Fredag 29 oktober

År 1967 efter jul gick jag in i årskurs 1 i Fröstorps skola i Tibro och skulle vara fröken! Jag hade ingen lärarutbildning men fick ändå förtroendet att ta hand om ett gäng ivriga ettor. Nu när jag varit lärare inästan 40 år förstår jag inte att jag vågade... Men det gick ändå bra för de flesta att lära sig baskunskaperna - trots mig.

i morgon - lördag - träffas klassen för att fira ett 35årsjubileum sedan de gick ut nian. Det fick jag veta av Bengt, som ringde mig i går kväll. Det var ett jätteroligt samtal, som gladde mig, gjorde mig litet vemodig och fick mig att minnas så många 7åringar. Ni har alla en särskild plats i mitt hjärta.
Efter min lärarutbildning i Kristianstad, fick jag tillbaka er i åk 4. Vi hade mycket roligt tillsammans med Strövare och TVMare. Det hade varit roligt att vara med er ikväll. Känn mina varma tankar och hälsa de som inte är med när ni träffar dem. Kramar i massor till er alla 51-åringar!!!!!!!! (Inte klokt!) från er ständigt unga fröken Ingrid.

Ville visa bilder från förr men sitter vid en dator i Östersund hos Johan, min äldste son, som föddes när ni gick i sexan, och här finns inte mina foton. Tar det en annan dag.
God natt alla!


Torsdag 21 oktober

Tvättmaskinen surrar ända till 23.35. Gunnar kom på att han måste ha jobbarbyxor tvättade innan i morgon kväll. Alltså väntar jag här vid datorn. Idag har det varit fullt upp - trots stuva och odt i huvet: förpackande av älgkött, disk, vikt och strukit kläder, hängt två tvättar, ner med köttet i frysboxen i andra huset (katten också den behöver avfrostas!), tittat till Epo, hämtat ved och diskat igen. Jag har nog snutit mig tusen gånger mellan varven.

Men skall inte alls klaga! Jag har druckit elvakaffe på Fantastiska fiket,fått frysboxen HELFULL, beställt en ny compaktkamera så att Gunnar skall kunna ha den gamla, pratat med Kari (det gör mig alltid glad), hört ifrån Petter, sett en räv ta en råtta nere vid landsvägen, blivit varm i hjärtat av att se Epo komma springande bredvid Gunnar på fyrhjulingen, lagt Nordkapbilderna i ordning och njutit av att se solen och snön utanför fönstret!
...och nu dricker jag varm Oboy som avslutning på dagen. Det värmer skönt i min hals.

God natt och sov gott!

Onsdag 20 oktober

Snuva. harklig hals, ont över pannan, pytonkänsla! Visst har jag rätt att tycka synd om mig litet? Det är inte farligt, men otrevligt...

Ute har det varit underbart vackert idag. När det gått ett par timmar på förmiddagen skingrades de grå molnen ovanför byn och solen gjorde det tunna snötäcket, som kommit i natt, till ett gnistrande vitt skådespel. Det finns inte något vackrare än den första snön! Allt blir genast ljusare och inte riktigt mörkt på kvällarna.
Efter supergoda kamsen på Näset - Fantastiska Fikets restaurangdel (TACK Elsa) - njöt jag av en fullmåne som kastat ner en miljard kristaller i snön.

Gunnar har inte varit hemma idag och det var nog skönt för honom. Jag är inte jättemysig med min snuva...
Nu snarkar han i alla fall, och jag skall göra detsamma alldeles strax. Men det får bli en kopp varmt te först.
I morgon skall Epo få bli av med sin krage och vara i buren med värmehundkojan. Skööönt!Britta, jag tänker så mycket på dig. I morgon skall jag ringa och prata. Hoppas att ni har lyckats ta ett beslut som blir bra. Kom ihåg att jag finns för er om ni behöver det. Kramar från både Gunnar och mig.

Tisdag 19 oktober

Vi kom hem från en tvådagarstripp till Östersund idag. Epo var på återbesök för både magomvridningsoperationen och sviterna efter tonsillborttagningen. ALLT är på rätt köl och han är helt OK. Nu behövs bara träning i lagom mängd.
Träning fick han i eftermiddags! När Gunnar skulle ta med honom för att han skulle få springa litet tillsammans med fyrhjulingen, slet han sig och sprang allt han kunde raka spåret upp för berget! Tratten satt runt halsen och läderkopplet hängde efter... Stackars Gunnar var alldeles förtvivlad. Han körde fyrhjuling på alla skogsbilvägar, men ingen Epo. Jag körde runt byn och pratade med folk, men ingen Epo. Jag tog Nitra i band och vi gick upp hela berget, men ingen Epo. Tillslut tog vi bilen för att köra Strandbergvägen i halvmörkret. Jag grinade och Gunnar var förtvivlad. Båda trodde att vår Epo hade fastnat någonstans. Skulle det ha hänt, så skulle han nog bara legat där tyst och vi skulle aldrig hittat honom. Men så kom vi fram till "fäbrokojan" nere vid Djupån, där jägare bor när de jagar älg. Där stod han! Tratten var söndertrasad och kopplet hängde med. Han var riktigt glad att se Gunnar och Gunnar att se honom.

Nu vill jag inte ha mer dramatik. Jag vill vila, bli frisk från min nyfådda snuvförkylning och plocka i ordning här hemma litet.

Elsa och Göte kom förbi på kaffe. Trevligt med gäster! Och Agneta och Einar kom med blommor och liten present på väg hem till Granberget.
Nu bara eldar jag i vedspisen och snyter mig. Strax skall jag dricka en kopp varmt te och krypa till kojs. God natt.

 

Trollskt vackert på fjällsluttning i magiskt ljus.Sista höstfärgerna.

Söndag 17 oktober

Hej där ute!
Nu är det en tyst kväll efter en intensiv helg. Alla våra minsta barnbarn har "varit som hemma" här hos oss. Det är helt underbart roligt och härligt med alla kramar och mysiga stunder och såklart jobbigt med syskonbråk och ganska högljudda lekar. Mitt i detta var det kötthantering: stycka, paketera, mala, skriva... och så måste ju alla äta med jämna mellanrum. Det har blivit grilla korv på hälla, äta flingor och mjölk ute! på däcket i 5 graders duggregn och prickekorvmacka i flygande fläng.

Men det är kul att umgås med de vuxna när de små slumrar. En pratstund vid stearinljusen med Pernilla, Magnus och Johan är en högtidsstund. Det lever man länge på. Tack för att ni finns för oss!

Petter hade jour denna helgen. Olle skulle varit med Gunnar på älgjakt för första gången - och så blev den inställd. Tråkigt tyckte farfar Gunnar. Men nästa gång skall vi hämta Olle. Helt säkert!! Han, som tänker bli jägare när han blir stor, måste ju vara med och börja lära.

Här kommer några fler bilder från Mallorcaresan. Sedan kojar jag och tar ur hörapparaterna. God natt.Nej, jag glömde ju - en god vän i södra Sverige, Pernillas mamma har födelsedg idag. Ett grattis här.
Lördag 9 oktober

Tack för gratulationerna på Ingriddagen, Kerstin och David och Carina och Benke - och Kari.
Jag tillbringar ett par härliga dagar i Borga. Prat och skratt, promenad upp på platån, örn- och renfotografering. En tur till fiskevatten med lekande röding i en fantastisk dans.

Ni skall få några fler collage från Mallorca. I morgon blir det bilder från Borga.

Strax i säng. God natt.Slut för ikväll!

Onsdag 6 oktober

Hej igen.
"Semestern" är över. Att jag inte skrivit beror på att jag genomfört mitt livs största bedrägeri. För ett tag sedan bestämde jag mig att lura min Gunnar som han aldrig förr blivit lurad. Med vår goda vän Britts hjälp - hon arbetar på resebyrå - fixades en resa till Mallorca. Det var nödvändigt att den blev av under pausen i älgjakten. Allt fungerade. Kusin Ulf och hans fru Kerstin blev vårt ressällskap. ALLA runt oss visste om, men ingen läckte till Gunnar. Han trodde ända tills vi körde in på Arlanda att vi skulle tillbringa veckan i Helsingborg hos Ulf.
Det var att packa om på parkeringsplatsen, trolla fram de tunna kläder jag smugglat med och lämna kvar långkalsonger och tjocktröjor han stoppat ner...

Berättar litet mera om Mallorcaresan nästa gång. Jag är jättetrött efter två dagar med dramatiskt sjuk älghund i Östersund. Han opererades igår akut för en livshotande magsäcksomvridning. Det var hemskt att se honom ha så ont under de 18 milen till djursjukhuset. Nu håller vi andan att allt skall gå bra. Han sover nere i hallen med strut om halsen och ett stort sår på magen. Han är säkert otroligt hungrig eftersom portionerna är pyttesmå de första dagarna.

I morgon skall jag besiktiga Subaron, gratulera Petter tre veckor för sent och köra vidare upp till Borga där vi skall ha idékväll inför kommande aktiviteter och utställningar.

Nu skall jag börja med Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Den skall vara jättekul. Får se om jag tycker det också. Så god natt med er alla.RSS 2.0