29 september Stressig vecka...

Har både jobbat på skolan och varit med barnbarn. Dessutom går namninsamlingen i Västerbotten på sluttampen och det är massor att göra där. Det känns nästan FÖR mycket...
 
Men var i alla fall på en underbar timme med Isak på Kids Wolley i sporthallen i Dorotea i torsdags. Skrattade i 60 minuter. Ger massor med energi och förlänger mitt liv med åtskillig tid! I alla fall blir den roligare.
 
 

Söndag 16 september. En riktigt röd tavla.

 
Efter härliga dagar med Kari och kameran i Borga har jag nu återvänt till mörka Bellvik. Sitter vid vedspisen och fixar med bilderna. De blev bättre än jag trodde med mulen himmel och bara litet blå fläckar ovanför oss.
 
Imorgon bär det av till Umeå och samlar namn på listorna. Skall bo hos Kerstin och David. Det ser jag också fram emot. Kul att träffa mina allra bästa gamla vänner igen.
 
Nu skall jag sova i min egen säng en natt igen. Skönt.
God natt och sov gott.

Lördag 15 september. Ruggig dag men vackra färger

Jag är tillbaka i Borga efter en snabbtur i Bellvik med kötthantering. Det är ju svårt så här i älgjaktstider att planera sin "semester"... Men ett par dagar tillsammans med min fotokompis och lärare Kari blev det i alla fall. En dag med sol och en dag utan, Vi har haft mysigt på alla vis och skall fortsätta i slutet på månaden.
 
Imorgon åker jag till min yngste son PETTER som fyller 37 år idag, GRATTIS, GRATTIS!!!!
 
På tisdag kväll skall jag berätta om resan till Umeå och namninsamlingen i samband med landstingsfullmäktige.
Nu skall jag göra sällskap med Homan en stund innan ögonen ramlar ihop...
God natt och sov gott.
 
 
 
 

12 september Underbar dag i fjället.

En soldag mellan regndagarna. Lysande löv, grär från grönt till ljusaste gult och brunt. INTE en svamp!!! Förra året var ett svampår utan like och detta året finns ingenting.
Vi gick längs Korpån och njöt av solvärmen. Kari kastade ut några maskar och fick en jättefin röding, ca 6 hg. Det har varit en fin dag och imorgon skall vi köra ner til Bellvik och stycka kött. Kanske det bär upp tillbaka till Borga sedan igen. Här är så rofyllt och skönt.
 
 
I början av nästa vecka bär det av till Umeå i två dagar för att samla namn för vår namninsamling i Doroteaupproret.
Nu skall jag koja med min Homandeckare...  God natt!
 
 

Måndag 10 september

 
 
Måste kommentera personerna på collaget eftersom jag tagit fel och inte orkar ändra...
 
Efter mig i talarstolen kom jordbruksministern Eskil Erlandsson. Peter Örn satt med i soffan och var av stort intresse för media. Lisa Blockmann har gått i spetsen för det uppror på Gotland som har handlat om att skolor och förskolor måste få vara kvar. Hon är fembarnsmamma och bor och driver bageri på Fårö.
På kvällen satt jag bredvid författarinnan Katarina Mazetti som skrivit Grabben i graven bredvid.

Har kommit hem från Landsbygdsriksdagen i Ronneby. Det var Pia Sjögren och Inez Abrahamsson från Tärnaby resp. Vilhelmina som via Hela Sverige skall leva bad mig komma och prata om Doroteaupproret.
Jättespännande och ruskigt nervöst - men det gick bra. På 15 minuter fick ca 600 åhörare en resumé av de 223 dagar vi ockuperat sjukstugan och de fick veta det viktigaste om Folkinitiativet med namninsamlingen.
Oj, vad vi fick många uppmuntrande ord och till och med deltagande tårar. Underbart!
 
Förutom det var jag med i "Framtidssoffan" där vi samtalade om hur läget med protester kommer att vara om 10-15 år. Hjälper protester? Är uppror nödvändiga då också? Kommer vi fortfarande att se spåren av det vi gör idag, mm? Med mig i soffan fanns Peter Örn, en finsk professor, Lisa Blochman och den man som startade Gotlandsupproret.
 
Men jag var ju inte i Ronneby Brunn för inte. Unnade mig massage och litet lyx, för första gången i mitt liv. Alldeles, alldeles underbart - som Askungen sa...
 
 
 
 


RSS 2.0