Vinter på gång 28 oktober

Det har varit en lugn dag. Gunnar har jagat älg och jag jobbat här hemma. Tog en promenad längs sjön och letade fotomotiv. Härligt att minnas denna dagen!
 
 

Onsdag 24 oktober

Riktig höst i luften är det. Termometern visar på ett par grader kallt och det blåser friskt. När man går på den snötomma gräsmattan knastrar det och det blir spår i rimfrosten.
Ikväll sitter jag vid ett annat köksbord. Jag sover över inne i Dorotea hos Pernilla, Jon och Isak. Magnus och Gunnar är uppe i Nåsjön och jagar älg. Kanske är det den sista helgen det är möjligt att dra till fjälls och kojan med jagtlaget. Snön brukar effektivt täppa till skogsbilvägarna och göra jakten med hund omöjlig. Här finns ingen vedspis det knastrar i, men vi har druckit en kopp te och pratat och pratat och pratat.
 
Morgonen började med en tur över berget till Agneta och Einar på Granberget. Där vankades gott morgonkaffe och en mysig pratstund. Med mig därifrån hade jag köttfärs för förpackning och frysning och försäljning. I Hoting väntade Lollo med saxen och efter en stund såg jag 10 år yngre ut - faktiskt ganska skönt så här strax efter 68-årsdagen... En sväng till Vår egen bildoktor Staffan för att beställa tid för två bilar och så en sväng in på färgaffären efter en hink färg till. Imorgon skall hallen bli klar så att det bara är trappan kvar!!!
 
I Bellvik kom köttfärsen snabbt i frysen och jag packade en liten övernattningsväska. Solen sken och mina köksfönster var HEMSKA! Nästa mulna dag blir det fönstertvätt, helt klart.
 
I Dorotea var det en nostalgieftermiddag: hämta barnen vid skola och dagis, laga middag och äta med dem, skicka iväg Jon till hockeyträning med en kompis pappa, fara med Isak till sporthallen på MB och så ta in jämthunden Iver.
 
Imorgon blir det raka spåret hem efter morgonsysslorna. Tror att jag börjar med elvakaffe på Fantastiska Fiket på Näset.
 

Måndag 22 oktober 2012. 68, inte möjligt...

 
Att äta frukost i TV-rummet med Oboy och macka på egen bricka är toppen i Bellvik.
 
 
Mossa och lingonris till julens tomtebord. Det är underbart på upptäcksfärd med killarna!
 
Läs gärna om dagen på www.ingridibellvik.vk.se
 
Nu skall jag lägga mig och vänta på nästa födelsedag. God natt.
 
 

Onsdag 18 oktober Mörk och blöt höstdag

Mellanårstiden är här. Den mellan höst och vinter.
Igår kom den första riktiga snön och jag beslutade att skjuta på min planerade resa till Östersund och Ås. Tänkte att det skulle töa bort litet snabbt och jag skulle kunna köra ner idag på morgonen istället.
Vi körde över Hoting och handlade mera färg till målning av väggarna i hallen och vidare upp till Granberget och Einar och Agneta. Det blev mer snö när vi kört förbi vägen till Tåsjömasten och uppe runt deras hus var det upp emot 15 cm. Kylan gjorde att det kändes som riktig vintersnö - 4 grader.Hos de båda nyss hemkomna amerikaresenärerna fikade vi nybakade glöhyppen och pratade massor om Metropolitan, The Fantom of the Opera, Hudson River, Manhattan... Vi fick en liten doft av den fina världen alldeles gratis. Underbart!
 
Det blev ingen Åsresa idag. Bara mer snö, snöblandat regn, modd på vägarna och en körrädd Ingrid. Johan hörde såklart min tvekan och tyckte att jag skulle vänta ett tag. Dessutom har Hilde idag fått sin diabetespump och det är litet strul såklart ibörjan. Bäst att de får lära sig själva först. Nog hinner jag...
 
Här litet bilder från senaste tiden.
Efter detta skall jag klippa Gunnar och sedan koja. God natt!
 
 
och detta
 


RSS 2.0