Fredag före Valborg

Skriver efter helgen. Skickar bara ut bilder i etern nu. Jag tror att du ser det mesta vi gjort på dem.
Vi hörs.
Så kom finvädret med påskhelgen och vi kunde njuta av skidåkning och mys i gropar halvvägs upp på fjället. Johan och Magnus tog tillfället i akt och gjorde sällskap upp på Klövertoppen ett par gånger. Johan och Malin gjorde en topptur och Pernilla skatade spåret och njöt av våren.

Onsdag 13 april

Nu är sista chansen att maila mig att du vill vara med i min alldeles privata insamling till Barncancerföreningen via den där killen i Karlshamn (Vasaloppet). Han skall avsluta sitt projektarbete, och jag har lovat att skicka det jag samlat in. Hör av dig till min mailadress: ingrid.oscarsson@rocketmail.com om hur mkt du vill bidra med. ALLT är välkommet - även om du inte har råd med så mycket!!! Du kommer att få ett konto att sätta in på.

Tack vare barncancerföreningen har en nära anhörig till mig fått bo gratis i en lägenhet, som föreningen köpt, medan strålningen pågår - i tre veckor. Det är en underbar liten detalj mitt i en svår period.

Tack för att du hjälper till!


...mera söndag 10 april.

Vilken grådag! Det regnar ordentligt ute och man kan nästan se hur det tar på snön. Skall det verkligen gå att åka skidor och köra skoter till påsk? Igår körde Gunnar fast med skotern i skumsnön bakom lagårn. Han fick fundera och jobba en hel del innan han kom loss. SMHI talar om mera värme under den kommande veckan. Skall slalombackarna hålla? Skall isarna försvinna fort i år?

Jag håller på att planera matsedel för besöken runt påsk. Skall försöka laga litet mat denna veckan, så att det inte behöver bli så mycket tid vid spisen sedan. Dessutom har jag lovat Petter och Olle, som är kvar i Vilhelmina denna veckan, att de skall slippa tänka på maten. Alltså fyra, fem färdiga middagar skall dit i morgon eftermiddag. Tre är snart färdiga.
Matsedel (om du vill ha tips...): älgrostbiff m pot.gratäng, fjällfisk i långpanna, kycklingfiléer från Gunnel i Åsele (kolla på hennes receptsida "kokaihop"), älgköttfärssoppa, stekt torsk, älgskav, Pernillas fisksoppa (gör hon själv - tack och lov), palt, plankstek med fläskfilé och pot.mos, älgfärsbiffar, kycklingklubbor i ugn och såklart påskägg att måla, köttbullar och prinskorvar. Jag tror att alla skall bli mätta och nöjda.


Söndag 10 april
JÄTTESTORT  GRATTIS  TILL HILDE  5 ÅR !

Vi firar dig Hilde när du kommer till oss nästa gång. Det dröjer ju inte så länge. Tårta och paket väntar på dig. Vi längtar efter att få krama dig och ha mysigt tillsammans. Det var länge sedan nu.

När du föddes för fem år sedan var farmor i Nepal. Jag satt på ett internetcafé i en sherpaby, 3500 m.ö.h, och tittade på min mail eftersom det var sista chansen innan vi började sista etappen mot Everets Base Camp. Då såg jag att pappa hade skrivit till mig bara tio minuter tidigare att du var född. Det tog alltså 40 minuter från din födelse till mig i Himalaya att få veta! Jag ropade till och tårarna rann. En ung sherpa kom fram och frågade om allt var OK och jag berättade att jag hade blivit farmor till en liten Hilde. Då berättade han på sitt språk för fem andra killar, som satt där och alla hurrade för dig och klappade händerna. Det kändes så stort!
Onsdag 6 april

Nu tar vi en liten paus i jobbandet. Gunnar har lagt sig på soffan och jag skriver till er.

 Som ni ser på bilderna har vi varit en sväng till Borga på diverse äventyr. SMHI varnade för tråkigt väder, men fick som tur var fel. Solen har lockat fram fräknar och värmt våra sinnen. Det är underbart att känna våren efter vintern (Jo jag gillar vintern och snöandet också!). Det plaskar om fötterna här utanför bron nu och jag jämför barmarksfläcken framför huset med hur det såg ut för 37 år sedan, då vi kom hem med Magnus från BB. Det är en vecka kvar för han fyller år i morgon. Det var nog ungefär lika då som nu.

Vi är klara med årets ved! Det känns helt jättebra!!!! Nu skall bara vårens torra luft göra att vi får perfekt eldning under den kommande vintern. Man sa alltid förr att veden skall in i veboa strax före midsommar - annars börjar den ta åt sig sommarens fukt igen. Kloka ord sprungna ur många års erfarenhet. Våra barnbarn Olle och Jon har frågat om de får hjälpa till med det jobbet. Jag tror det sparas till någonting, så litet lön hoppas de nog på...

Nu när snön tinar bort runt huset syns det verkligen vad vi behöver göra i sommar! Det måste bli en ny gång fram till brokvisten och diverse målerijobb. Det blir inköp av några fler stora krukor och plantering i dem istället för rabatter (som jag inte klarar av att sköta - har inte alls gröna fingrar!). Men innan vi börjar med det jobbet, skall vi kasta oss över Hällastugan. Kanske kan vi använda den i höst. Rapporter från det jobbet kommer framöver.

Nu skall jag ta fram symaskinen och sy gardiner till ett sovrum i Borga och till Petters kök i Vilhelmina.
Ha det bra.


Lördag 2 april 2011

Så var vi inne i vårmånaden - och det märks! Vädret är bara helt knäppt. Sol, dimma, regn, snöbyar och blåst blandat med absolut stiltje. Vi har varit några dagar i Borga med bästa vännerna Einar och Agneta. Einar och Gunnar fiskar gärna medan Agneta och jag helst åker skidor. Passar perfekt. Vi har dessutom jättetrevligt tillsammans.
Innan dess hann vi med en tur till Åsele vintermarknad där vi kollade bland stånden och fick middag alla sex hos Gunnel och Björn. Helt fantastiskt gott - och mysigt. TUSEN TACK!!!! Magnus, Pernilla, Jon och Isak var med.

Nu är det klart att Magnus med familj letar hus i Dorotea. De hade en annons i Dorotea Aktuellt denna veckan. Om du vet någon som vill sälja sitt hus, så ring! Det är nästan omöjligt att hitta boende för en tvåbarnsfamilj med jakthund i Dorro. Det måste ordna sig så att vi får en fast läkare på sjukstugan. Det är konstigt att det är så få hus till salu.Vi njöt verkligen under dagarna i Borga!


Vi hörs om ett par dagar. Hej på er!


RSS 2.0