30 juni - myggens intåg...Det blev kväll idag också.

Gunnar har varit med Kari och Hans och fiskat idag och jag varit bara hemma i stugan. Det blev en promenad mellan regnskurarna och när jag fick sällskap igen åt vi en god köttfärssoppa som puttrat på vedspisen ett tag. Härligt att äta i goda vänners lag. När de skulle gå hem vid elvatiden, kastade vi en blick upp mot Klöverfjället och Jenjenjetjem och där hade en stor nallejörn lagt sig till vila en stund...
Mycket av snön har försvunnit i regnet idag. Det hörs brus från Korpån. Smältvattnet är på väg mot kusten. Skall bli spännande att gå dit och titta imorgon.

Receptet:
Ca 600 g köttfärs.  Stek i en stekgryta och krydda: salt, vitpeppar, vitlökspulver, cayennepeppar.
Häll på ca 1 liter vatten och lägg i små tärningar av potatis, morötter, gul och röd paprika.
Efter behag tillsaätter Du soya och viltfondue.
Servera med Creme fraiche i tallriken.               

Du måste smaka Dig fram till hur mycket Du vill krydda. Jag tycker soppan är godast när den är riktigt het!
Rostat bröd är gott till.

Fredag 29 juni 2012

Det är alldeles stilla ute. NU börjar myggen att miljondubblas var femte minut... Jag riktigt ser dem i små moln mot granskogen bakom stugan. Känns alls inte lockande att stå med ett fiskespö vid Saxån nu. Jag är glad att jag sitter inne hos Kari och vilar musklerna efter två dagars ORDENTLIG motion.

Dag 1.  Gick upp på Lillfjället och nästan hela vägen bort mot Storviken - och tillbaka. Det blev ungefär 14 km och vi var på gång i över sju timmar!!! Mycket stark vind och skönt svalt. Fleecevästtemperatur.
Dag 2.  Skulle bara gå upp till kanten av platån bestämde vi, men... Eftersom vi är lika nyfikna båda på vad som finns bakom nästa kulle och bakom nästa kulle och bakom nästa kulle så blev det ända till raststugan. På nervägen tog vi leden öster om den stora ravinen. Det var brant och jobbigt för knän och lår- och vadmuskler och allt möjligt annat med för den delen. Hård vid och fleeceväst+anoraksväder efter solen försvunnit.

Idag - dag 3. Bara en kort tur nerunder Borgahällan - med bilen. Vi gick en bit efter Saxån och Kari kastade några kast, fick ett napp, men den släppte... Jag målade med mina akvarellfärger en stund. Det blåste skönt och myggen hade inte hunnit börja klooona sig ännu.
Nu skall vi strax äta en het räkröra och ris. Hans kommer från fiskarturen och ikväll skall det bli en filmkväll.

(Bilder från de senaste dagarna kommer här.)Tillbaka igen den 26 juni!!!

Kära vänner.
Jag skall försöka sakta komma tillbaka och berätta om min vardag. Här är några av de senaste händelserna i mitt liv.

På besök i Ås hos Johan och hans familj var det EXAMEN och 4-ÅRSKALAS. En härlig upplevelse alltihop.

Jag återkommer. Kram alla!


RSS 2.0