Sigvard Jonssons minne i fantastisk Rossöterräng

 
 
 
Det blev en fin dag som Ni ser på bilderna. Det var verkligen att uppliva gamla minnen, när vi var med våra tre söner i Rossön och de åkte Sigvard Jonssons minne. Dagen efter var det alltid tävlingen i Backe. Ofta var morfar Kurt med och stod för vallningen. Han var ju i det närmaste expert.
Vi saknade honom i lördags, men jag är säker att han följde oss från sin himmel. I alla fall var han närvarande i mitt, Johans och Magnus hjärtan. Jag tror att de åkte för honom.

GRATTIS MALIN på Din 40-årsdag 14 mars 2013.

Malin är från Ramsele och jobbar liksom Johan som sjuksköterska i Östersund. Detta året pluggar hon till distriktssköterska. Vi önskar Dig lycka till med allt Malin.
Ses på lördag. Ha en riktigt bra dag med Din familj omkring Dig.
             HURRA!  HURRA!  HURRA!  HURRA!

Sportlov i Borgafjäll

 
En stor lavin har gått på fjället mellan Klöverfjället och Jenjenjetjem. Ni ser den alldeles ovanför vesslespåret upp på platån. Det var en riktigt rejäl en. Tur att det var långt borta ifrån de områden folk besöker så här års.
 
 
Med Eva en tur runt Avasjön. Borgahällan lika vacker som vanligt i klaraste marssol. Härligt att ha hundarna med. Ungdomarna var i backen och Gunnar på skotertur till Nåsjön med "gubbarna" från Sundsvall.
 
 
Afterski med alla fem godingarna. Jon, Isak, Hjalmar, Hilde och Hanna. Här blandar de kortspel och film.
 
 
Samma "full fart" nästa dag. Alla fem i Nya backarna. Föräldrarna har riktigt jobbigt med att hålla ordning på vart de tar vägen, hänga med på skogsbanor och stötta de minsta i liften.
 
 
HJALMAR fyllde 9 ÅR och fick tårta och presenter. Ibland är livet bara underbart!
GRATULERAR vår goa kille! Vi önskar Dig allt gott.
 
 

En fantastisk skidsöndag!

Förutom Johan Olssons otroliga guldmedalj på VM - femmilen i Val Di Fiemme, har vi tittat på Vasaloppet där Magnus var med. Det blev skidåkning i över sju timmar, men jag har ju inga problem med det eftersom jag älskar att se allas prestationer i spåren. Tårarna rinner ofta.
 
Vi började med Vasaloppet och tack vare SMS på telefonen kunde vi följa tiderna vid varje kontroll: Smågan, Mångsbodarna, Risberg, Evertsberg, Oxberg, Hökberg, Eldris och målet i Mora. Med varje tid följde också en prognos för när han skulle vara vid nästa ställe och i mål om han höll den takt han gjort... Otroligt! Det stämde så när som på 2 minuter.
 
Så var det dags för femmilen. Jag trodde att det skulle bli en tråkig stund med en hel hög åkare i samma klunga, eftersom det var masstart. det brukar ju bli så. Men icke denna gången. Cologna stack och Johan Olsson med honom. De fick en lucka och spänningen steg. Cologna föll och Johan O blev ensam i täten. Det var nog många fler än jag som trodde då att han snart skulle vara infångad.
Han höll i fyra mil med en otrolig kraft och vilja. Han tog guldet!
 
 
Nu är denna dagen slut och dags att hämta kraft inför morgondagen.
Jag önskar alla trötta skidåkare en god natt med många timmar vila - och Ni andra också.

2 mars Lördag

Det finns mycket snö att forsla bort. Klass 2 varning från SMHI idag. Storm som försöker utjämna alla ojämnheter.
 
 
En busarstund med farfar. Isak har världens underbaraste skratt. Det bara gåååår inte att låta bli att skratta själv när man hör honom!
 
Dagarna går, peppar,peppar utan att jag känner av något mera. Tyvärr går det inte att stänga av osäkerheten och en sådan här dag med snöstorm (=ickehelikopterväder) är det oroligare än vanligt. Men det skall väl gå.
Vi skall göra en tripp till en hockeymatch i Hoting för att heja. men just nu väntar vi på att JP skall komma och ta bort snön, när han ändå har traktorn igång. Jättebussigt av honom!
 


RSS 2.0