Torsdag 28 juli
Fredag 22 juli - Karis födelsedag

Gratulerar Kari på Din dag! Jag önskar Dig en skön vecka med all återhämtning Du kan få. Du behöver det verkligen, det såg jag i Dina ögon under Er blixtvisit här.

Här i Bellvik har det varit en jobbig dag för Johan och Gunnar. De började att måla lagårn klockan nio i morse och Nu kör de tillbaka skyliften till Dorotea. De tre sidor som syns är klara, så när som en del vita detaljer. Den övre gaveln mot skogen och baksidan är kvar omålade. Vi har sparat dem för att andra som vill jobba litet skall ha något kvar...
Det blir så fint. Känns så skönt att ha det gjort! Nu får det hålla många år.

Jag har som vanligt varit inkopplad på marktjänsten. Resultatet syns ju inte så ingen säger att jag är duktig... Hör ni min klagan?! Jag har i alla fall roat barn, lagat mat, diskat, ordnat målarkläder till alla tre barnen, fixat fika, diskat igen, promenerat till Katarinas loppis med barnen och där både handlade vi och tittade på kycklingar, tuppar och kalkoner. Hemma blev det middag, filmkväll med Mary Poppins och popcorn. Efter det är det den seeega kvällsproceduren. NU är jag trött och det skall bli sååå skönt att lägga mig.

Johan har ringt flera samtal till Oslo för att höra med sina vänner där att de är OK. Han bodde ju alldeles vid Ullevål sjukhus där både Malin och han arbetade. Vad fruktansvärt det är med fanatism. Jag känner med alla norrmän och alla de fina muslimer, som ändå finns. Vi får INTE dra alla över en kam! Tänk om människor tyckte att jag var hemsk för att jag hör till samma religion som polismördaren Arklöv eller andra av våra värsta brottslingar. Jag hade blivit förtvivlad.
Tänk innan du kastar ur dig hemskheter om "dom där j-a muslimerna"! Vi måste arbeta hela tiden för att fördöma vansinnigheter som detta - samtidigt som vi är toleranta och förstående. En svår balansgång.

Nu säger jag god natt till er alla. Ett glas kall mjölk skall bli gott i värmen.
och så födelsedagsbarnet. Grattis alltså!!!


Tisdag 19 juli


Det var denna dagen med så mycket skönare väder än i går. Leken ute och lunch på däcket är bara så lättsamt och härligt för våra småttingar. Mitt på dagen körde vi in till Dorotea så att Hjalmar också skulle få en mjukglass och så jag fick köpt färg till morfars trädgårdsmöbel, mm.
Jag talade med Mitte i telefonen och vart litet vill när han svarade "Mikael". Vi känner ju honom bara som Mitte från han sprang hos oss varje dag som lekkamrat till våra killar. Det är han som hyr ut skyliften som skall hissa upp oss till toppen på lagårdsgaveln. Skönt att inte behöva vara rädd för rangliga stegar 10 meter upp!
Nu skall jag njuta av tystnaden och säger God natt.

Regnmåndag 18 juli

Idag har det varit seeegt! 18 mm regn och det har inte slutat ännu. Visst är det kanske bra för naturen - men inte bra för farmor med tre småttingar hemma. Vi har varvat med rita - måla - läsa sagor - se på film - ätit korv och spagetti ( -Det godaste du gjort nån gång farfar, sa Hilde!) och plättar - bakat skorpor och "bråkat" länge för att få alla tre att sova. Nu är jag trött.
Har varit ett par timmar till Hoting och klippt mig, skönt att se normal ut igen!
Nu tar jag ett glas mjölk och går och lägger mig. God natt!
 

Söndagen 17 juli - vår bröllopsdag.

Tänk att det var 40 år sedan vi körde över Brännåkerfjället med tokfart. Fotografen i Dorotea Karl-Otto Bohm hade tagit god tid på sig efter det att frissan Monica Eriksson också lagt mycket tid på min frisyr. Kläderna hade jag sytt själv: min byxdress och Gunnars byxor och väst. På vägen  repeterade vi vigselformuläret under körningen.
När vi kom fram till Fatmomakke kyrka fick vi väcka prästen, som tagit sig en tupplur i en av stugorna ner mot sjön. Som våra gäster hade vi min pappa Kurt, mamma hade dött ifrån oss ett halvår tidigare men hunnit träffa Gunnar och blivit vän med honom. Dessutom fanns faster Vera, faster Asta med sin Bengt, Gunnars mamma Hanna och två av hans systrar: Gunnel och Anna.Greta. Elsa fick avstå eftersom hennes pojkar hade mässlingen. Min bästa vän Elvy fanns på plats och - upptäckte vi - ett helt gäng från Tibro.
Efter vigseln åt vi middag på hotellet i Klimpfjäll och faster Vera höll ett så roligt tal att jag sprutade ut en hel munfull kaffe över farbror Bengt tvärs över bordet. Gunnar och jag bodde i en stuga i Klimpfjäll medan pappa och Elvy kamperade i tält uppe vid trädgränsen.

Jag skall använda min nya scanner om några dagar när allt blivit lugnare här i huset, och visa er hur vi såg ut när vi var 26 år gamla och nygifta.

Idag har vi haft en intensiv dag tillsammans med Hjalmar, Hilde och Hanna som jag hämtade hos morfar Henry och mormor Sigrid i Ramsele igår. Föräldrarna jobbar och vi har kollo här några dagar. Nu skall jag krypa ner och få "vildarna" att sova.
God natt.

Söndag 10 juli

Det känns inte bra! Vi satt på däcket och drack morgonkaffe och tittade på vårt rödstjärtpar som byggt bo i det kvarlämnade fågelhuset vid björken på gården. Gunnar undrade om ungarna var kvar och gick fram dit. När han tittar in sprätter det ut 4 - 5 halvt flygfärdiga ungar!! Nu har vi lyft tillbaka dem flera gånger, men de bara hoppar ut igen och skuttar iväg över gräsmattan och gömmer sig i höggräset. Föräldrarna flyger oroligt omkring. Nu har jag gått in för att slippa se alltihop. Vi kan ju inte få dem att stanna kvar i boet. Usch vad hemskt det känns!!! Jag vågar inte titta om någon unge är kvar. Hoppas, hoppas. Undrar om de kan bli riktigt flugkunniga från backen. Hoppas, hoppas.

Lördag 9 juli

Det har varit en riktigt behaglig dag! Einar som kom med kött att röka igår kväll, stannade kvar i Lillstugan över natten och var med vid rökning av fisken också på förmiddagen. Som alltid när Einar är här har vi mysigt och trevligt - men vi saknade såklart Agneta, som är kvar på Ulvön.
Resten av dagen har jag delat mellan att sitta i sol och vind på däcket och läsa, måla klart på Lillstugan och litet till målande. Om jag hinner i morgon skall det vita på brokvisten bli färdigt. Mitt på dagen skall vi till Näset för ett årsmöte och avslutande grillande.

Nu skall jag äta litet kvällsfika och sedan skall jag läsa en stund innan jag kojar.   God natt.

Torsdag 7 juli

Hej alla. DET  ÄR  FÖR  VARMT!!!!
Jag gillar snöstorm bättre. Ja, jag vet att jag är litet knäpp, men denna sol och hett tar musten ur mig. Trots det har jag bestämt mig att inte bara vara inne i skuggan utan göra nytta ute. Igår och idag har jag målat det vita på brokvisten och runt dörr och fönster på Lillstugan. Från slitet halvgrått till lysande helvitt - superfint! Det måste målas en gång till. Dessutom skall det röda på bron få sig en omgång till. Efter det är det dags för hundhuset och hundburarna. De skall förvandlas från grå till röda stolpar. När det är fixat - ja då skall vi ge oss på lagårn!

I tisdags var vi på födelsedagssemester med Gunnars systrar och svågrar. En jättetrevlig dag. Se på bilderna.

Nu skall jag ta ett glas vatten till kvällsfika - har nog förlorat massor idag - duscha och lägga mig. God natt.


Söndag 3 juli


HURRA HURRA HURRA  för vår ISAK som fyller 4 år idag! Vi har pratat med honom på telefon där nere i Småland. Idag var de i Vimmerby på Astrid Lindgrens värld och firade födelsedagen. Han talade om att det var han som bestämde idag!!!
Vi längtar efter både Isak och Jon, farfar och jag. Vi får ha kalas när de kommer hem till Dorotea sa han. "Då skall jag bjuda Hjalmar och Hilde och Hanna och Olle och Lukas" sa han.

Bilderna här ovan är från Mors dag och från Sommarlovstårtan vid avslutningen.

Gunnar och jag håller på och tar in veden. Tack och lov för transportbandet! Men det är tungt ändå. Vi har gjort ungefär en tredjedel idag på tre timmar. På slutet skall vi spara litet till Jon som vill hjälpa till när han kommer hem om tre veckor. Vi lovar.

Nu skall jad duscha och koja. Ny dag i morgon. Tack för det. God natt.
RSS 2.0