedagspresenten...

NU skall jag gå och lägga mig. God natt.

Tisdag 1 februari

Det har varit en tung dag idag. Min koncentration har inte räckt till mer än att städa litet och ta en promenad. Tankarna har inte velat stanna här långa stunder i taget. Gunnar har städat ute snickarboa - med allt damm - och antagligen gjort en del bra fynd. Himlen har varit grå, termometern visat på plusgrader och tidvis har det duggregnat.

Min text försvann och jag orkar inte mera ikväll. Nu kojar jag. Titta i alla fall på solstrålarna, som var här och hälsade på oss i helgen. Lukas och Olle med föräldrar var också på besök - alltså fick vi krama alla våra sju barnbarn på en och samma dag. Det var en fin dag.

God natt.RSS 2.0