Fredag 25 mars

Tillbaka på min blogg igen. Det har varit en turbulent tid sedan Vasaloppet och jag har inte känt för att skriva varken tankar eller händelser. Nu skall jag i alla fall försöka ett tag igen. Jag har alltså varit en sväng till Umeå, vidare till Lycksele och nu är jag i Bellvik igen. Gunnar har fiskat i Borga med våra Sundsvallsvänner och dessutom stått på vedbacken. Högen växer stadigt. Jag tror att han försöker fixa värme för ett par år framåt.
Det blir ett rejält jobb att få in allt i veboa!

Idag  har vi varit på Näset och ätit Elsas goda våfflor och mellan varven har jag städat första våning ORDENTLIGT. Det var ett tag sedan sist. Men nu luktar det såpa och jag njuter.
 
Jo, jag har tagit reda på vem pojken som intervjuades före Vasaloppsstarten är. Jag har fått hans bankkontonr, men jag vill inte lägga ut det här på bloggen. Om du vill vara med och bidra till Barncancerföreningen och dessutom visa pojken din uppskattning, kan du väl maila din mailadress till mig, så skickar jag hans kontonr. där. Jag tror det är den säkraste vägen. Mitt mail är ingrid.oscarsson@rocketmail.com.  Jag blir jätteglad om du stöttar med litet eller mycket. ALLA har råd med något.

Här får ni bilder från dessa tre veckorna.

och så kom turen till Umeå - Lycksele. Jag bodde hos Kerstin och David i Umeå och det är bara så skönt att veta att de finns för mig när som helst och precis som förr, fast vi blivit äldre alla. Jag hann med ett besök hos Olle och Gunilla också i deras senaste boende. Trevlig stund med tårtfika! TACK mina vänner för samvaron och goa skratt och varma intresse. Det är ovärderligt med vänner som ni!Nu skall jag se på TV en stund innan det är dags att släcka och koja. Nu när jag är tillbaka vore det kul att få litet kommentarer. Känns roligare att fota och skriva om man vet att någon tittar och läser.
Jag hoppas att ni får en bra helg var i landet ni än befinner er. Kanske en och annan liten vårfräken kan dyka upp. det är ju den tiden nu.
Vasaloppssöndagen 6 mars

Det har varit en trött dag. Mitt huvud känns inte helt OK, ont och liksom tungt. Det har varit under filten vid TV massor av timmar idag. Ett underbart spännande Vasalopp, som alldeles rätt man vann. Jag tycker bra om Jörgen Brink - det jag sett av honom. Men alla gör sådana fantastiska prestationer och vill så mycket. Härligt.
Så fortsatte det med bronsmedaljen i skidskyttet för Helena och så direkt till Holmenkollen och femmilen. Där hade jag önskat att Anders Södergren vunnit. Han är en så fin förebild för alla. Jag har inte riktigt lätt att vara glad å Petter Northuggs vägnar att han fick guldet och att han är en så duktig skidåkare. Jag må vara gammaldags, men jag tycker inte att dåligt uppförande är show och att håna sina medtävlare är så dåligt uppförande. (Tur att de inte verkar bry sig om honom. Det tar nog...)

Jag gick i alla fall ut en timma före maten med min lilla rödtopp. Hon fick syn på en orrhöna i Gröndalsskogen och satte igång med ett skall jag aldrig hört förut. Vi stod där länge och jag fick till slut vifta med handen och få fågeln att lyfta, för att vi skulle få fortsätta träningsturen.
Nu är det kväll och lag skall hänga tvätt, ta en kopp te och lägga mig tidigt. Kanske huvudet känns bättre i morgon då så att jag kan besöka Fantastiska fiket...
God natt! 

Skulle sluta här, men kom på att jag måste berätta om en intervju före Vasaloppsstarten. En gymnasist från Karlshamn i Blekinge gjorde sitt specialarbete om Vasaloppet. Nu skulle han köra det. En del företag hade sponsrat hans verksamhet och nu skulle han skänka de pengarna till Barncancerfonden. Jag skulle vilja skicka en slant till honom, för att visa att jag tycker att han är en av de fina ungdomar, som man skall uppmuntra och visa sin uppskattning. Jag har skrivit upp hans startnummer och tar reda på vem han är. Är du med?

Grattis Olle till prestationen! Fredag 4 mars

Idag är det inte skidorna i Oslo som betytt mest för mig. Jo, visst var det kul att det blev en silvermedalj där och att det inte var någon av våra killar, som bar sig illa åt. Men för mig var en bronsmedalj i Vilhelmina mycket mera värd!!!  GRATTIS  OLLE!!! Dessutom fick han sin medalj efter att ha kört nästan halva loppet med bara en stav. Han tappade den andra i en nedförsbacke. Inte ens Marcus Hellner hade kommit trea med bara en stav... av 15 startande!
Tråkigt att jag inte kunde vara med och få se Olle. Jag blev förkyld efter mötet med barnvirus i helgen och ville inte riskera att några hoppade över på Lukas. Så jag har bara motionerat Nitra idag och städat andra våning mellan skidloppen.

I morgon blir det mera skidor så därför kojar jag nu. God natt!Så här glad var nog Olle över sin prestation idag. Det skall han i alla fall vara tycker hans farmor.

Onsdag 2 mars

GULD i Holmenkollen!  Jättekul för flickorna och för Larry Porroma och hans vallateam. Det riktigt sprakade om alla idag och skidorna hade vingar... Men det allra härligaste var intervjun efter loppet med Emil Jönsson. De hade kommit sjua på grund av att Jesper Modin tog slut, fick mjölksyra i Hellnerbacken sitt sista varv. Han var så bedrövad att han inte pallat och varit med i toppen när han växlade över till Emil. Han kände sig som en svikare. Emil tittade upp på reportern och talade klart och tydligt om att så fick man inte tänka. Jesper hade gjort sitt bästa. Så var det bra med det. Marginalerna är så små i toppen att litet för snabbt i en backe, så är mjölksyran där. Vilken fin kille Emil är. Vi borde ta lärdom och inte gnälla på andra som vi ofta gör.

Det var dagens text av mig.

Förutom TV-tittande har vi bakat tunnbröd på 6 liter. Idag hade vi lärlingar med oss från Vilhelmina. Mimmans lillasyster Kicki och hennes man med brorsdotter var med för att lära. De var jätteduktiga. Nästa gång skall Mimman också vara med. Vi hade trevliga timmar och som avslutning på bakdagen var det middag på Restaurang Näset. Gott - som vanligt!!! Tack!

Nu kojar jag och hoppas att det skall gå att sova. Jag vet en till (vän bland fjälltopparna) som jag önskar god sömn. Tänk på något positivt - det finns massor: solen går upp i morgon också, det kommer vårvärme som gör att takdroppet börjar, en kopp varmt te framför brasan, några vänliga ord från en vän, en bra bok...
God natt.


RSS 2.0