Onsdag 16 novemberJag ber om ursäkt för alla stav- och skrivfel det blev igår. Inget att skylla på. Det är irriterande...

Efter lunch och ett par timmars avkoppling i Jomsom hade Pasang fixat fram en jeep med förare som skulle ta oss till Kagbeni. Vi körde dels på den nybrutna "vägen" en bit upp från själva flodfåran och dels nere på flodbädden. Vägen var inte bred, inte slät, inte tänkt för möten, inte försedd med räcken mot de 50 till 100 meter brant stupande flodkanterna. Ibland var det lugnare för hjärtat att titta uppåt. De få kilometrarna tog en och en halv skumpande timme! Vinden tog i och sand och jord virvlade i stora moln längs dalgången. Fallvindarna från de kalla, snötäckta bergen visade verkligen sin styrka.
I Kagbeni hade vi rum på New Asia Hotel. Det är fantastiskt att se hur Pasang på alla ställen vi sov hade ordnat så att vi fick rum med egen toalett. Han har ju varit i Sverige och sett hur vi har det. Men värme kunde han inte fixa. Det blev underställ, sovsäck och täcke på det! men först gjorde vi en tur bland de gamla byggnaderna i byn. Tänk att man kunde och kan ännu, bo så. Det kändes bitvis som om man gick omkring på medeltiden.Dagen efter den kalla natten vaknade vi till en strålande dag. Efter frukost gav vi oss iväg uppåt mot Muktinath, byn på 3200 meters höjd, där ett mycket betydelsefullt tempel ligger. Byn är sista anhalten innan den branta stigningen mot La Torongpasset (5000 meter ca) på trekkingleden runt Annapurnamassivet. Kanske skulle vi kunna gå litet upp mot passet nästa dag.
Vandringen var inte särskilt ansträngande. För att klara av höjderna utan att få höjdsjuka, måste man gå långsamt. Efter ett par timmar nådde vi den första byn, där vi fick möjlighet att dricka lemontea. Hjälp så gott det var! Vi njöt verkligen i solen. En liten bit till och det var dags för lunch i byn Jagarkot.

Efter fem timmars vandring var vi framme i Muktinath. det kändes magiskt.

Alla vänner där ute. Nu tänker jag lägga mig och sova. Hade tänkt att visa er några bilder till, men det får bli i morgon. Är trött.  God natt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0