Söndag 19 augusti

Nog med skryt nu.Gunnar blir rent odräglig om han får ligga först något längre. -Har du tittat på Ingrids blogg? har han frågat alla han mött idag. Men han har inte fått en kommentar från Sundsvall och Kari. (Var är Du?) Han har frågat en gång i timmen om hon har skrivit något... Tror att det är så viktigt att vara först i fiskarligan för ett tag.
Jag förstår inte varför, är inte intresserad av fiske. Går hellre ut med bara kameran, tittar mig omkring, tränar en stund eller är bara ute.

Idag har jag varit inne i Dorotea en sväng, men återvände hem och till plockandet i tvättstugan. Det blir "feng shui" där de närmaste dagarna inför jakt- och vintersäsongen. Men innan Ni får se hur fint det blir där, skickar jag ut litet bilder på Johans och Magnus barn på besök tillsammans i Bellvik. Först hade vi de tre killarna Hjalmar, Jon och Isak som gäster i fem dagar och därefter anslöt flickorna Hilde och Hanna med föräldrar.
Ganska livligt - men jättekul!

Nu är det dags att krypa till kojs och njuta en stund med min nybörjade bok. Kan berätta om den imorgon, om det blir mer än en halv sida innan ögonlocken ramlar i botten. God natt!

Lördag 18 augusti


Söndag 12 augusti

Om allt varit som tidigare, så hade jag haft packat skolväskan för att starta jobbet imorgon. Men nu är det ju inte det. Visst saknar jag det en smula, ganska mycket faktiskt. jag saknar att vara del av ett arbetslag, jag saknar att känna att jag för utvecklingen i skolan framåt, jag saknar allt kreativt tänkande...  Ja, jag vet att jag har tid för det jag vill en del och för barnbarn och familjen i övrigt, men det känns som om det inte riktigt räcker.
Vara farmor, lätta upp planeringen för de unga som för utvecklingen framåt och som är kreativa i ett arbetslag. Var det det som var meningen med all kunskap, all erfarenhet. Vart tog den vägen? Vem har användning för den nu?
-Snällt att du kommer med skorpor Ingrid! Vad skönt det måste vara att kunna baka och greja i lugn och ro och när du vill! (Nej inte alls, skulle hellre vilja vara med er och starta verksamheten, ta del av både glädjeämnen och problem...)

Slut på gnällandet nu Ingrid. Nu gäller det att (som kollegan Gunnar Edin sa en gång för 15 år sedan när jag var extra jobbig) vara förbannat positiv!!!!

Jag skall lägga mig och sova nu, ensam i min säng efter att ha haft antingen en 5-åring eller en 4-åring som sängkompis i en vecka.
Här får Ni se de tre stora, Jon, Hjalmar och Hilde, som nyss kommit hem med värsta storgäddan från Bellvikssjön.

GOD NATT!

Söndag 5 augusti

STOOOORT   GRATTIS  Kerstin Lundström på Din födelsedag!!!

Hade varit trevligt att få vara hos Dig idag men det är ju 27 mil att fara... Hemkommen ifrån Borga är det en del att göra innan småkillarna kommer imorgon. Jag tvättar lakan för att fylla på med rena i stugan, tittar på OS mellan varven och jag skall baka litet brödbullar i eftermiddag så att jag kan utfodra de små vargarna.
Så fort jag stiger innanför dörrarna här, så kommer arbetet springande emot mig. När skall pensionärslivet bli litet lugnare?Gunnar försöker att känna sig litet större än sin yngste son...  Inte så lätt faktiskt!

Petter hälsade på oss i Borga med sin familj.


Lördag 4 augusti

Nu har jag städat ur stugan för denna gången. Gunnar är på väg hem för att ställa för sågning på byasågen imorgon. Känns inte kul att vända mot Bellvik igen. Här är det lugnt och skönt. MEN så fruktansvärt mycket mygg och broms.  När jag återvänder om ett par veckar skall väl de flesta bromsarna försvunnit. Då kanske också kantarellerna har börjat sticka upp...

Hörs mera till veckan. Då skall tre små killar vara hos mig. Vi skall fiska, baka, bygga lego och bara ha mysigt.  Vi hörs.RSS 2.0