Mustig älgfärsgryta supergod!

Prova gärna denna soppan. Jag hämtade receptet på Recept.nu. Det är Börje Andersson som är kocken bakom den härliga, heta soppan.

Ingredienser                                                         Antal portioner  6

400 g älgfärs                                                        1. Skala och hacka löken. Hacka paprikan och fräs allt i en kastrull
1 stor lök                                                                    i litet smör.
4 större potatisar
morötter                                                                2. Skala och skär potatisen och morötterna i småbitar.
1 gul och 1 röd paprika                                          Koka dem tillsammans med fonden, tomatpurén och paprikapulvret
3 msk viltfond                                                           ca 15 minuter. Känn på hårdheten. Litet tuggmotstånd.
15 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver                                          3. Bryn älgfärsen i en stekpanna.
2 msk soja
kajennpeppar                                                      4. Lägg i färsen, lök-och paprikaröran och smaka av hur du vill krydda med
vitlökssalt                                                                  de övriga kryddorna. Vi vill ju ha olika starkt...
ca 3 msk Relish Ajvar stark (om du har)
salt                                                                        5. Servera gärna med en klick Creme fraiche och nybakat bröd.
smör till stekning
                                                                               Bjud in dina vänner och ha en trevlig stund.

Kommentarer
Postat av: Morbrors drängen

Ja va bra Ingrid,den ska vi pröva att göra framöver,hoppas att den blir lika god som den ja ätit hos er,vi träffas i bakestugan i morron,ha en trevlig freda kväll.

2009-04-03 @ 16:25:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0