Onsdag 3 januari på det nya året

Gunnar har eldat idag så att flugorna vaknar ur sina gömmen mellan timmerstockarna här uppe i andra våning. Ändå är det inte kallt ute. Det håller sig mellan 7 och 9 grader, ett lätt snöfall har lagt till ett par cm idag. Det har inte blivit riktigt ljust ute och lamporna har varit tända oavbrutet.
 
Min promenad blev en och en halv timma nästan, bort till Djupån och tillbaka. Lagom till Charlotte Kallas grymma prestation i skidspåret hade jag avklarat min. Efter att ha plockat litet, tyckt synd om skidskytteflickor i ösregn (i södra Tyskland), lagat mat och skrivit detta skall det bli mera sport!!!!  Det är bara nästan det bästa jag vet! I kväll skall jag njuta av OS-minnen.
 
Middagstips innan jag lägger ut bilderna från julafton till Er.
Agnetas laxbitar - urenkelt och jättegott!
laxbitar tinar jag och lägger i en saltlag (1dl salt + 1 l vatten) i 10 min. Häll bort lagen och lägg laxen i en ugnsfast form. Bred över varje fiskbit med rikligt med lättcremefraiche.
Jag brukar pudra med dill, men denna gången strödde jag över litet riven ost.
In i ugnen i 20 min. 200 grader.
Koka potatis under tiden då blir det färdigt samtidigt.
Grönsaker till efter smak.         
 
Här kommer bilderna. Ha en bra kväll. Imorgon går vi en sväng igen, västöver den gången...
 
Texten försvann på collaget. Det är i alla fall Hjalmar, Hilde och Hanna som välkomnar tomtarna på Friggs väg i Ås. -Konstigt var det att tomten hade samma kläder som i Bellvik förra året, men han var så väldans mycket tjockare... tyckte Hanna 4 år.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0