Tisdag 25 januari

Dag två av tre vikariedagar är gjord. Fortfarande mysiga barn och härlig arbetsstämning. Jag lovade bilder på några av dagens konstverk. Kolla här.I eftermiddags tog jag en tur på elljusspåret i Dorotea. 5 km nypreparerat och alldeles ensam. De enda sällskap jag hade var 4 rådjur, som mycket snabbt försvann ur synhåll. Det var 10 grader kallt och en fantastiskt vacker solnedgång skymtade ibland emellan träden. Jag märker att jag är litet fegare i utförsbackarna nu. Rädd att ramla med min höft och förstöra något.
Men det skall bli många motionsturer nu. Gunnar har kört upp spåret runt lägden här i Bellvik, så att jag kan åka tio varv på förmiddagarna! Nu blir det ju ljusare och solen börjar nog snart värma. Längtar till det - även om jag är en ljusoman och trivs i mörker också.

Nu skall jag gå till sängs och ta med mig min nya bok av Åselesonen Sverker Sörlin. Den handlar om kärleken till skidåkningen och heter Kroppens geni, Mari,t Petter och skidåkning som lidelse. Den börjar lovande.

God natt och sov gott.


Måndag 24 januari

Jag har inte lätt att skriva nu. Allt det mina tankar rör sig om vill jag inte lämna ut på nätet. Det är svårt ibland att vara positiv och inte knyta näven åt han eller om det nu är en hon, som beslutar hur livet skall bli för oss människor. Allt beror ju inte på val vi gör själva... Och inte hjälper det någon om jag är negativ. Det går snart över.

Idag har jag i alla fall haft en fin dag i klass tre på Strandenskolan i Dorotea. Jag blir så glad när jag får vikariera för Yvonne. Hon och kollegan Rose-Marie gör ett superjobb med "sina" barn. Där finns en härlig arbetsglädje och en fantastisk arbetsdiciplin hos dessa tioåringar. Vi har målat akvarell idag mellan matten. svenskan och NOn. De går verkligen in för det med liv och lust. Skall visa en bild på något konstverk i morgon.

Nu skall jag lägga mig och sova så att jag orkar vara en glad fröken i morgon också. God natt. 

Söndag 23 januari

Idag har Gunnar och jag kört till Åsele för att med enda bussen under helgen, skicka Jons skidskor till Lycksele. Jag glömde ta dem ur bilen i torsdags, när jag körde därifrån... Vi passade på att hälsa på syster Gunnel och svåger Björn och blev bjudna på - som vanligt - världens godaste middag. TACK! Dessutom träffade vi Björns mamma, som verkligen bär sina år med heder. Det var jättetrevligt!

Innan vi for dit kom JP och hälsade på en stund. Det var kul. Vi har saknat honom och hans tittain. Tiden räcker inte till för honom nu när han har jobb. Bra för honom - tråkigt för oss. Du är alltid välkommen JP.

Den kommande veckan skall jag arbeta på skolan tre dagar. Skall bli riktigt kul att träffa kollegorna igen. Skidorna åker med till Dorotea i morgon. Det blir ett varv på elljusspåret innan jag far hem.
Nu skall jag koja. God natt.


Fredag 14 januari

Hej på er. Nu är vi hemma i Bellvik efter några dagar i stugan i Borgafjäll. Våra grannar kan koppla av i bevakningen av vårt hem. Det är inte kul att måsta vara så på sin vakt mot objudna gäster att de grannar som är hemma alltid håller vakt och meddelar oss vilka bilar som är uppe på gården. Mobiltelefon är bra! Men så är det nu och vi hjälps åt. Skönt att vi har bra grannar!

När vi kom hem var huset ganska utkylt, så nu eldar vi för fulla segel både i vedspisen och kakelugnen. Sakta stiger temperaturen i sovrummen. Det var 10 när vi kom... Tomtarna är fortfarande kvar och granen har börjat växa! Eftersom jag skall vara borta nästa vecka får Gunnar och Magnus njuta? av det tills nästa helg. Det ser kul ut med ljusgröna små skott  på vår vackra gran. Om jag tar ner kulorna, kanske vi kan ha den kvar som en januarigran i mörkret.

Veckan i stugan var fylld av arbete. Det känns som roligt att göra färdigt och fint. En del skräp har vi rensat ut, möblerat om och tagit dit nytt. Nu har vi 8 sängplatser och om man vill trängas litet kan det vara 12. Nästa projekt blir att få upp en bokhylla till för förvaring, en röd stol till, gardiner både uppe och nere och litet lister här och var.
Vad skall vi göra sen då???Så här ser vår underbara stuga ut. Vi har tänkt oss att hyra ut den några veckor i vinter, för det är dyrt att ha stuga! Men vi vill att det skall vara folk som vi kan lita på. Gärna bekanta eller bekantas bekanta. Det blir inte under vecka 10 (vårt sportlov) eller veckorna runr påsk och vid Valbrg, för då vill våra pojkar kunna utnyttja den. Men vet du någon som är intresserad, kan du ju kontakta oss: ingrid.oscarsson@rocketmail.com för mera uppgifter.Nu blir det en TV-kväll med Skavlan och Let´s Dance. Ha det så bra ni där ute. Termometern här visar på -28,3.
God natt.

Torsdag 6 januari 2011Innan kylan släppte. Dagarna har blivit aningen längre.

Men nu -
Vilket oväder! Det snöar och blåser. Vi tycker att det är härligt efter all kyla och så litet snö att vi fortfarande inte kan åka skidor och skoter på riktigt. Vi varvar snöskottning med stunder vid TVn och Kalla, Hellner och de andra. Det är bara så roligt att se våra duktiga ungdomar ge allt de har. Dessutom är de både trevliga och ödmjuka.
Jag tycker synd om en som Petter Northugg, som inte har förmågan att hantera sitt humör och inte klarar motgångar - inte framgångar heller... Vad hemskt att "ha blivit kallad skitstövel sedan jag var fyra år", som han sa. Då måste man ju leva upp till det.  Hoppas att han kan möta någon som kan hjälpa honom till en bättre tillvaro.

Vi var i Åsele igår och åt världens godaste middag hos Gunnars syster Gunnel och hennes Björn. De är fantastiska på matlagning: jättegoda tunnbrödsrunnar med rökt älgkött, bacon och litet pepparrot. Till huvudrätt blev det fläskfile med kantareller och som dessert åt vi en underbar fruktsallad med ingefärslag. TACK för både maten och sällskapet! 

På söndag skall vi äta middag hos storasyster - det blir morötter och vatten tills dess...


RSS 2.0