Torsdag 26 maj

Idag har vi varit i full gång hela dagen. Gunnar började med en tur till bildoktor Staffan i Hoting med sin bil. Det blev tyst i hela huset och jag somnade om skönt, gick upp när jag vaknade av mig själv och upplevde igen hur underbart det är att vara pensionär... Jag drack mitt morgonkaffe utan hörapparater och med slutet av min bok och sedan plockade jag litet bland de högar, som bildats mina arbetsdagar.
Jag tog en tur till Fantastiska Fiket och blev som vanligt utspisad med elvakaffet.
När Gunnar kom hem började han i Hällastugan och jag var där och hantlangade ibland och klippte sly runt hälla ibland. Det är kul att se hur det framskrider med golvet. Vi planerade tillsammans vad som måste köpas nästa vecka när jag kör till Östersund: spånskivor, tryckimpregnerat virke till altanen och litet annat.

Efter middagen tog vi en tur till Näset för att testa vår telefon. Vår fasta telefon är alldeles tyst men det beror inte på apparaten - det är ett nätfel och jag har anmält det, Kan ta upp till 5 arbetsdagar att fixa, så ring på våra mobiler tack!

Nu skall jag ta en kopp te och koja efter det. Sov gott och vakna till en ny bra dag i morgon.


Tisdag 24 maj


Måndag 23 maj

Nu blev ni chockade va!? Skriver två dagar i rad. Jag gäspar alldeles förfärligt här där jag sitter och skriver. Skall strax koja, men jag fick så härliga bilder från vårt Bellvik att jag vill dela med mig. Det har varit en hitochditdag med sol och regn om vartannat. Har jobbat i Dorotea och kom hem ganska tidigt. Vi lullade på en stund och tog sedan en tur ner på Näset för att mäta fönster vi skall få ta till Hällastugan.

Ikväll har jag pratat med en förälder i telefon - lääänge... Det var nästan en nostalgisk känsla - men det tröttar mig. Jobbar i morgon och på onsdag också.

Här har du bilderna.  Titta på dem och sov så gott sedan.

Söndag 22 maj
Tvättat två tvättmaskiner och hängt.
Dammsugit och skakat mattor.
Bakat brödbullar.
Druckit elvakaffe på Fantastiska Fiket.
Strukit några dukar och skjortor och vikt resten.
Fixat middag ihop med Gunnar( Grillat älgkött och klyftpotatis).
Haft Kari och Hans som gäster (de är snart inte gäster mera - mera som del av familjen...) med grillat mm.
Haft Britt. Ante och hans mamma Karin på kaffe och smörgås.
Haft Agneta och Einar på grillat en gång till.
Haft besök av Ann-Marie och Hans Göran på rabarberpaj och kaffe medan Modins var kvar.

Nu har jag diskat undan, hängt sista tvätten och plockat ihop till min tjänstgöring på skolan i morgon. Jobbar tre dagar och sedan skall jag ha "ledigt" för att fortsätta med jobbet på gården.

God natt alla där ute. Sov gott.

 

Onsdag 18 maj

Hej.
Jag har jobbat på Strandenskolan idag och har lovat att vara kvar resten av denna veckan också. Det är faktiskt roligt att vara lärare fortfarande! Takterna sitter i... Det enda jobbiga är att behöva gå upp så tidigt. Jag är ju ingen morgonmänniska precis och har lärt mig uppskatta att sussa till fram emot nio. Men det skall bli kul att få sommarlov, som Pippi Långstrump sa.

I måndags var det dagisstängt i Lycksele och jag var Isaksällskap. En mysig dag trots ösregn nästan hela dagen.

Nu skall jag koja efter en händelserik kvällstur. God natt.

Torsdag 12 maj

De senaste dagarna har varit fulla av aktiviteter. Tiden bara rusar iväg.
Här ser ni på mina bilder vad vi har sysslat med. Besöket i Umeå gjorde vi på samma gång som Gunnel och Björn i Åsele läste jag på hennes blogg!! Himla synd att vi inte visste - kunde ju fikat ihop. Vi var ju också på Jula, men var ute senare än de. Vi körde förbi deras hus på hemvägen klockan 21 och då var vi så trötta att vi inte orkade stanna. (Tur för ni var väl alladeles för trötta för att orka med oss också!)

Dagen i Borga var jättehärlig. Och tack Eva för att du hjälpte mig att ta ner utställningen. Trots din onda hand. Gott med vänner.

Nu skall vi äta en sen middag efter att ha rensat ris och eldat några högar som jag drog ihop förra våren. Det känns rent och skönt. Om vi får litet mera duggregn skall vi fortsätta med de 24 högar vi har kvar...

God natt och sov gott!


 

Söndag 8 maj

Hej alla. Nu är jag tillbaka. det är svårt att få tiden att räcka - eller rättare sagr: Jag har prioriterat annat ett tag än att sitta vid datorn. Som du ser har jag fixat till mitt lilla sovkrypin. Har länge längtat efter att få det ljust och rent där inne. Nu är det bara den beställda mattan som skall in. Kanske nästa vecka. Efter det är det dags att ta itu med Gunnars sovrum. Dit måste köpas ett helt nytt golv. En tur till Föllingesågen väntar alltså.

En tur till Tåsjö-Granberget i riktigt vårvinterväder blev en upplevelse och det är så mysigt att vara med Agneta och Einar, oavsett om vi jobbar eller bara surrar. Härligt med sådana vänner. Vedboden deras är snart klar. Då skall den fyllas av en vedkapningklyvningsmaskin. Så har de sin vintervärme klar för tre. fyra år framåt. Vad skall de göra då då?

Så i fredags kväll kom Magnus och pojkarna och vi har haft en underbar helg med rena sommarvädret. Dessutom hade vi jättemysigt middagsfrämmande igår kväll. Vi var 10 personer runt köksbordet och det gick bara bra.

Nu är det tomt och tyst. Gunnar sover med Nitra i Lillstugan för att hon skall vara tyst på natten. Fåglarna är ju vårtokiga och då blir vår lilla trädskällare också tokig. Magnus, som jobbar i trakterna denna veckan, är på turne till sina jägarkompisar och kommer nog hem sent. Jag har stängt av TVn och tänker ta mig an min bok i mitt fina krypin. Vi hörs igen ganska snart.

God natt och sov gott.

RSS 2.0